Foto: Shutterstock
Visu Svēto nakts priekšvakars tā vien vedina ielūkoties tās tautas maģiskajās tradīcijās, no kurienes šie svētki nākuši. Vietne "IrishCentral.com" mazliet paceļ priekškaru uz ķeltu druīdu un raganu tradīcijām. Mēnesnīcā izpildāmie rituāli gan jāatstāj uz citu mēnesi, jo šajās dienās sākas jauns Mēness cikls, taču ar veiksmi un naudu gan var padarboties, ja ir iedvesma...

Mīlas burvestība

Ķelti uzskatīja, ka raganu stunda ir starp pusnakti un pulksten vieniem naktī. Šajā stundā var nostāties zem mīļotā cilvēka loga un trīsreiz ierunāt nakts vējā viņa vārdu. Ticēja, ka nakts vēja patrons ir atsaucīgs pret mirstīgo lūgumiem.

NB! Lūdzu, ņem vērā, ka pieburšana un citāda otra cilvēka brīvās gribas ietekmēšana nav atbalstāma maģijas prakse!

Lai atgūtu nozagto

Divas atslēgas jāieliek krusteniski sietā. Divi cilvēki tur sietu, kamēr trešais liek krusta zīmi uz aizdomās turētā pieres, trīsreiz skaļi izsaucot viņa vārdu. Ja cilvēks ir nevainīgs, atslēgas stāvēšot mierā, bet, ja vainīgs, – tās lēnām sākšot kustēties pa sietu.

Pievilināt veiksmi

Nepieciešama svece, striķis un rotaslieta. Aizdedzini sveci, izver striķi cauri rotaslietai un sasien. Tad sāc svārstīt iekarināto rotu pāri svecei un dziedošā balsī trīsreiz noskaiti vārdojumu:

"Sprakšķošā svece, iededz šajā rotā, ko iesvētu, labu enerģiju un veiksmi, bagātību, zināšanas, ietekmi!
Lai visādi labumi nāk pie manis – bagātība, zināšanas, ietekme, enerģija!
Šī rota, ko iesvētu spēkā, lai nes man bagātību, zināšanas, ietekmi, enerģiju!"

Pēc tam rota jānēsā ap kaklu. Jo biežāk pilda rituālu, jo tas spēcīgāks.

Rituāls skaistumam

Pilnmēness laikā paņem spoguli un dodies laukā (ja tas nav iespējams, atver logu, lai mēness atspoguļotos spogulī). Uzliec uz spoguļa to, kas atspoguļo to tava ķermeņa daļu, kuru gribētos mainīt, – matus, lūpas, acis vai jebko citu (mūsdienās droši vien var izmantot fotogrāfiju). Koncentrējoties uz to, skaiti vārdojumu:

"Mēness gaisma, zvaigžņu gaisma, lai vējš nes tavu gaismu, lai tavs spīdums pārklāj manu augumu un lai tavs mirdzums pārklāj visas acis!"

Pasaki to trīsreiz un koncentrējies un to sava ķermeņa daļu, ko gribi mainīt. Tad saki: "Mēness gaisma, zvaigžņu gaisma, mīci un pārveido manu augumu! Kā roze vienmēr ir daiļa, ļauj man uzziedēt savā gaismā – gaismā, kas nes man daiļumu! Lai notiek tā trīs reizes trīs!"

Pēc tam aizdedz sārtu sveci vai vīraku.

Matu pīne – maģiskais uzticēšanās simbols

Senlaikos Īrijā bija tāda tradīcija – vīrietis sapina aproci no saviem matiem un dāvināja to savai līgavai. Šis bija galējas uzticēšanās žests, zinot, cik liela maģiska ietekme var tikt veikta caur kāda cilvēka matiem.

Saikne nav aktivēta, pirms meitene nav pieņēmusi dāvanu un piekritusi burvestībai. Tātad – šī ir brīvas gribas radīta maģiska saikne, kas uztur jūtas.

Brūces dziedināšana

Cieši saspied brūci ar diviem pirkstiem un lēni atkārto vārdojumu ķeltu dievībām: "Dagdas, Bridžetas un Dianceta vārdā – rēta bija sarkana, griezums bija dziļš un miesa smeldza, bet nebūs vairs ne asiņu, ne sāpju, līdz dievi atkal nolaidīsies uz zemes."

Burvestība, lai vienmēr turētos nauda

Ņem melna gaiļa spalvu, dodies uz trīs ceļu (taku) krustojumu un, turot rokās spalvu un zelta krāsas monētu, trīsreiz piesauc dievieti Aine, lai viņa nes neiztērējamu bagātību.

Protams, ka rituālā izmantotā monēta turpmāk jāglabā kā acuraugs!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!