Foto: Shutterstock

24. martā pulksten 14 Jēkabpils Valsts ģimnāzijā norisināsies psiholoģijas zinātņu doktores, kognitīvi biheiviorālās psihoterapeites un piecu bērnu mammas Diānas Zandes bezmaksas lekcijas.

Iedvesmoties, saņemt atbalstu jautājumos par bērnu audzināšanu, vecāku lomu un savstarpējām attiecībām lekcijā aicināti ne tikai vecāki, bet arī vecvecāki, pedagogi un citi interesenti.

Zande Jēkabpilī uzstāsies ar diviem tematiem –"Pietiekami laba mamma/pietiekami labs tētis – kas tas ir?" un "Savstarpējās attiecības ģimenē – kā no tām gūt prieku, un vienlaikus neizsīkt?". Lekcijas jau notikušas Jelgavā un Valmierā, gūstot lielu ģimeņu atsaucību.

Bērnam nevajag ideālu mammu vai tēti – viņam vajag parastu mammu, tēti, kuri zina, kas bērniņam ir vajadzīgs un svarīgs, norāda Diāna Zande. Tāpat pēc bērniņa piedzimšanas vecākiem ir svarīgi atrast līdzsvaru starp vecāka un partnera lomu, bērnam ir jāredz arī tas, ka esat ne vien mamma un tētis, bet arī savstarpēji partneri, uzsver speciāliste.

"Mūsdienu mainīgajā un daudzveidīgajā pasaulē nav vienas patiesības par to, kā audzināt savu atvasi. Taču ir daudz un dažādu iespēju vecākiem iepazīties ar informāciju un atrast sev un savai ģimenei visatbilstošāko risinājumu konkrētā dzīves situācijā," skaidro Zande, cerot, ka viņas sniegtie ieteikumi iedrošinās, izglītotos un sniegs nepieciešamo atbalstu.

Lekciju laikā būs pieejams arī rotaļu stūrītis un auklīte bērniem!

Interesenti aicināti ierasties uz abu tematu lekcijām vai arī atsevišķi uz sev interesējošo, iepriekš piesakoties pa tālruņa numuru 27178255.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!