Foto: Shutterstock
Zinātnieki apgalvo, ka ar 90% precizitāti iespējams noteikt, kuras dažādos etapos esošas laulības izjuks tuvāko pāris gadu laikā. Novērojot šķirtos pārus, viņi norāda sešas būtiskākās laulību izjukšanas pazīmes: "tukšā vietā" uzliesmojoši strīdi, partnera, nevis situācijas kritika, nicinājuma izrādīšana, "pretuzbrukumi", nevēlēšanas vienam otru uzklausīt un negatīva žestu valoda. Apdraudējumam pietiekot vien ar trim no minētajām pazīmēm!

Neba nu tikai mūsdienās tādas problēmas parādījušās, gan jau arī senos laikos viss negāja gludi, jo dažādu tautu maģiskajā folklorā atrodami daudz un dažādi laulības stiprināšanas rituāli.

Kā jebkuram rituālam, arī zemāk lasāmajiem jāpieiet ar paškritisku aci – ja paši būsiet nejauki, nekādi rituāli nelīdzēs, vismaz ne uz ilgu laiku. Otra lieta, kas stingri jāņem vērā, – cilvēka brīvo gribu ietekmēt ir pārkāpums, un nekādā gadījumā šie rituāli nav atļauti (un vēl mazāk – ieteicami) attiecībā uz cilvēku, kurš nav sevi atzinis par tavu otro pusīti.

Vārdots ūdens

Šis rituāls, visticamāk, senāk izmantots kāzu naktī. Vārdojums pirms rituāla jāiemācās no galvas, skatīšanās lapiņā izjauks koncentrēšanos, teksta sajaukšana darīs nervozu, un galu galā čiks vien var iznākt. Vārdojumā vīrs un sieva jāsauc vārdos.

Vajadzēs avota vai strukturēto ūdeni un divas jaunas, tievas, baltas sveces. Dažas minūtes pirms pusnakts atrodi telpu, kurā vari būt viena, un ielej ūdeni stikla tasē vai bļodiņā. Tad pakausē abas sveces, lai tās kļūtu mīkstas, un savij tās kopā. Kad sveces atkal būs sastingušas, aizdedz tās, noliec pār ūdens trauku un trīs reizes noskaiti vārdojumu: "Kā balts gulbis ar gulbju māti viens ar otru mīlinās un nepārstāj, viens par otru priecājas un nepārstāj, lai tā jaunie visu dzīvi viens uz otru skatās nenoskatīdamies, lai vīrs tā mīl sievu un sieva vīru. Āmen!"

Vārdoto ūdeni ielej pudelītē un septiņas dienas pēc kārtas lej pa trim pilieniem dzērienā sev un savam laulātajam. Atlikušo ūdeni izlej.

Sarkana vaska svece

Šis rituāls senlaikos veikts jau no pirmajām laulības dienām un atkārtots katru gadu.

Savs un dzīvesbiedra mats jāieliek necaurspīdīgā stikla bļodiņā. Aizdedz sarkanu vaska sveci un pilina tās vasku bļodiņā, lai abus matus pilnībā noklātu vasks. Rituāla laikā trīs reizes noskaita vārdus: "Saticība un mīlestība". Bļodiņa jānoslēpj klusā vietā un laiku pa laikam jāpārbauda – ja vasks plaisā, rituāls jāatkārto ar jauniem matiem.

Kristāli

Šis ir dažādos avotos ļoti bieži minēts rituāls – gan ar vairākām variācijām. Iedarbīgu šo paņēmienu dara labās emocijas, kuras nepieciešams no jauna izdzīvot rituāla laikā, jo emocija dod spēcīgāku signālu zemapziņai. Labākais laiks tā veikšanai skaitās augoša Mēness vai pilnmēness piektdiena.

Rituālam vajadzēs:

  • 2 resnas, sarkanas sveces,
  • 2 tievas, dzeltenas sveces,
  • 2 baltas sveces,
  • opālu,
  • ametistu.

Uz vienas baltās sveces uzraksta savu, uz otras – dzīvesbiedra vārdu. Noliek tās altāra abās pusēs un starp tām novieto sarkanās sveces. Dzeltenās sveces liek starp sarkanajām. Blakus novieto kristālus.

Aizdedz sveces un iedomājas savas laimīgās kopdzīves ainu. Dažas minūtes koncentrē uzmanību uz šīm domām, nosūtot savu pozitīvo attieksmi un vēlmi.
Tad noskaita vārdojumu: "Kā koku baro saknes, tā mana mīlestība – manu dzīvi. Mana mīlestība un es – mēs esam viens vesels. Mēs kopā raugāmies nākotnē. Mēs abi esam laimīgi. Saites, kas mūs sien, ir stipras un dod mums visu dzīvei nepieciešamo. Mūsu savienība ir nesatricināma un cieša, bet dzīve – pildīta ar mīlestību."

Ļauj svecēm izdegt līdz galam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!