Foto: Shutterstock
Skarbā dzīves skolotāja Saturna retrogrādais periods, kas aizsākās šā gada 25. martā, nu beidzas - 13. augustā šī planēta maina savu kustības virzienu un atkal kļūs direkta (atgriežas taisnvirziena kustībā). Ja retrogrādā Saturna laikā bija novērojama dažādu procesu apgrūtināta virzība, tad nu šie procesi atkal palēnām tiks iekustināti.

Saturns vislielākā mērā ir saistīts ar mūsu karmas atstrādi un stabilitātes izjūtu. Tā funkcija ir uzstādīt robežas starp personisko un kolektīvo un formēt katra cilvēka personīgo vērtību sistēmu.

Saturns fokusē uz galveno, atdalot mūs no otršķirīgā, liekā. Konkrētība, noteiktība, pienākuma apziņa un atbildība – to visu spējam sajust, pateicoties Saturna planetārajām plūsmām. Saturns māca mums pacietību, liek organizēt sevi un saprast, kādu uzdevumu risināšana mums ir svarīga konkrētā dzīves periodā.

Dažkārt Saturns rada mums dažādus šķēršļus un ierobežojumus. Dažkārt novieto mūs visai neciešamos apstākļos. Taču, kad mums liekas, ka tā darbība ir pārāk nežēlīga, pat cietsirdīga, tas tikai norāda uz mūsu brieduma trūkumu un nespēju pieņemt tos dzīves nosacījumus, kas mums noteikti šajā iemiesojumā.

Retrogrāda planēta nozīmē, ka, raugoties no Zemes, tā atrodas šķietamā atpakaļejošā kustībā. Retrogrādas kustības laikā planēta atkārto savu ceļu pa tiem pašiem zodiaka grādiem, pa kuriem tā iepriekš gāja taisni uz priekšu. No ezotērikas viedokļa, šajā laikā notiek iegūtās pieredzes "pārgremošana", atgriešanās pie pagātnes un savas iekšējās pasaules sakārtošana. Šajā laikā augstāk minētajās jomās vislabāk bija atgriezties pie jau iepriekš iesāktajiem projektiem, pārvērtēt savas darbības un savu nostāju tajos, nevis sākt jaunas aktivitātes. Ja nu tomēr nācās kaut ko no tā visa darīt, tad, iespējams, lietas virzījās ne tik raiti, kā plānots. Retrogrādas planētas funkcija ir vērsta uz iekšu, un šajā laikā cilvēks ir vairāk tendēts uz iekšējiem procesiem – pārdzīvot, šaubīties, baidīties – un nespēj aktīvi rīkoties. Šajā laikā ārējo procesu attīstība tiek bremzēta.

Savukārt taisnvirziena kustībā esošas planētas funkcija ir vērsta uz āru, tā tiecas uz nākotni, uz jaunas pieredzes veidošanu un uzkrāšanu.

Saturna ietekme uz dzimšanas horoskopu

Saturns ir viena no vissvarīgākajām planētām, kuras tranzītus astrologs izpēta cilvēka dzimšanas kartē. Kad Saturns šķērso konkrētu astroloģisko māju mūsu dzimšanas kartē, jāpievērš liela uzmanība šīs mājas tēmai un jāvirza turp sava apziņa. Ja neatrodamies pozīcijā, kas atbilstoša šim laika periodam, un nerisinām mums noteiktos uzdevumus, Saturns veiks izmaiņas, kas var būt nepatīkamas, ja tām pretojamies.

Saturna izpausmes principi ir strukturēšana un formēšana. Ja tranzītais Saturns atrodas aspektā ar kādu planētu personas dzimšanas kartē, tas mobilizē aspektējamās planētas funkcijas uz noteiktu uzdevumu izpildīšanu. Prasmīgi izmantojot Saturna aspektus, iespējams sasniegt nozīmīgus rezultātus. Ja neprot izmantot Saturna aspektus, cilvēks izjūt ierobežojumus, spiedienu un rezultātā – aizkaitinājumu savas neharmoniskās dzīves dēļ. Harmoniski Saturna aspekti palīdz pārvarēt sliktos ieradumus un paaugstina izturību. Negatīvie aspekti – izvirza uzdevumus sakārtot, disciplinēt, sistematizēt, kā arī brīdina, kuru jomu attīstībā gaidāmi ierobežojumi, kamēr neieguldīsim tur savu darbu un enerģiju.

Zonas, kuras mūsu horoskopā šķērso retrogrāds Saturns vai kurās notiek Saturna kustības virzienu maiņa, ir īpaši nozīmīgas. Saturna retrogrādā kustība (un arī "mīņāšanās uz vietas") visspēcīgāk ietekmēja tos, kam dzimšanas horoskopā ir planētas Strēlnieka, Dvīņu, Zivs un Jaunavas zīmes 9-16 grādā. (Noskaidrot, vai tev ir planētas minētajos grādos, vari, pajautājot astrologam vai izveidojot savu dzimšanas karti, piemēram, "Astro.com")

Kas mums bija jāsaprot, un kāda bija retrogrāda Saturna ietekme?

Personīgā līmenī varējām sajust:

  • nenoturīgus priekštatus par sevi un iekšējas bailes;
  • grūtības ideju un sava viedokļa paušanā;
  • grūtības karjeras sasniegumu gūšanā;
  • šķēršļus un problēmas tālos ceļojums;
  • ieguldītās pūles un padarīto darbu neviens nenovērtē;
  • zemāks atalgojums par padarīto darbu.

Saturna kustības virziens un zīme, kurā tas viesojas, spēcīgi atbalsojas sabiedriskajos un sociālajos procesos. Tas ir biznesa, karjeras un būvniecības aizbildnis, kā arī atbild par likumu un kārtību, tāpēc ļoti ietekmē norises šajās jomās. Retrogrāda Saturna laikā šīs jomas saskaras ar grūtībām un nespēju iekļauties izpildes termiņos. Līdz ar to Saturna gaitas netieši ietekmē arī ļaužu grupas, kas nodarbojas ar biznesu, veido nopietnu karjeru, ir publiskas personas vai ieņem amatus valsts pārvaldē. Saturns ietekmē arī celtniecībā iesaistītos cilvēkus.

Retrogrāda Saturna laikā nebija vēlami šādi procesi:

  • celtniecības sākšana;
  • nekustamā īpašuma iegāde vai zemes pirkšana;
  • ilgtermiņa līgumu slēgšana;
  • uzņēmumu dibināšana vai biznesa paplašināšana.

Un kas tālāk?

Pirms priecāties, ka Saturns atkal dodas taisni uz priekšu, vispirms nāksies pārvarēt dažas tendences.
12.–14. augustā Saturns būs stacionārs (raugoties no Zemes, planēta ir it kā apstājusies). Stacionāros periodos notiek pārorintēšanās, kas var radīt zināmu apjukumu. Šīs dienas domātas, lai saliktu visus punktus uz "i" tām lietām, kuras esam pārskatījuši retrogrādā perioda laikā. Iespējams, beidzot būsim sapratuši, kādas ir mūsu iespēju robežas. Šajos datumos, protams, vēl neko jaunu saistībā ar biznesa attīstību nedaram! Toties no jauna varam noteikt prioritātes, kas saistītas ar mūsu profesijas izvēli un profesionālo darbību.

Šajā laikā, iespējams, izjutīsim papildu slodzi un atbildību – tie var būt dažādi pienākumi, kuri prasās tikt izpildīti. Varam justies ierobežoti kādu savu mērķu sasniegšanā. Psiholoģiskajā līmenī varam sajust, kādos rāmjos paši sevi esam ielikuši.

Stacionāro periodu pavada vēl arī Saturna saspringtie aspekti ar Neptūnu un Veneru, tāpēc laikā no 11. augusta līdz 15. augustam:

  • labāk neveikt lielus pirkumus un nepieņemt finanšu lēmumus;
  • iespējama nepraktiska attieksme pret naudu, finanšu zaudējumi un grūtības;
  • emocionālā plānā šis periods ir ne visai labvēlīgs, iespējams pašapmāns, depresīvas izjūtas nerealizētu sapņu dēļ un vilšanās mīlestībā;
  • šajā laikā sāktas romantiskas attiecības var nest vilšanos un sarežģījumus.

Visu retrogrādo laiku Saturnam bija "konflikts" ar Neptūnu, un tas ilgs līdz pat 23. septembrim, ar precīzu aspektu 10. septembrī.

Ja šis planētu konflikts skar personisko horoskopu:

  • varam saskarties ar savu ilūziju krahu;
  • izjust iedvesmas trūkumu vai grūtības ticēt Augstākiem spēkiem;
  • var aktualizēties cīņa ar atkarībām;
  • lai augtu garīgi, iespējams, var nākties no kaut kā atteikties;
  • sapņi un ideāli var tikt pakļauti pārbaudei;
  • konflikts starp ideāliem un reālām prasībām.

Globālā līmenī šis aspekts atbild par šādiem notikumiem (daudzus no tiem mēs tiešām diemžēl pieredzējām):

  • naftas un degvielas cenu izmaiņām;
  • pašnāvnieciskām spridzināšanām;
  • personīgās drošības apdraudējumu;
  • cīņu par savām tiesībām reliģiskās pārliecības dēļ;
  • stihiskām nelaimēm;
  • politisko līderu maiņu;
  • lielu uzņēmumu, biznesa ķēžu bankrotu.

Kopumā, lai gan Saturns pamazām ieskrienas, un tā bremzējošais tvēriens atslābst, tas būs lēns līdz 3. septembrim, un mēs savā ziņā turpināsim risināt jau "vecus" jautājumus – jā, gūsim jaunu pieredzi, bet iepriekš izvirzītajās problēmās.

Pavisam atgūties no Saturna radītajiem sarežģījumiem varēsim, kad tas izies no cilpas 19. novembrī: tad sāksim uzkrāt jaunu pieredzi – līdz nākamajam retrogrādajam periodam, kurš sāksies 2017. gada 6. aprīlī. Pēc 19. novembra mūs sagaida patiešām labvēlīgs laiks jauniem sākumiem, izaugsmei karjerā un biznesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!