Foto: AFP/Scanpix
Zināms, ka visas sievietes ir skaistas, tikai vienam patīk meita, citam – kleita. Tomēr skaistajām ne vienmēr ir viegli, jo pastāv uzskats, ka skaistas sievietes nemēdz būt gudras, īpaši – blondīnes. Taču arī brunetēm muļķība neiet secen, tikai par viņām anekdotes stāsta retāk.

Uzskatāms piemērs sieviešu muļķībai ir redzams, pavērojot neprecēto dāmu skaistumkonkursu dalībnieces, kad viņas sniedz intervijas vai uzstājas publikas priekšā uz skatuves. Dažkārt šķiet, ka meitenes neko citu dzīvē nav darījušas, kā tikai gozējušās spoguļa priekšā un izglītības iestādēm metušas lielu līkumu. Tas, protams, nav iepriecinoši, un gudrajām dāmām ir vairāk sevi jāpierāda šādu neveiksminieču dēļ.

Visinteresantāk un uzjautrinošāk ir pavērot kolorītās krievietes, kas pārliecinoši, kā viņām pašām šķiet, uzstājas publikas priekšā. Dažām daiļavām šķiet, ka Pizas tornis atrodas Pizānijā...

Brīžiem šķiet, vai tiešām cilvēks varētu būt tik dumjš, pat neejot skolā?

Protams, ne tikai krievietes mēdz izcelties. Par to parasti skaļi nerunā, bet varu apstiprināt, ka skaistumkonkursos tiešām notiek trakas lietas un ne vienmēr visu var nofilmēt. Dalīnbieces izceļas ne tikai ar muļķīgu izrunāšanos, bet arī ar šausmīgu uzvedību. Piemēram, reiz viena dalībniece neieradās uz mēģinājumu, jo bija pārsvinējusi iepazīšanos ar citām konkursa dalībniecēm un no rīta tika atrasta, guļam krūmos ne visai glaimojošā paskatā. Kāda cita nebija paņēmusi līdzi pietiekami daudz tērpu, tāpēc izmantoja viesnīcas aizkarus un palagus, lai ātri uzšūtu vakarkleitu fināla iznācienam. Matos pat tika iesprausts plīvurs.

Daiļavu izgājieniem nav robežu, un izdomas netrūkst. Personīgi esmu piedzīvojusi, ka konkurences dēļ mani mēģina fiziski savainot ar plīstošām stikla glāzēm, "netīšām" pagrūž, kad jākāpj uz skatuves, un fotosesijas laikā smaidot runā ausī rupjības un izsaka draudus. Jautrības tiešām netrūkst, un tas, ko stāsta par to, kas notiek konkursos, diemžēl ir taisnība.

Lielākai jautrībai – ieskats video materiālos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!