Foto: Publicitātes foto
Šogad Rīgā jau otro reizi notiks ezotērikas un pašizziņas festivāls "Destiny's Gift", kas šoreiz veltīts nozīmīgai dabas parādībai – pavasara Saulgriežiem. Par festivāla norisi un arī par savu ceļu ezotērikā stāsta festivāla līdzdibinātāja un organizatore, kulturoloģe, mehendi meistare un gleznu–amuletu veidotāja Olga Vlasova.

Kāda ir festivāla galvenā ideja, un kāpēc būtu vērts izbrīvēt 19. un 20. martu tā apmeklēšanai?

Ezotērikas festivāls apvieno cilvēkus, kuri tiecas pēc pašizziņas, personības attīstības, harmonijas un veselīga dzīvesveida, nodrošinot saviem apmeklētājiem kvalitatīvu informāciju, produktus un pakalpojumus. Festivāls simbolizē dažādu kultūru, mācību un prakšu vienotību.

Saulgriežu laiks festivāla norisei izvēlēts tāpēc, ka šajā laikā uz Zemi atnāk īpašas enerģijas ar pozitīvu efektu katra cilvēka dzīvē, tās palīdz atrisināt sarežģītas situācijas, atbrīvoties no grūtībām, atjaunot veselību, piepildīties ar dzīves spēku, piesaistīt labklājību un veiksmi.

Ar dažādām ezotēriskajām skolām, attīstības centriem un radošajām studijām interesenti varēs iepazīties 50 stendos. Būs pieejamas arī ezotēriska satura grāmatas, no dabīgiem akmeņiem gatavotas rotas, etniskie apģērbi un aksesuāri, taro kārtis un rūnas, dziedinošas mandalas, aromātiskās eļļas, dabas produkti, Ajūrvēdas produkti veselībai un skaistumkopšanai un daudz kas cits. Par noskaņu parūpēsies etniskās un garīgās mūzikas izpildītāji. Gādāts arī par īpaši bērniem domātām nodarbēm – radošām darbnīcām un mācībām.

Tie, kuriem ir padziļināta interese par kādu no tēmām, aicināti piedalīties meistarklasēs – to festivālā būs veselas 20 – par ezotēriku, psiholoģiju, veselību, mīlestību un labklājību... ar tēmu sarakstu var iepazīties šā materiāla nobeigumā. Skaidrības dēļ jāpiebilst, ka meistarklases ir par atsevišķu samaksu, un tām jāreģistrējas laikus. To var izdarīt šeit.

Tomēr visbūtiskākais festivālā man šķiet tas, ka šī ir unikāla iespēja satikt kolosālus pasniedzējus, uzdot viņiem jautājumus klātienē, atrast savu Skolotāju. Festivālā valda prieka un atklātības atmosfēra: saskarsme ar līdzīgi domājošiem cilvēkiem un vērtīgas informācijas iegūšana – tā patiesi ir likteņa dāvana!

Pastāsti mazliet par savu aizraušanos – mehendi!

Tā ir simtiem gadu sena ķermeņa rotāšanas māksla ar hennas zīmējumiem, un jau sirmā senatnē ļaudis zināja, ka mehendi ir daudz vairāk par pāris uz ķermeņa uzzīmētām puķītēm.

Pareizi izvēlēts zīmējums spēj kļūt par īstu sargu un talismanu, katram šo teiksmaino zīmējumu elementam ir sava nozīme, katrai līnijai ir sava ietekme. Tādējādi mehendi ir brīnišķīga mākslas terapija, savdabīga dziedināšana. Caur mehendi noris darbs ar enerģētiku, čakru un orgānu tīrīšana, notiek imunitātes paaugstināšana, dvēseles un ķermeņa harmonizēšana visos līmeņos.

Šodien, gluži kā pirms daudziem simtiem gadu, sievietei ir iespēja izmantot mehendi ķermeņa zīmējumu kā rotu un kā amuletu.

Foto: Privātais arhīvs

Ziniet, uz savu personisko pieredzi balstoties, varu teikt, ka mehendi nevar būt nejaušs rotājums. Esmu pārliecināta, ka katrai dzīves situācijai ir savi simboli, savs zīmējums, kas var kļūt ne vien par rotu, bet arī par palīgu vēlmes īstenošanā, kura mums līdz šim trūcis. Piemēram, ja sieviete vēlas bērniņu, es veidoju vienu zīmējumu, laimīgai ģimenei, mīlestības ienākšanai dzīvē vai veselības nostiprināšanai – pavisam citādus. Bet galvenais ir ticība – ir jātic, ka tam, ko tu dari, piemīt spēks, jādod amuletam iespēja parādīt sevi, un tad rezultāts neliks ilgi gaidīt.

Par tavām akrila gleznām runā, ka tām piemīt sargājošās īpašības...

Paradums izdaiļot savu mājokli ar gleznām un amuletiem nāk no senseniem laikiem. Glezna mājās simbolizē labklājību, laimi, veselību, veiksmi un pārticību. Katras manis radītās gleznas unikalitāte ir tās simbolismā, pozitīvās enerģijas spēkā. Glezna–amulets dod viedumu, vērīgumu, pasargā no neauglīgām vēlmēm un meklējumiem.

Man gribētos teikt, ka es savās gleznās ielieku dievišķo, neierobežoto, brīnumaino, visvareno – to, kas ir ikvienā no mums. Tās veidojot, es ņemu vērā cilvēka personiskās īpašības, viņa vēlmes un vajadzības. Katrā manā darbā ir kaut kāds mistisks spēks, kas aicināts sargāt cilvēku no briesmām.

Un vienlaikus tas ir oriģināls, funkcionāls interjera priekšmets, kas dāvās labu noskaņojumu un aizpildīs telpu mājās vai darba vietā. Glezna–amulets noder tur, kur jāuzlabo telpas enerģētika, jāpiepilda cilvēks ar pozitīvu enerģiju un jāpalīdz viņam atrast sevi. Tā spēj izmainīt dzīves kvalitāti, palīdzēt sasniegt mērķi un īstenot sirds vēlēšanos.

Kā tavā dzīvē ienāca ezotērika?

Kā jau viss šajā pasaulē, ezotērika ienāca manā dzīvē neba nu nejauši. Viss notika tā, it kā būtu bijis ieplānots – pakāpeniska notikumu virkne.

Viss, ar ko es pašlaik nodarbojos un kas mani aizrauj, ir šķietami dažādu mozaīku gabaliņi, kas tagad, pateicoties Viktorijai Korņejevai (festivāla "Destiny's Gift" radītāja – red.), sāk kārtoties vienotā bildē, kas saucas "mana laimīgā dzīve". Viens mozaīkas gabaliņš ir gleznu–amuletu veidošana – zīmēju es jau kopš skolas laikiem. Pēc tam man sagribējās iegūt vēl vienu augstāko izglītību, un manā dzīvē parādījās interese par dažādām kultūrām. Attiecīgi nākamais mozaīkas gabaliņš – semiotika. Tālāk – aizraušanās ar mehendi, meistarklašu vadīšana.

Un tagad tas viss ir saaudies vienotā bildē – starptautiskajā ezotērikas festivālā "Destiny's Gift", kur mēs ar Viktoriju esam apvienojušas tādus līdzīgi domājošus cilvēkus, kuri, tāpat kā mēs pašas, tiecas uz pašizziņu, personības attīstību, harmonijas iegūšanu, veselīgu dzīvesveidu.

Mana devīze – bez cīņas un darba nav progresa. Lai neiespējamais kļūst iespējams ikvienam!

Un nu – iepriekš apsolītais meistarklašu saraksts.

Sestdien, 19. martā

12:00–14:00
Sapnis-mērķis-plāns pēc ThetaHealing® metodes (Jekaterina Kudrjavceva, Latvija)
Enerģetiskā aizsardzība (Inga Janovska, Latvija)
Metakārtis (Emma Lange, Polija)

14:00–17:00
Maģiskais šarms (Natalija Onufrijeva, Krievija)
Spēle "Maģija – tā ir dzīve" (Irina Istominova)
Dzīves ceļš (Emmilija Alenho, Īrija)
Dziedināšana caur radošumu (Andrejs Gorgocs)

17:00–19:00
Dziedinošās prakses (Marina Andržijevska, Krievija)
Parapsihisko spēju attīstība (Sergejs Demidovs)
Mandalu terapija (Maija Brju, Krievija)

Svētdien, 20. martā

12:00–14:00
Retrīts "Sirds ceļš" (Daniels Rudakovs)
Elpošanas tehnikas treniņš (Sigitas Povilaitis, Lietuva)
Kosmoenerģētika visiem (Viktors un Irina Baidaki)

14:00–17:00
Taro enerģiju spēks (Olga Stepanova)
Seminārs–treniņš "Naudas plūsma" (Polina Asgerde)
Senslāvu Bukvicas meistarklase (Jaroslava)
Mehendi (Marina Samohvalova)
Burtu nozīme (Svetlana Delle)

17:00–19:00
Astroloģijas meistarklase (Natalija Bušurova)
Ziedu smarža – meditācija (Aleksandrs Talancevs)
Atbrīvojoties no solījumiem kopā ar ThetaHealing® (Jeļena Čudinova)

Festivāla norises vieta: "Merkure Riga Centre" Rīgā, Elizabetes ielā 101.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!