Foto: Shutterstock

Ko gan nav gatavi darīt vecāki, lai bērns pareizi ēstu! Mamma Lalei Mohamedi (Laleh Mohmedi) no Austrālijas izdomājusi oriģinālu veidu, kā ar augļu un dārzeņu gabaliņu palīdzību iemānīt savas divgadīgajam dēlam Džeikobam veselīgu pārtiku. Viņa uz šķīvja rada īstus šedevrus, no dārzeņiem un citiem vērtīgiem produktiem veidojot populāru multfilmu varoņus.

Kā vēsta "The Daily Mail", viss sācies pirms gada, kad viņa mēģinājusi Džeikobam iemānīt kaut mazu kumosiņu kaut kā vērtīga. Kā pirmo mākslas darbu viņa uz šķīvja izveidojusi lauvu.

Lauva mazulim ļoti patikusi, un dēls to ar prieku apēdis. Pirmie panākumi iedvesmojuši mammu rīkoties tālāk. Kopš tā laika viņas kulinārās prasmes, veidojot mākslas darbus, krietni augušas. Lalei savus šedevrus arī atrāda citiem vecākiem savā "Instagram" profilā, kuram ir ap 50 000 sekotāju.

Kā stāsta Džeikoba mamma, parasti par to, kādu tēlu dēls vēlētos redzēt uz šķīvja pusdienās, mammai viņš paziņo iepriekšējās dienas vakarā. Mamma internetā meklē personāžu attēlus un izdomā, kādi produkti viņai būs nepieciešami.

Savā mākslā Lalei izmanto dažādus augļus un dārzeņus – avokado, kivi, baklažānus, papaiju, kā arī gaļu, zivis, olas, jūras produktus un pat spageti.

Dažreiz uz šķīvja nonāk arī kādi saldumi, bet pats galvenais esot, lai visas sastāvdaļas uztura ziņā būtu veselīgas un vērtīgas. Vienas glezniņas izveidošanai uz šķīvja mammai parasti aizņem ap pusstundu laika.

Džeikobs mammas veidotos mākslas darbus apēdot bez kurnēšanas, bet Lalei atzīst, ka viņai itin nemaz nav žēl patērētā laika, ja vien dēls ēd veselīgu un uzturvielām bagātu ēdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!