Foto: Shutterstock

Parasti augsti papēži asociējas ar lielām ciešanām. Skaistums, kā zināms, prasa upurus. Kā izrādās, tas nebūt tā nav. Cosmo autores zina piecus trikus, kas ērtu padarīs pat visaugstāko augstpapēžu kurpju valkāšanu – atcerieties tos un noteikti ievērojiet!

Smaguma centrs

Foto: DELFI

Ja papēdis ir izvietots pārāk tālu aizmugurē, tavs līdzsvars noteikti nebūs stabils. Ja tu vēlies justies stabili pat uz visaugstākajiem papēžiem, pirms apavu iegādes pārbaudi, vai papēdis nav pārāk tālu "aizskrējis".

"Pareizam" papēdim jāatrodas jūsu pēdas papēža daļas smaguma centrā. Šajā gadījumā, protams, vieglāk ir izvēlēties resnus papēžus, bet, ja runa ir par smailpapēžu kurpēm, tad noteikti pievērs uzmanību papēžu lokācijai.

Platforma kā atbalsts

Foto: Kadrs no video

Pārvietoties augstpapēžu kurpēs noteikti ir vieglāk, ja jūs izvēlaties "platformenes" – apavus ar pilnu zoli. Taču, ko darīt, jūsu sapņu kurpes nav šādu apavu sarakstā?

Tādā gadījumā, ja apavu modelis ir ar smailu papēdi, kurpē papēža daļā var ievietot gumijas oderīti lielākai stabilitātei. Sākotnēji tā ir bijusi paredzēta, lai kāja kurpē neslīdētu, lai gan patiesībā tā pēdu piepaceļ, lai staigāšana būtu ērtāka.

Nost ar koku

Foto: F64

Neērti mēdz būt ne tikai augsti papēži kā tādi, bet arī platformas zoles no neīstā materiāla. Un mēs zinām, kas ir diskomforta cēlonis. Pēdējās pāris sezonas šādi apavi – no korķa, koka vai cietas plastmasas – ir ļoti populāri, taču, staigājot tādos, sajūta nerada komfortu.

Savukārt apavu modeļi, kas papēža daļā veidoti no gumijas vai ādas, ir daudz ērtāki un ergonomiskāki, mīkstāki, jo atšķiras ar lielāku plastiku, un staigāšana nav tik "cieta".

Jo resnāki, jo labāki

Foto: Publicitātes foto

Jā, jā – nebrīnieties! Ar papēžiem ir daudz vienkāršāk nekā ar notievēšanu. Jo resnāks un stabilāks ir papēdis, jo ērtāks, un tu daudz komfortablāk jūties.

Tieši tāpēc pats ērtākais papēdis, pirmkārt, ir plats, bet, otrkārt, tam gludi jāsaplūst ar kurpes pamatni. Tāds papēdis palīdz vienmērīgi noturēt līdzsvaru, ko nevarētu teikt par smailajiem papēžiem jeb nagliņkurpēm un pilnīgu platformas neesamību.

Fiksācija

Foto: Shutterstock

Jo vieglāk tavas pēdas var izslīdēt no apava, jo diskomfortablāk tu jutīsies augstpapēžu kurpēs.

Tu regulāri zaudē līdzsvaru un jūti, cik ātri piekūst kājas, nēsājot ļoti atklātus apavus, kas nefiksē kāju, vai, vēl trakāk, ciet no regulāriem sastiepumiem? Ir tikai viens veids, kā to mainīt – nomaini šo savu iecienīto apavu modeli uz slēgtākiem, kuriem ir nosegts purngals un papēdis, kas fiksē pēdu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!