Foto: Shutterstock
Mūsu personību raksturo neskaitāmi faktori, pēc kuriem ir iespējams spriest gan par rakstura iezīmēm, gan unikālām īpašībām. Jāpiebilst, ka izpētē tiek izmantoti visdažādākie elementi, un psihologi apgalvo, ka mūs raksturo arī tāda šķietami vienkārša ikdienas nodarbe kā gulēšana. Turpinājumā piedāvājam izplatītākās gulēšanas pozas un skaidrojumu, kā tās, iespējams, raksturo mūsu personību.

Embrija poza

Foto: Shutterstock

Kriss Idžikovski (Chris Idzikowski), miega eksperts un grāmatas Learn to Sleep Well autors apgalvo, ka šādi iemieg 41 procents cilvēku. Pēc eksperta domām, gulēšana uz sāniem raksturo enerģiskas un apņēmīgas personības. Ja tieši šādā pozā tu vislabprātāk iemiedz, tevi var raksturot arī nosvērtība un spēja saglabāt vēsu prātu krīzes situācijās.

Ar neparedzētām problēmām un sarežģījumiem gan privātajā, gan profesionālajā dzīvē tiec galā viegli, izaicinājumus pieveicot ar vēsu prātu un pakāpeniski rodot problēmu risinājumu.

Komunicējot ar līdzcilvēkiem, reti izrādi negatīvas emocijas, spējot rast kopīgu valodu teju ar visiem, kā arī reti ļaujoties aizkaitinājumam.

Tiesa, neraugoties uz iepriekš nosauktajām labajām īpašībām, vēlams sevī attīstīt uzticēšanos līdzcilvēkiem un viņu spēkiem, mazinot aizdomīgumu un piesardzīgumu.

Gulēšana uz vēdera ar sānis vai augšup izstieptām rokām un kājām

Foto: Shutterstock

Cilvēki, kuri iemieg, guļot uz vēdera ar izstieptām rokām un kājām, neraugoties uz šķietami mierīgo iemigšanas pozīciju, nakts laikā patiesībā var daudz grozīties, pamazām pārvietojoties pa diagonāli. Tā rezultātā kājas no rītiem nereti ir vienā gultas stūrī, savukārt galva – otrā.

Ja šī iemigšanas poza raksturo tevi, visticamāk, esi atvērta un ekspresīva personība, kas labprāt pauž savu viedokli un neraizējas par tā atbilstību vairākuma domām. Tev raksturīgs draudzīgums un sirsnīgums, kā arī spēja kļūt par sabiedrības dvēseli un vēlme būt cilvēkos. Tiesa, nereti savas patiesās izjūtas vēlies slēpt, cilvēkiem arī neatklājoties uzreiz. Tāpat spēcīgi pārdzīvo pāridarījumus un reizēm pārlieku jūtīgi uztver problēmas partnerattiecībās, darba vidē, ģimenē un starp draugiem.

Gulēšana uz muguras ar taisni izstieptām rokām un kājām

Foto: PantherMedia/Scanpix

Šī iemigšanas poza ir mierīga, un cilvēki, kam tā ir visraksturīgākā, nakts laikā parasti grozās maz. Ja tā atbilst tev, iespējams, esi nosvērta, rezervēta un pat konservatīva personība. Tāpat tev ir raksturīga apņēmība un gribasspēks, kā arī rakstura stingrība.

Tava uzticība un atzinība ir samērā grūti iegūstama, taču vienlaikus esi ļoti lojāla personība.

Tava augstā pašapziņa un darba spējas, kā arī analītiskā domāšana ļauj viegli gūt profesionālus panākumus. Ceļā pretim virsotnēm reizēm gan ir vērts uzticēties ne tikai sev, bet arī apkārtējiem cilvēkiem. Pretējā gadījumā emocionālā radīs lieku stresu un nomāktību.

Apskāviens

Foto: Shutterstock

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!