Foto: Privātais arhīvs
Šis stāsts būs par īstu dabas dāvanu, kas ir atslēga fiziskai, emocionālai, mentālai un garīgai veselībai. Tā palīdz apzināt sevi, savu vērtību. Tā palīdz saredzēt, sadzirdēt un sajust. Ar tās palīdzību ikviens cilvēks spēj atklāt un realizēt savu radošo potenciālu, tādējādi nonākot harmonijā ar savu būtību un apkārtējo vidi. Roku rokā līdzās nāk labklājība. Jā, to un vēl vairāk iespējams sasniegt ar šo dabas dāvanu – ēteriskajām eļļām.

Ēteriskās eļļas ir auga dzīvības enerģija jeb dvēselīte – bioloģiski aktīvo vielu substances izvilkums no augiem. Vēsturiski eļļas zināmas jau 4500 gadus pirms mūsu ēras: tās izmantoja kā smaržas un aromatizētājus, kā arī ēdiena gatavošanā un medicīnā. Ļoti bieži ēteriskās eļļas minētas Bībelē (ciprese, mirte, mirre, vīraks, Šāronas roze, ciedrs, īzops, galbanum, spikenard, kasija, onucha, alveja).

Jāpievērš īpaša uzmanība tam, ka no visām piedāvātajām ēteriskajām eļļām tikai 1–2% ir 100% tīras un ar ārstniecisku iedarbību! Turpmāk runāsim tikai par terapeitiskajām ēteriskajām eļļām, negaidi tādu efektu no lētajām mākslīgajām eļļām!

Terapeitisko ēterisko eļļu ietekme uz organismu:

  • uzlabo šūnu apgādi ar skābekli par 21%;
  • attīra organismu no ķimikālijām;
  • pret-mikrobu, pret-sēnīšu, pretvīrusu iedarbība;
  • vienā pilienā var būt 100–10 000 reižu lielāka aktīvo vielu koncentrācija nekā pašā augā (piemērs par piparmētru – 1 piliens = 30 krūzītes labas piparmētru tējas);
  • nav blakņu, darbojas uz homeostāzi (līdzsvaru);
  • samazina mutāciju (nepareizu šūnu augšanu, onkoloģiju), pārprogrammē DNS;
  • regulē psihoemocionālo sistēmu;
  • regulē hormonālo sistēmu;
  • aizkavē novecošanas procesus.

Iedarbība notiek četros līmeņos:

  • fiziskajā līmenī,
  • emocionālajā līmenī,
  • garīgajā līmenī,
  • mentālajā līmenī.

Rudens un ziemas laiks liek īpaši pievērst uzmanību veselības stāvoklim. Svarīga ir imunitātes stiprināšana, lai organismam pietiek spēka sevi pasargāt no saslimšanas. Mums ir tik ļoti paveicies: daba par mums ir parūpējusies, tajā ir viss mums nepieciešamais – atliek tikai izmatot. Steidzīgajiem cilvēkiem, kuriem nepietiek laika ievākt dabas veltes un sagatavot tās ziemai, lielisks variants ir ēteriskās eļļas, jo tās jau ir gatavas lietošanai.

Viens no variantiem, kuru var izmantot visa ģimene (gan pieaugušie, gan bērni): iemasēt pēdiņās (vai uz citām ķermeņa daļām) ēterisko eļļu maisījumu "Thieves", kuram ir izcila antiseptiska un antibakteriāla iedarbība pret visām slimībām, ko izraisījuši vīrusi, baktērijas un sēnītes, turklāt tam piemīt patīkama Ziemassvētku smarža

Eļlas ir fantastiski palīgi, ja ir sausa, taukaina vai jutīga sejas ādas, – kā pretgrumbu līdzeklis. Atliek vien piepilināt sejas vai ķermeņa krēmam attiecīgo ēterisko eļļu (ja ir strijas, celulīts vai vienkārši ir vēlme uzlabot ādas stāvokli).

Pilini ēteriskās eļļas aromātiskajās lampās, vannās un ļaujies dziedināšanai!

Iedarbība uz čakrām

Čakras ir septiņi galvenie enerģijas centri mūsu smalkajā ķermenī, caur kuriem plūst enerģija. Ēteriskās eļļas labvēlīgi iedarbojas uz čakrām – līdzsvarojot tās. Katrai čakrai ir piemērotas konkrētas eļļas. Lūk, neliels ieskats.

Piemēram, dažas norādes uz nepieciešamību līdzsvarot pamata (pirmo) čakru – bailes, dusmas, nedrošība, materiālas problēmas. Šajā gadījumā palīdzēs ciedrs, sandalkoks, pačūlija u.c.

Sakrālā čakra – izpaust radošumu palīdzēs jasmīna, rozes, īlang – īlang ēteriskā eļļa.

Saules pinuma čakra – sajust sava iekšējā spēka potenciālu palīdzēs citronzāles, ingvera, bergamotes ēteriskā eļļa.

Sirds čakra – atvērt sevi dziedinošai Mīlestībai ar rozes, jasmīna, eikalipta ēterisko eļļu.

Kakla čakra – komunikācija, pašizteiksme – tējas koka, kumelītes, citrona ēteriskā eļļa.

Trešās acs čakra – spēcināt intuīciju palīdzēs lavandas, pačūlijas, rozmarīna ēteriskā eļļa.

Vainaga čakra – apskaidrība, apvienošanās ar dievišķo – vīraka, lavandas, jasmīna ēteriskā eļļa.

Tādā veidā, papildus iedarbojoties uz čakrām, iespējams uzlabot enerģijas plūsmu, kas nodrošina veselību fiziskajā un smalkajā līmenī.

Arī smaržām ir savas frekvence

Ēteriskās eļļas ar augstāku frekvenci iedarbojas uz mūsu emocijām, garīgajā un mentālajā līmenī, savukārt tās eļļas, kurām ir zemāka frekvence, iedarbojas uz mūsu fizisko ķermeni, veselību un labsajūtu.

Vesels cilvēks – 62–68 MHz
Saslimis cilvēks – zem 58MHz

Mana un manu klientu pieredze liecina, ka viens piliens šā dabas spēka spēj izdarīt neiedomājami daudz labu lietu. Viens piliens "Purification" eļļas uz vatītes noņems ausu sāpes. To līdz šim nespēja nevienas zāles, ko lietoju! Viens piliens lavandas eļļas noņem menstruāciju sāpes, un diena vairs nav sabojāta ne ar sāpēm, ne sliktu garastāvokli. Viens piliens tējaskoka eļļas – un iekaisušas sāpošas pumpas vairs nav problēma...

"Kad iepazinu terapeitiskās ēteriskās eļļas, sāku tās lietot dažādos gadījumos, jo vēlējos savai ģimenei sniegt alternatīvu palīdzību zālēm," stāsta kāda mana kliente. "Reiz dēliņam bija 39,5° temperatūra, un viņš, protams, dega kā ugunīs. Standarta situācijā es būtu ķērusies pie zālēm, kas pazemina temperatūru, bet tajā reizē pielietoju piparmētru ēterisko eļļu, uzliekot divus pilienus dēliņam uz nabas un pa vienam – uz katras pēdiņas. Atsvaidzinoši vēsās rokas izglaudīju caur matiem. Nakts laikā temperatūra lēnām kritās. Vēl bija gadījums, kad bērni, spēlējoties laukā, guva nobrāzumus, – tad ļoti labs palīgs bija lavandas terapeitiskā ēteriskā eļļa, kuru uzreiz uzliku uz brūces, un pēc divām dienām tur faktiski nebija ne miņas! Kopumā šīs eļļas ģimenē lietojam vairāk nekā gadu, un droši varu apgalvot, ka neesam slimojuši, jūtamies enerģijas pilni un ļoti satuvinājušies, jo katru vakaru mums ir gulētiešanas rituāls profilaktiski izmasēt pēdiņas ar kādu no eļļiņām."

Un šādu stāstu vēl ir daudz.

Pirms eļļu lietošanas iesaku pakonsultēties ar speciālistu: lai arī kaitējumu veselībai ar tām nevar nodarīt, tomēr būtu svarīgi zināt, ko un kā lietot (kā nekā – ārstnieciskas).

Lai ikvienam izdodas sasniegt savu pilnību!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!