Foto: Publicitātes attēls
Konkursā "Košas sienas – krāsainas dienas", kura laikā ikviens Latvijas bērnudārzs, tā audzēkņi un viņu vecāki tika aicināti izveidot radošus darbus par aizraujošākajām un krāsainākajām dienām bērnu dzīvē, no Latvijas bērnudārziem saņemti 178 pieteikumi. Sīvajā cīņā galveno balvu - "Vivacolor" Interior sērijas krāsas telpu atjaunošanai un mākslinieces Kristīnes Luīzes Avotiņas sienas gleznojumu – ieguva Rīgas pirmsskolas izglītības iestādes "Zīļuks" grupa "Knīpiņas un Knauķīši".

Savukārt veicināšanas balvas – 30 litrus krāsas ieguva Daugavpils pilsētas 11. pirmsskolas izglītības iestādes grupa "Ezīši" un Jaunsilavas pamatskolas pirmsskolas grupa "Vācelīte".

Konkursā visaktīvākie bijuši Rīgas un Vidzemes reģiona bērnudārzi, no kuriem saņemts vislielākais pieteikumu skaits. No Rīgas reģiona bērnudārziem saņemti 57 pieteikumi, bet no Vidzemes reģiona – 44. No Latgales reģiona saņemti 30 pieteikumi, no Kurzemes reģiona – 27, bet no Zemgales – 20.

"Priecājamies par Latvijas bērnudārzu lielo aktivitāti konkursa laikā un saņemtajiem darbiem, kuri mūs aizkustināja līdz sirds dziļumiem. Bērni ir vislielākie mākslinieki ar spilgtu iztēli, lieliskām idejām un īpašu skatījumu uz pasauli, kas mums pieaugušajiem ir gan jāsargā, gan jāattīsta. Kā liecina lielais pieteikumu skaits konkursam, gan vecākiem, gan bērnudārzu pārstāvjiem ir svarīgi, lai bērni savu ikdienu pavadītu patīkamā vidē. Tikmēr mēs esam patiesi gandarīti, ka varam nodrošināt šādu iespēju," teic kampaņas iniciators, zīmola "Vivacolor" pārstāvis Gatis Kulbergs.

Arī māksliniecei Kristīnei Luīzei Avotiņai ir liels prieks par košajiem un krāsainajiem bērnu darbiem. "Katrs iesniegtais darbs ir unikāls un īpašs. Turklāt priecē, ka bērni ir cītīgi zīmējuši un darbos attēlojuši dabas tematiku, kas ir tuva arī man. Jāpiebilst, ka arī sienas gleznojums, kurš taps uz konkursā uzvarējuša bērnudārza sienas, būs saistīts ar dabas tematiku.

Daba ir mums visapkārt un tā ir tik dažāda savā skaistumā, bet, esot telpās, tās tuvums atkāpjas. Ar savu gleznojumu uz sienas es vēlētos šo dabas tuvumu atgriezt bērniem, kā arī atgādināt par tās skaistumu. Domāju, ka šim gleznojumam būs arī izglītojošs raksturs, jo tajā noteikti iekļaušu dažādus putnus, augus un dzīvniekus, kurus bērni varēs mācīties atpazīt," teic Kristīne.

Konkursu "Košas sienas – krāsainas dienas" rīkoja krāsu zīmols "Vivacolor". Konkursā varēja piedalīties visas pašvaldību un privātās pirmsskolas izglītības iestādes. Konkursā uzvarējušais bērnudārzs iegūs 130 litrus videi draudzīgas un veselībai nekaitīgas "Vivacolor" Interior sērijas krāsas telpu atjaunošanai, bet divi bērnudārzi – 30 litrus krāsas. Visi uzvarētāji saņems arī krāsošanas instrumentus. Noslēgumā māksliniece Kristīne Luīze Avotiņa uz uzvarējušā bērnudārza telpas sienas izveidos košu un krāsainu gleznojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!