Foto: Shutterstock
Turpinām iepazīt sevi caur stihijām un šoreiz runāsim par Ūdens stihiju. Tā ir stihija, kura nes mums veiksmi, panākumus, iespēju palikt jauniem un skaistiem, būt pievilcīgiem pretējam dzimumam, attīstīt intuīciju, tēlainību, uzlabo mūsu seksuālo enerģiju, atver zemapziņu. Garīgā līmenī Ūdens dod nemirstību.

Šī stihija visos laikos tikusi uztverta kā visa dzīvā sākums uz Zemes. Ūdens stihija – tā ir pasaules dvēsele. Tā šķīdina sevī cietas vielas, gāzi, absorbē siltumu un tādā veidā apvieno dažādas stihijas vienā veselā. Ūdenim piemīt vairāki stāvokļi: šķidrs, ciets un gāzveida.

Ūdens stihija ir absorbcijas un attīstības elements. Tā simbolizē zemapziņu. Apzināti identificējoties un praktizējot ar Ūdens stihiju, ir iespējams iegūt neievainojamību, atvērt savu zemapziņu, tēlainu domāšanu, iegūt magnētismu un pievilcību. Enerģijas līmenī Ūdens elements ir Iņ (sievišķā) enerģija.

Ar Ūdeni saistīta seksuālā – dievišķā, radošā, sakrālā – enerģija. No mākas saglabāt, uzkrāt un pielietot šo enerģiju ir atkarīga mūsu veiksme visās jomās, personīgā pievilcība, magnētisms, jaunība, sieviešu un vīriešu veselība.

Negatīva attieksme pret seksu un zināšanu trūkums zemapziņas līmenī formē uzvedības kompleksus, stereotipus, mītus, emocionālos fiziskos un enerģētiskos blokus. Regulāri, apzināti praktizējot darbu ar Ūdens stihiju, vīrieši kļūst harizmātiski, sievietes – sievišķīgas, pievilcīgas, acīs mirdzums, patīkama balss, iekšējais miers, apmierinātība ar sevi, veiksme visās jomās.

Ūdens stihija sevī ietver dziļus dzīves noslēpumus. Tā mūs ieved dziļi zemapziņā, kur glabājas neskaidras, noslēpumainas lietas, kā arī neapzinātas bailes. Šī stihija ir ieniršana sevī, stihija – meditācija. Kad mēs pieņemam sevī Ūdens stihiju, mūsos ienāk miers.

Divi elementi, no kuriem radies viss, ir Uguns un Ūdens, tāpēc ir elektriskie un magnētiskie fluīdi, polaritāte attiecībās, kā arī Uguns ir gaisma, bet Ūdens – tumsa.

Noslēpumaina un pretrunīga ir Ūdens stihija: virspusē tā varbūt rāma, dziļumā – strauja un mainīga. Tāpat kā ikviena stihija, šī sevī ietver gan pozitīvas, gan negatīvas īpašības.

Ūdens atslābina, nomierina, taču var arī sagraut veselas pilsētas un piepildīt visu apkārt ar ūdeni. Jāatceras, ka ūdenim vienmēr jābūt tīram un kustībā, citādi ūdens pārvēršas par purvu!

Ja cilvēkā ir Ūdens stihijas pārpilnība, viņam ir nosliece "peldēt pa straumi", neizrādīt gribasspēku tur, kur tas nepieciešams. Viņš ir pārāk atslābinājies. Viņam varbūt daudz emociju, jūtu, meistarības. Var būt arī nosliece pārdzīvot nenozīmīgus notikumus. Meditācijā tas izpaužas – cilvēks aizplūst.

Ja cilvēkā trūkst Ūdens stihijas, viņš nesajūt prieku, viņam nav dzīves garšas, viņš ir pārlieku saspringts, gatavs strādāt, līdz spēki izsīkst, taču bieži vien padarītais nedod nekādu gandarījumu. Viņš ne mirkli nedod sev iespēju atslābināties, sajust to, kas notiek apkārt.

Meditācija Ūdens stihijas līdzsvarošanai

Foto: Shutterstock

Apsēdies ērti, lai neviens tevi netraucē, aizver acis un aizmirsti visu to, kas tev apkārt. Dziļi ieelpo un mierīgi izelpo. Ar katru reizi ieelpojot un izelpojot, mēs atbrīvojamies no dienas stresa, no visa tā, kas varbūt traucē, un vēlreiz veicam ieelpu un izelpu. Un izelpojot atslābinies un sajūti, kā tevī ienāk miers un klusums. Iedomājies, ka visa pasaule tev visapkārt ir nebeidzams okeāns, kura centrā atrodaties tu.

Sajūti vēsumu, spēku, okeāna dziļumu un mieru. Saplūsti ar šim īpašībām. Ar katru tavu ieelpu tavs ķermenis piepildās ar šo elementu – Ūdens stihiju. Sajūti sevi kā vienu veselu ar šo lielo okeānu, ar Ūdens stihiju, lai ūdenī izšķīst tavs nogurums, visas negatīvās domas, sajūtas, lai izšķīst ikdienas stress, uztraukumi, pārdzīvojumi, bēdas, lai izšķīst neveiksmes, stereotipi. Sajūti ar visu ķermeni, kā ūdens ieplūst katrā orgānā, šūniņā, izšķīdina slimības un iekšējo spriedzi. Sajūti ūdens mieru, atslābinies. Miers un klusums tevī un visapkārt. Miers un prieks. Un baudi šo stāvokli, cik ilgi vien vēlies.

Kad sajūties attīrīts, piepildījies, pasaki paldies Ūdens stihijai un lēnām atgriezies no šīs burvīgās meditācijas, pārnes uzmanību uz sirds centru, ieelpo, izelpo un lēnām atver acis, esi šeit un tagad.

Ūdens komplekts

Foto: Shutterstock

Devīze: Es sajūtu!
Motivācija: spēcīga vēlme
Raksturs: nepastāvīgs
Vājās puses: garastāvokļa maiņas, nevēlēšanās pieņemt kritiku, trūkst mērķtiecīguma, sevis žēlošana, tieksme uz depresiju
Stiprās puses: uzņēmība, skrupulozitāte, gatavība palīdzēt, kreativitāte, bagāta iztēle.
Zodiaka zīmes: Vēzis, Skorpions, Zivis.
Aizgādņi: nāriņas, undīnes
Čakra: Svadhistana (otrā)
Čakras krāsa: oranža
Vēlme: seksualitāte
Mūzikas instruments: saksofons
Aromāts: svaigs, ziedu
Krāsa: zila
Akmeņi: akvamarīns, pērles

Enerģija ir cilvēka galvenā valūta, tā nepieciešama dzīvei un pašrealizācijai.
Kuduss al Buhorijs

Iepazīsti un atver sevī Ūdens stihiju, absorbē sevī tās īpašības, un tavā dzīvē ienāks veiksme un panākumi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!