Foto: LETA
3. jūnijā jau no agra rīta pie Rīgas Doma baznīcas notika protesta akcija pret sieviešu diskrimināciju Baznīcās, kurā piedalījās pāris protestētāju.

"Feministu forumā" ievietotajā aicinājumā tika norādīts, ka "ja ir kaut kas, ko Jūs vēlētos pateikt #LELBsinode, dariet to 3.jūnijā no plkst. 8.30 līdz 9 pie Doma baznīcas galvenās ieejas." Tāpat visi dalībnieki tika aicināti uz krekliem uzlīmēt papīra lapu ar vēstījumiem "Vai Dievs mūs šķiro pēc dzimumorgāniem?", "Kāpēc tik šaura Rakstu interpretācija?", "Sieviete, stāvi pie ratiem" un citiem šāda tipa saukļiem. "Feministu forumā" tika izteikta ideja "pastāvēt ieejas tuvumā piecas minūtes, pariņķot ap Doma baznīcu un izklīst".

Pie baznīcas durvīm gan nebija savācies prāvs protestētāju pulciņš, taču pāris idejas pretinieku ar uzrakstiem un dažādiem saukļiem baznīcas apkārtnē novērot varēja.

Kā vēsta ziņu aģentūra Leta, Rīgas Domā 3.jūnijā un 4.jūnijā norisinās Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas (LELB) 27.Sinodes sēde. Tajā tiek apspriesti LELB Satversmes grozījumi un pieņemti attiecīgi lēmumi. Viens no grozījumiem paredz noteikt, ka ordināciju garīdznieka amatā var lūgt tikai vīrietis, lai arī pašlaik spēkā esošais Satversmes 133.pants nosaka, ka ordināciju var lūgt ikviens, kurš ir atbilstoši LELB kārtībai Dieva aicināts un sagatavots mācītāja amatam.

Ja tiks apstiprināti grozījumi, tiks noteikts, ka saskaņā ar LELB mācību, kas šīs Satversmes preambulā ir noteikta par LELB pamatu, ordināciju garīdznieka amatā var lūgt vīrietis, kurš ir saņēmis Dieva un Baznīcas aicinājumu un atbilstoši LELB kārtībai ir sagatavots amatam. Vairāk par šo plānu un mācītāju sieviešu viedokļus lasiet šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!