Pilmēness ir piemērotākais laiks sievišķīgu rituālu veikšanai. Lai maksimāli izmantotu šo maģisko laiku, piedāvājam vairākus secīgi veicamus rituālus, kas ļaus gan attīrīties no liekā, gan saņemt spēkus kaut kam jaunam. Kā jebkuru rituālu veicot, ir jāatmet traucējošas domas un, kā mēdz teikt, jānoliek prāts uz klavierēm, lai kādu laiku netraucē.

Attīrīšanās rituāls

Šim rituālam ir divkārša jēga – attīrīšanās no visām negatīvajām emocijām un domām, kā arī sagatavošanās meditācijai, lai saņemtu Mēness enerģiju un ieietu tā sauktajā Mēness transa stāvoklī.

Paņem trauku – vēlams, sudraba vāzi vai kausu. Ja tāda nav, ņem jebkādu citu trauku un ieliec tajā sudraba monētiņu vai kādu citu šā metāla lietiņu, bet izvēlies to viengabalainu, bez kniedēm un stiprinājumiem. Trauku piepildi ar ūdeni un noliec to vietā, kur vairāku stundu garuma uz to kritīs Pilnmēness gaisma.

Kad trauks pietiekami ilgi uzņēmis Mēness starus, noliec to sev priekšā un uzliec tam rokas. Iedomājies un sajūti, kā Mēness enerģija skar tavas plaukstas un pakāpeniski izplatās pa visu ķermeni.

Kad sajūti, ka strāvojums ir izsīcis, noskaiti šādus vārdus: "Mēness sidrabotā gaisma, kas dod spēku un tīrību, attīri mani!"

Tad paņem saujā nedaudz ūdens un samitrini ar to paša izvēlētas sava ķermeņa vietas. Dažādās kultūrās pastāv atšķirīgas enerģētisko centru sistēmas: septiņas čakras – indiešu tradīcijā, trīs – senajiem ķeltiem (uz pieres, vēdera apvidū un uz kāju īkšķiem), pieci punkti, kas atgādina pentagrammu – senajiem ēģiptiešiem. Dažādi veikts arī pats attīrīšanās rituāls. Austrumāzijā parasti ar svētīto ūdeni apmazgāja visu ķermeni, Āfrikā un Vidējos Austrumos – tikai rokas un pēdas. Iespējami jebkuri varianti, var arī izmantot Pilnmēness vannu. Rituālu vēlams savienot ar vārdojumu, kas pastiprina tā iedarbību.

Kad iegremdēsi rokas ūdenī, sajūti, kā tevi piepilda spēcīga enerģētiskā plūsma, bet viss savu nodzīvojušais, no ka vajadzētu attīrīties un atbrīvoties, pazūd ūdenī. Tad noskaiti šādus vārdus: "Mēness, nakts māte, melnā debesjuma valdniece, svētī mani un vadi manus nodomus."

Tad, ar roku pieskaroties izvēlētajiem ķermeņa punktiem un sajūtot Mēness spēka pieplūdumu, piesauc to un paprasi tā palīdzību: "Mēness māte, spēcini manu garu, pildi mani ar radīšanas spēku, attīri mani no visa, kas nav tava bērna cienīgs." Ar šāda veida nelieliem vārdojumiem pavadi katru pieskārienu.

Rituāla noslēgumā iesmel nedaudz ūdens un noskaiti: "Esmu tīra un pilnīga kā zīdainis sava ceļa sākumā. Pateicos tev, Mēness dieve. Esi ar mani, palīdzi saglabāt manas dvēseles liliju tavas gaismas sudrabā."

Senatnē attīrīšanās rituālu parasti noslēdza ar deju, kas sievietei dāvāja harmoniju ar sevi un apkārtējo pasauli. Deja tika uzskatīta arī par sagatavošanos Mēness transam – galvenajai rituālo darbību daļai, kas veltīti Pilnmēnesim. Tieši pusnaktī deviņi svētītie sāka šādu rituālu.

Mēness transa rituāls

Mēness transa rituāls

Šim rituālam vēlams sagatavoties jau iepriekš. Noskaņoties palīdzēs sudraba rotaslietas, mēnessakmens, balts vai sudrabots apģērbs. Mēness svētais skaitlis ir deviņi, tādēļ būs nepieciešami deviņi sakrālie priekšmeti, starp kuriem noteikti jābūt spogulim, svecei un sudraba traukam.

Mēness ir sievišķais sākums. Tas atbild par intuīciju, tā varā ir sapņi, mistiskās un zemapziņas dzīves plāns. Saņemot Mēness spēku, sieviete iegūst magnētismu un īpašu šarmu. Mēness enerģētika dod arī spēku iecerētā realizēšanai.
Tātad – rituālu sāk tieši Pilnmēness pusnaktī. Tam nepieciešama vieta, kurai brīvi piekļūst Mēness gaisma. Nostājies šīs gaismas aplī un izstiep rokas Mēness virzienā. Tu sajutīsi, kā tavs ķermenis burtiski pārvēršas sudraba traukā, kas piepildās ar dārgu šķidrumu. Atslēdzies no visa ārējā un pilnībā nododies šai sajūtai. Kad būsi baudījusi šo sajūtu un sajutīsi spēku un vēlmi, vari sākt meditāciju.

Mēness spoguļa maģija

Mēness spoguļa maģija

Pēdējā rituāla daļa ir darbs ar spoguli, kura maģiskās spējas zināmas jau izsenis. Pilnmēness spēku iespējams iegūt ne tikai Pilnmēness laikā – to var dāvāt arī spogulis. Pilnīgā tumsā novieto to tā, lai uz tā virsmas kristu tikai Pilnmēness gaisma. Tad lēni sāc griezt spoguli pulksteņrādītāja virzienā, skatoties uz to un koncentrējot enerģiju. Šādi spogulis kļūst par miniatūru Mēness dvīni, kuru tā arī vari turpmāk izmantot.
Rituālā spogulis tiek izmantots kā maģiskais kristāls. Sakoncentrējies un ar Mēness spoguļa palīdzību spēsi atrisināt jebkuru problēmu, saņemt atbildi un pat ieraudzīt pagātni. Ieskaties spoguļa dzīlēs un noskaiti vārdojumu: "Spoguļotā burvju virsma, pašķir man pagātnes aizkaru. Caur mūžiem mani aizved zvaigžņu mirgā. Slēptais lai top redzams. Caur laikiem un telpu izkļūstot, parādi mani citā veidolā!" Iespējams, parādīsies aina no pagātnes un atnāks arī atbildes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!