Foto: Reuters/Scanpix

Jau no pašiem filmas Zvaigžņu kari idejas pirmsākumiem līdzās abiem tās galvenajiem sieviešu tēliem – Rejai (Rey) un Maz Kanatai (Maz Kanata) - filmas jaunākajā daļā Spēks mostas (The Force Awakens) īpaša nozīme bijusi iecerēta arī citiem sieviešu tēliem, raksta The Guardian.

Ikoniskās filmu sērijas Zvaigžņu kari jaunākās - septītās - daļas Spēks mostas (The Force Awakens) režisors Džefrijs Abramss (J.J. Abrams) jau no paša sākuma uzskatījis, ka filmas centrā ir jābūt sievietei.

"Jau no paša sākuma mēs ar filmas scenārija autoru bijām vienoti uzskatā, ka filmas centrā jābūt sievietei. Šī doma man vienmēr likusies aizraujoša un fascinējoša," preses konferencē žurnālistiem sacījis Abramss.

Viņš arī atzinās, ka princese Leja bijis "kritiskākais gabaliņš" kopējā filmas "puzlē". Tomēr filmas veidotāji vēlējušies, lai tajā būtu arī citas sievietes, varbūt pat ne cilvēkveidīgas, tomēr kā vieni no galvenajiem tēliem.

"Caur Maz Kanatu, ko atveido aktrise Lupita Njongo (Lupita Nyong'o) un kas filmā ir Spēka gudrības balss, un ļauno tēlu Fasmu (Phasma), mēs vēlējāmies parādīt, ka arī sievietes var vadīt kosmosa kuģi, būt pilotes," stāsta Abrams. "Savukārt Deizijas Ridlijas attēlotā Reja (Rey) jau no sākuma bija iecerēta kā filmas centrālais tēls. Tieši caur Reju vēlējāmies parādīt emocijas, kā arī sievietes skatījumu uz pasauli."

Jau ziņots, ka Zvaigžņu karu jaunākā daļa Spēks mostas savu pirmizrādi piedzīvojusi arī Latvijā.

Vēstīts, ka filma uzņemta ļoti atzinīgi - to slavē gan skatītāji, gan kritiķi. Tā nonākusi starp Amerikas Filmu institūta nosauktajām šī gada desmit labākajām filmām, un ar nepacietību tiek gaidītas "Oskara" balvas nominācijas.

Fotogalerijā piedāvājam ieskatu filmas jaunākās daļas pirmizrādē Amerikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!