Foto: PantherMedia/Scanpix
Lai atgriešanās skolas solos nestu ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas, nedēļas nogalē "Kidding zinātkāres klubs" aicina ģimenes ar bērniem uz pasākumu sēriju, kas būs veltīta skaņas noslēpumu atklāšanai.

Tajā gan lielie, gan mazie zinātkārie bērni varēs ieskatīties aizraujošajā skaņas pasaulē un piedalīties izglītojošās spēlēs un eksperimentos. Pasākums notiks sestdien un svētdien, 24. un 25. septembrī no pulksten 12 līdz 17 tirdzniecības centrā "Domina Shopping".

Zinātkāres klubā kopā ar ekspertiem būs iespējams ielūkoties brīnumainajā skaņu pasaulē, ļaujot ikvienam interesentam atklāt kādu no neparastajiem noslēpumiem. Zinātnes šova "Vai tu mani dzirdi?" laikā mazie un lielie pasākuma apmeklētāji tiks aicināti atklāt skaņas burvību un pārliecināties par to, ka ar skaņu viss nav nemaz tik vienkārši.

Bet eksperimentā "Mūzikas skola" tā dalībniekiem skaidros, cik atšķirīgi skaņu uztver mūziķi un fiziķi, iemācīs skaņu aprakstīt ar skaitļiem un, izmantojot skaitļus, radīt mūziku. Toties "Noslēpumainās skaņas" eksperimentos bērni varēs pārliecināties par neparastām parādībām un efektiem, kuros tiek izmantota skaņa. Skaņas noslēpumus atklājot, būs iespēja skaņu arī pataustīt un ieraudzīt.

Papildus aizraujošajiem eksperimentiem, mazie zinātkāri varēs piedalīties arī "Skaņas inženiera" laboratorijā, atklājot, kādi skaņas avoti mūsu ikdienu padara ne tikai krāsaināku, bet arī melodiskāku. Šeit ikviens varēs pārliecināties, ka izveidot dažādas skaņas radīšanas ierīces ir pavisam vienkārši.

"Kidding zinātkāres klubs" ir izglītojoši-izklaidējošu pasākumu sērija ģimenēm ar bērniem vecumā no pieciem līdz 12 gadiem, kas šogad "Domina Shopping" notiek reizi ceturksnī. Tā mērķis ir radīt un veicināt bērnu interesi par eksaktajām zinātnēm, piesaistot viņus pasaules izziņai ar dažādu darbnīcu, interaktīvu risinājumu un šova programmu palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!