Foto: Privātais arhīvs

Noslēdzies portāla Cālis.lv sadarbībā ar "Zoombook" organizētais bērnu zīmējumu konkurss "Manas skaistākās Lieldienu olas". Esam izlozējuši trīs uzvarētājus, un katrs no viņiem saņems 25 eiro vērtu dāvanu karti, ko varēs izmantot, sagatavojot savu fotogrāmatu.

Uzvarētāji ir piecus gadus vecais Edgars no Rīgas, Markuss un viņa mamma Solvita, kā arī Jolanta B., kura gan nav minējusi sava bērna vecumu. Apsveicam uzvarētājus, ar kuriem sazināsimies personīgi, lai vienotos par balvas saņemšanu.

Lūk, uzvarētāju iesūtītie zīmējumi!

Piecus gadus vecā Edgara mamma Baiba raksta (Edgara zīmējums titulbildē): "Mūsmājās Lieldienas ir īsti bērnu svētki. Olu krāsošana, protams, ir neatņemama Lieldienu sastāvdaļa. Kā tik mēs viņas nekrāsojam - ir diennakti turētas savārītas sarkano kāpostu un sīpolmizu lapas - tad olas sanāk sarkanīgi brūnas, ir vārītas mellenēs - tad tās ir zilganas. Labāk gan ir krāsot brūnās olas - tad krāsa ir piesātinātāka un spilgtāka. Protams, esam krāsojuši arī ar ķīmiskajām krāsvielām, esam zīmējuši ar flomāsteriem, esam līmējuši visādas sejiņas. Vienvārdsakot, darām visu, visu, visu ko vien var iedomāties.

Kad lielā meita bija maza, mēs abi ar vīru naktī pirms Lieldienām abi pa kluso krāsojām olas, tad slēpām, lai bērnam ir ko meklēt no rīta. Tas bija vesels piedzīvojums gan mums, gan meitai. Tagad, kad ģimenē ir jaunākais brālis, tad lielā māsa mums palīdz, un tas pasākums, protams, ka vairs nav tik "slepens". Lai gan mazajam brālim, protams, ir prieki lieli. Apmēram divas nedēļas pirms Lieldienām taisām dekorus, šogad zīmējām zaķi, ko likām ar pūpoliem goda vietā!

Mūsmājās olu krāsošana ir viens varen jautrs pasākums, un protams katru gadu meklējam Rīgas vai Rīgā tuvumā esošās lielākās šūpoles."

Jolanta raksta: "Mūsmājās šogad oliņas krāsoja ar nagu lakām, krītiņiem, sīpolu mizām, rīsiem, lapiņām un ziediem."

Markusa mamma Solvita: "Mūsmājās olas krāso klasiski ar sīpolu mizām, reizēm marlītē pietinam klāt kādu lapiņu vai pērlītes, rīsus. Šogad izmēģināju kasīšanas metodi, nokrāsojām sīpolu mizās, un tad ar asu nazīša galu ''uzkasījām'' zīmējumu."

Plašāk par fotogrāmatu izveidi vari uzzināt "Zoombook" mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!