Foto: Shutterstock
Pirmās 12 dienas pēc dzimšanas dienas ir savdabīgs atskaites punkts visam nākamajam gadam. Daudzi dažas dienas pirms svētkiem sāk nervozēt, izjūt neizskaidrojamas skumjas. Pamēģini nedēļu pirms dzimšanas dienas izpildīt vienkāršus sadzīves rituālus (tiem vienmēr ir maģiska būtība!), un noskaņojums būs pavisam citāds, iesaka "Ekstrasensu cīņu" 12. sezonas uzvarētāja Jeļena Jaseviča, kurai ir sava sistēma pirmajām 12 diennaktīm.

Iepriekšējo vakaru pavadi vienatnē: pārdomā pērnā gada kopsavilkumu, atzīsti savas kļūdas un sakāves, uzslavē sevi par sasniegumiem.
Dzimšanas dienas rītā atvēli 10 minūtes un uzraksti aptuvenu plānu gadam – savas vēlmes un sapņus. Saloki lapu un noglabā to līdz nākamajai jubilejai.

Piedod visiem, kas tevi šajā gadā aizvainojuši. Ticīgajiem būtu vērts apmeklēt Dievnamu un aizlūgt par visu nelabvēļu un pāridarītāju veselību.

Katrai dienai – savi uzdevumi

1. diennakts

Mūsu noskaņojums pirmajā diennaktī pēc dzimšanas ir mūsu dvēseles stāvokļa ķīla visam gadam. Tieši tādēļ pieņemts šajā dienā cilvēku maksimāli iepriecināt – pasniegt dāvanas, teikt labus vārdus. Ja tev patīkamāk šķiet šo dienu pavadīt vienatnē un klusumā – dari tā, atsaki trokšņainai ballei, jo savā dzimšanas dienā jāparūpējas tieši par savu komfortu. Dari to, kas tev sagādā vislielāko baudu. Ja plāno mainīt savu imidžu – šodien ir tam vislabākā diena. Plāno sākt skriet, vingrot, meditēt – sāc šodien!

2. diennakts

Ieliec naudas programmu nākotnei. Nevajag pārlieku rosīties un saspringt – vislabāk mierīgi pastrādāt, uzrakstīt savu uzvaru plānu gadam. Pārskaiti naudu, atdod parādus, nodarbojies ar to, no kā atkarīgi nākotnes ienākumi. Noteikti jāatjauno naudas enerģija – sagatavo kādam dāvanu, ziedo labdarībai. Bet aizdot vai aizņemties nekādā gadījumā nedrīkst! Vēl viens būtisks aspekts – šajā dienā labi sākt pāreju uz veselīgu uzturu. Var pat sastādīt paraugēdienkarti gadam.

3. diennakts

Kontaktu nogludināšanas diena. Jāmaina ierastā komunicēšanas forma. Ja esi pārlieku komunikabls – savaldies un klausies citus. Introvertiem vajadzētu censties pārvarēt sevi un uzturēties cilvēku pūlī un pat pievērst sev uzmanību. Šodien attīsti tieši tās saziņas tehnikas, kuru tev pietrūkst. Konflikti šajā dienā nav pieļaujami. Jauna iepazīšanās var izrādīties ļoti perspektīva. Uzraksti vēstules darījumu partneriem – tas nostiprinās sadarbību.

4. diennakts

Nodrošinies ar tuvinieku atbalstu. Šis ir ļoti būtisks faktors – no tuvinieku un draugu palīdzības bieži ir atkarīgi tavi panākumi. Piezvani visiem, kam uzticies un uz ko vari paļauties. Apciemo vecākus, ļauj viņiem saprast, ka viņi tev ir svarīgi. Vakarā vari uzaicināt vistuvākos un uzticamākos draugus. Ja viņi atrodas tālu – aizsūti viņiem ziņu un pasaki paldies par draudzību. Daļu dienas noteikti jāpavada mājās – jāievieš kārtība, kaut kas jāatjauno interjerā. Šī ir piemērota diena rituāliem un garīgajām praksēm.

5. diennakts

Radoša diena. Bez kreativitātes un radošās dzirksts ir grūti gūt panākumus. Pamēģini veikt kaut ko sev neierastu. Atceries bērnību – uzzīmē glezniņu, izdomā atskaņas. Lieliski, ja izdodas šo dienu pavadīt ar bērniem – viņi jau nu noteikti pamodinās radošos pirmsākumus un liks tev paālēties. Šajā dienā radusies jauna simpātija novedīs līdz ciešām attiecībām, iespējams pat – līdz laulībai.

6. diennakts

Veidojam veselības programmu. Noderēs jebkādas atveseļošanās procedūras: masāža, peldēšana, badošanās. Kaut vai pavingro mājās un izej pastaigā! Šodien ir labākā diena, lai nopirktu sporta zāles abonementu vai pierakstītos uz veselības pārbaudi. Īpaša uzmanība pievēršama ēdienam – ja gribi izmukt no resnuma un gurdenuma, šodien iztiec bez saldumiem un trekniem ēdieniem. Par labu nāks jebkādas attīrošas procedūras – šodien organisms aktīvi atbrīvojas no šlakvielām.

7. diennakts

Esi kopā ar tuvākajiem – apspried tuvāko atvaļinājumu un lielākus pirkumus. Nepieļauj strīdus – tieši otrādi – nopērc dzīvesbiedram dāvanu, atzīsties mīlestībā. Sarīko romantiskas vakariņas vai vienkārši izejiet kopīgā pastaigā. Bildini iemīļoto. Šajā dienā neplāno nekādus iestāžu apmeklējumus. Šī ir mīlestības, izklaidības un sapņainības diena – ja liktenis piespiedīs nodarboties ar dokumentu lietām, pārbaudi katru parakstu: ir liela kļūdas iespējamība. Toties ļoti veiksmīgi ir jebkuri partneru darījumi un vienošanās – kā finanšu, tā arī radošie.

8. diennakts

Personīgā „Es” un dzīves jēgas meklējumu diena. Šodien labāk turēties tālāk no cilvēkiem un padomāt par sevi – tikt skaidrībā ar kļūdām, izanalizēt veiksmes, noteikt prioritātes. Neiesaisties tenkās, izvairies no svešām problēmām un nedod padomus. Padomā, kas tev traucē, un centies to pārtraukt – attiecības vai projektus. Kaut ko šajā dienā pazaudēt – tas ir uz veiksmi. Pievērs uzmanību sapņiem – tie var piepildīties!

9. diennakts

Ja iespējams, paņem brīvdienu un dodies nelielā ekskursijā – kaut vai pa savu pilsētu. Izdomā interesantu nodarbi dvēselei: izstādi, izrādi, jautru ballīti. Nopērc žurnālu par ceļojumiem un palasi par neparastām vietām un kultūras pieminekļiem. Ja klimats atļauj, noteikti dodies pie dabas. Šodien nepalaid garām iespēju satikties ar citu nacionalitāšu ļaudīm – vari iegūt svarīgas zināšanas. Jebkura apmācība šajā dienā ir ieguldījums nākotnes panākumos. Noteikti ziedo labdarībai – nauda pie tevis atgriezīsies autoritātes un cieņas veidolā.

10. diennakts

Velti pāris stundas, lai apdomātu savus tuvākos projektus un plānus. Nospraud konkrētus nākotnes mērķus un noteikti pieraksti tos (pierakstītu domu zemapziņa uztver kā jau notikušu faktu). Pārdomā savus ienākumus un iespējas tos palielināt – piemēram, ieplāno kvalifikācijas paaugstināšanu. Ja sasniegts jau gana daudz – vari palīdzēt kādam citam gūt panākumus, piemēram, piedāvāt paaugstinājumu perspektīvākajam darbiniekam. Šodien sniegtā palīdzība atgriezīsies pie tevis kā bumerangs. Noteikti piezvani vecākiem.

11. diennakts

Svarīga diena patiesu draugu noteikšanai. Tie, kas ir piezvanījuši, uzrakstījuši sociālajos tīklos vai kā citādi atcerējušies tavu dzimšanas dienu, kaut arī ar nelielu nokavēšanos, ir tavas uzticības vērti. Šodien ir pilnībā pieļaujami vēlreiz izlaist dienas rutīnu un noorganizēt neformālu, draudzīgu ballīti. Taču, ja kāds no tuviniekiem acīmredzami uzprasās uz konfliktu, izdari secinājumus – šajā dienā īpaši aktivizējas nelabvēļi. Diena ir piemērota nopietnām pārmaiņām: reliģijas vai ārvalstu pilsonības pieņemšanai, saderināšanās vai laulību slēgšanai. Uzmanīgi ar sadzīves tehniku – šodien ir ļoti traumatiska diena!

12. diennakts

Veidojam labā auru ap sevi. Šī ir piedošanas un pateicības diena. Ja ir iespēja apmeklēt dievnamu, noliec sveci par visiem pāridarītājiem un atlaid dvēseles sāpes. Vari arī mājās veikt rituālu, lai atbrīvotos no aizvainojuma un piedotu. Palūdz Augstākajiem spēkiem dot mīlestību pret cilvēkiem un spēju darīt labu. Šajā dienā mēs esam atvērti jebkurai svētīgai enerģijai – centies to iegūt no visurienes. Pasaki paldies Visumam, Liktenim, Dievam par savu dzīvi, par spēju sapņot, redzēt un dzirdēt, īstenot savus nodomus. Nepiedalies šodien skaļās kompānijās – Dieva svētību labāk koncentrēt vienatnē. Ja kāds vēršas pēc palīdzības, atteikt nedrīkst. Šī diena ir vispiemērotākā, lai atteiktos no nelāgiem ieradumiem.

Piedevām – pieci aizliegumi īstajai dzimšanas dienai:

  • nekonfliktē!
  • nespļauj zemē!
  • neaizņemies!
  • nenosodi un neaprunā!
  • neraudi!

Pacenties izpildīt ja ne visus punktus, tad vismaz daļu katras dienas likumu – tad vari sagaidīt iecerētā piepildīšanos. Lai veicas!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!