Katrai zīmei ir savas gaišās puses un savas ēnas, savas labās īpašības un tas, ko citi dēvē par "putniem galvā". Piedāvājam koncentrētu kopsavilkumu par šā laikposma jubilāriem – Ūdensvīra zīmes pārstāvjiem*.

Runas par Ūdensvīra toleranci, pilnīgo imunitāti pret aizspriedumiem un sabiedrības likumu un noteikumu absolūto ignorēšanu, diemžēl, ir mīts – Ūdensvīrs dzīvo, stingri ievērodams nosacījumus (tiesa gan, vairumā gadījumu tikai pats savējos, turklāt tie ir mainīgi un nepastāvīgi – gluži kā Ūdensvīra noskaņojums).

Pielāgoties viņš netaisās, un viņam ir brīnišķīgi uzasināts prāts, lai pamanītu vissīkākos trūkumus pastāvošajā iekārtā, un gana daudz harizmas, lai pārliecinātu plašas domubiedru grupas, ka pa vecam dzīvot vairs nevarēs. Godīguma labad jāpiebilst, ka Ūdensvīram parasti ir arī vīzija, kādus uzlabojumus esošajā lietu kārtībā vajadzētu ieviest, un labākajā gadījumā – pat plāns, kā to izdarīt.

Bet pats viņš diezin vai nodarbosies ar jaunas pasaules celšanu, jo viņam ir diezgan grūti ilgstoši fokusēt uzmanību uz kaut ko vienu.

Tāds tipisks Ūdensvīra piemērs varētu būt nemiera gars Karlsons ar savu moto: "Jautrībai jābūt, citādi es nepiedalos!", un tas viņu padara par labu dažādu nopietnības pakāpju rotaļu biedru. Ja jautrības nav, Ūdensvīru pārņem grūtsirdība, un par to nākas maksāt visiem apkārtējiem – ne viņš māk noslēpt savu noskaņojumu, ne arī pūlas to darīt.

Citos cilvēkos Ūdensvīrs visaugstāk vērtē intelektu, oriģinalitāti, biedriskumu, lojalitāti un atklātību. Arī pats Ūdensvīrs nebaidās būt Baltais zvirbulis, bet vēl labāk – Zaļā vārna.

Ūdensvīru kaitina: rutīna, kompromisi ar sirdsapziņu un nepieciešamība pakļauties pašpasludinātām autoritātēm.

Ūdensvīru iepriecina: radīt, izgudrot, izpētīt un izmēģināt to, kam līdz šim neviens nav uzdrošinājies ķerties klāt.

Iekšējā nepieciešamība: ieviest kaut ko jaunu.

Ūdensvīra plusi: inovatīvs, draudzīgs, intelektuāli spēcīgs, spējīgs aptvert un komunicēt abstraktus konceptus, patiesības meklētājs. Mīlestībā meklē brīvību.

Ūdensvīra mīnusi: dumpīgs, paštaisns, piekasīgs, vēss, ieciklējas uz idejām, neuzticams.

* Jāņem vērā, ka par tipisku Ūdensvīru kādu var nosaukt vien tad, ja viņa dzimšanas kartē šajā zīmē papildus Saulei ir vismaz divas planētas un/vai uzaustošā zīme (ascendents) ir Ūdensvīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!