Foto: Shutterstock

22. martā, Latvijas Nacionālajā operā notiks Maskavas Lielā teātra baleta zvaigžņu Gala koncerts, pēc kura daļa no biļešu ienākumiem tiks ziedoti Bērnu slimnīcas fondam, lai iegādātos bērnu ārstēšanai tik ļoti nepieciešamos insulīna sūkņus. Koncertā uzstāsies desmit vadošie Krievijas baleta solisti ar īpašu koncertuzveduma programmu.

Pētera Avena labdarības fonds "Paaudze" jau vairākus gadus atbalsta Bērnu klīnisko universitātes slimnīcu, lai tā varētu iegādāties nepieciešamās iekārtas bērnu ārstēšanai. Sadarbības gaitā fonds "Paaudze" palīdzību Bērnu slimnīcai un mazajiem pacientiem piesaista arī fonda organizēto un atbalstīto kultūras pasākumu ietvaros. Arī daļa no šī koncertuzveduma ienākumiem tiks novirzīta, lai iegādātos bērniem tik ļoti nepieciešamos insulīna sūkņus, portālu Cālis.lv informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Latvijā pieaug bērnu skaits, kuriem diagnosticēts diabēts. Bieži šiem bērniem ikdienā nepieciešamas 6–8 insulīna injekcijas dienā, kas apgrūtina ikdienas dzīves kvalitāti. Insulīna sūknis, atšķirībā no manuālas insulīna devas ievadīšanas, nodrošina automātisku insulīna ievadi, kas tādējādi ievērojami uzlabo bērna ikdienas gaitas.

"Bērniem un viņu vecākiem, sastopoties ar diagnozi – diabēts, ir šoks un pārdzīvojums, jo šī slimība ir neizārstējama. Taču ar šo slimību var sadzīvot, un, protams, ļoti svarīgi ir maksimāli saglabāt tādu dzīves kvalitāti, kāda bērnam ir bijusi līdz šim. Ikdienā veicamās injekcijas ir ne tikai fiziski nepatīkamas, bet arī ļoti ierobežo bērna iespējas ikdienā piedalīties dažādās aktivitātēs kopā ar citiem vienaudžiem.

Valsts neapmaksā insulīna sūkņa iegādi un uzturēšanu, tamdēļ bērnu dzīves kvalitāte ir atkarīga no līdzcilvēku atbalsta, jo daudzi vecāki nevar atļauties to iegādāties pašu spēkiem. Ļoti priecājamies, ka turpinās mūsu sadarbība ar fondu "Paaudze", un aicinām arī citus iesaistīties un palīdzēt!" mudina Dambiņa.

"Katram cilvēkam, katram bērnam ir tiesības uz veselību un pilnvērtīgu dzīvi. Ar šo Galā koncertu mēs vēlamies atvieglot bērnu ikdienas aktivitātes, kas tiek traucētas diabēta dēļ. Šiem bērniem katru dienu, vai nu tie atrodas skolā, izklaidē vai mājās, ir nepieciešams regulēt un koordinēt insulīna ievadi, citiem tā pat notiek vairāk nekā desmit reizes dienā. Lai atvieglotu šo, mēs vēlamies bērniem sniegt iespēju saņemt insulīna sūkņus," komentē Igors Bass, labdarības fonda "Paaudze" vadītājs.

Galā koncerta programma apvieno tradicionālo krievu kultūras mūziku un mūsdienu pasaules mūziku. Programmā piedalīsies desmit vadošie Krievijas baleta solisti – Ivans Vasiļjevs, Jekaterina Krisanova, Aleksandrs Voločkovs, Marija Allaša, Andrejs Bolotins, Anastasija Gorjačeva, Igors Cvirko, Anastasija Gubanova, Karims Abdulins un Nina Goļska.

Programmā būs ietvertas variācijas no tādiem pasaules slaveniem uzvedumiem kā "Dons Kihots", "Gulbju ezers", "Korsārs", "Silfīda", "Tarantella", "Cinque", un pasaules pirmizrādi piedzīvos Ivana Vasiļjeva kompozīcija "Sen Sans".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!