Kā veidot labvēlīgu enerģētiku sava mājokļa aizsardzībai? Tautas ticējumu lādēs var atrast veselu noteikumu krājumu. Ielūkosimies tajā!

Lūk, četri likumi saimniecēm

Nedrīkst slaucīt grīdu virzienā uz slieksni: tas draud ar naudas zaudējumu (bet jaunām meitenēm – arī ar pievilcības zaudēšanu). Vislabāk slaucīt virzienā uz virtuvi.

Nedrīkst rīkot ģenerāltīrīšanu lielos reliģiskos svētkos. Pamatojums? Skaitās, ka tajā laikā debesu vārti ir vaļā un pa tiem pie mums nāk dievišķā enerģētika: vicinoties ar slotu, mēs to aizgaiņājam.

Mājās jābūt tikai vienai slotai. Un jāstāv tai ar zariem uz augšu. Ja stāvēs otrādi, vari necerēt uz naudas pieplūdumu, bet mājoklī būs mūžīga nekārtība.

Vecmāmiņu padoms – nekad un nevienam neļauj vilkt savas čības! Un ne tikai tāpēc, ka var pielipināt sēnīti, – tev var "pielipt" arī svešas dusmas, skaudība, neveiksme.

Kas jāievēro visiem mājiniekiem

Pēc ciemiņu vizītes nekad neatstāj netīrus traukus – tie jāmazgā tūlīt, lai aizvāktu jebkuru, pat nejauši atstātu negatīvu.

Jaunuzdāvinātu vai tikko nopirktu lietu nevar vilkt mugurā bez attīrīšanas vai apkvēpināšanas. Mēs nezinām, kas tai pieskāries!

Atnākot mājās, noteikti notīri apavus, cik vien iespējams, kārtīgi nomazgājies un pārģērbies mājas drēbēs.

Kā attīrīt mājokli no negatīvā

Vislabākās smaržvielas telpas attīrīšanai skaitās sandals un vīraks. Mūsu senči šim nolūkam izmantoja kaltētu vērmeli un kadiķi. Var izmantot arī ozolu, asinszāli, lavandu, priedi un salviju.
Kārtīgi izslacīt ar mitekli ar svētītu vai uzstrāvotu ūdeni.

Tie, kam galīgi nepatīk kvēpināšanas smarža, derēs aerosola metode: 9 piles ēteriskās eļļas izšķīdina 100 ml tīra ūdens un katru kaktu apsmidzina vismaz trīs reizes.

Vislabāk zināmais attīrīšanas veids – ar sveci. Aizdedz to un apej visu mājokli pa saulei. Stūros, kur svece dūmo vai sprakšķ, uzkavējies ilgāk. Atgriezusies pie ārdurvīm, izej laukā, pagriezies ar seju pret mājām un nopūt sveci. Variants – atstāj to nodegt līdz galam uz mājas altāra.

Kad māja tīra, jāattīrās pašam, jo tīrīšanas laikā daļa negatīva var būt nosēdusies uz tevis. Lieliski der apelsīna vanna – pievieno vannai viena apelsīna sulu un četras šķēlītes. Baudi vannu 10–15 minūtes, pēc tam – duša.

Lai ļaunums netiek cauri

Senos laikos ļaudis virs ārdurvīm noteikti novietoja sargājošu amuletu (piemēram, no ozola vai akācijas izgrieztu).

Labas aizsarga spējas ir sīpolu, ķiploku vai sarkano piparu virtene.

Var pagatavot un mājokļa stūros izvietot šādu maisījumu: kaltēta baldriāna sakne, baziliks, majorāns, kadiķogas. Ticējums vēsta, ka tas pasargās māju no nevēlamiem viesiem un atturēs zagļus.

Lai cik dīvaini tas izklausītos, labs aizsargs skaitās arī redzamā vietā virs ārdurvīm pakarināts pludiņš.
Nekad nemēģini aizturēt kaķi, ja tas piecēlies un grib iet laukā. Tas nozīmē, ka kaķis saņēmis maksimālo negatīva devu, ko spēj, un tagad tam jādodas to "amortizēt".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!