Foto: PantherMedia/Scanpix

Atzīmējot Starptautisko Vecmāšu dienu, 5. maijā Rīgas Dzemdību nams (RDN) sadarbībā ar Latvijas Vecmāšu asociāciju aicina topošās un jaunās māmiņas uz bezmaksas individuālajām vecmātes konsultācijām.

Dzemdību namā strādā 111 vecmātes, kuras vada un uzrauga grūtniecības norisi, izglīto, konsultē un sagatavo topošos vecākus dzemdībām, vada un pieņem fizioloģiskas dzemdības, nodrošina pēcdzemdību un vesela jaundzimušā aprūpi, palīdz māmiņai apgūt zīdīšanas procesu un mazulīša aprūpes pamatprincipus.

Vecmāšu dienas akcija ir vecmāšu vēlme ieguldīt savu artavu grūtnieču un jauno māmiņu labsajūtas un veselības vecināšanā un iedrošināt topošos vecākus uzticēties speciālistiem un doties uz konsultācijām par jebkuru tev interesējošu jautājumu, kas radies grūtniecības laikā vai pēc mazuļa piedzimšanas, informē RDN pārstāve Jana Priedniece.

Gaidību laikā vecmāte veic nepieciešamo izmeklējumus grūtniecei un auglim, dokumentē un analizē fizioloģiskas grūtniecības norisi, sniedz padomus un atbild uz grūtnieču jautājumiem, kā arī pārrunā ar topošo māmiņu viņas pašsajūtu, dzīvesveidu un palīdz sagatavoties dzemdībām fiziski un emocionālo.

Vecmāšu bezmaksas konsultācijas notiks 5. maijā Rīgas Dzemdību namā no pulksten 10 līdz 14, saskaņā ar iepriekšēju pierakstu. Vienas konsultācijas ilgums – līdz 45 minūtēm. Vecmātes aicina uz vizītēm līdzi nākt arī tās personas, kuras plāno piedalīties dzemdībās.

Pieteikties vizītei var, izmantojot tiešsaistes reģistrācijas anketu. Pēc reģistrēšanās saņemsi informāciju par laiku, kurā vecmāte gaidīs uz konsultāciju Rīgas Dzemdību namā. Vietu skaits ir ierobežots.

Rīgas Dzemdību nams ir valstī lielākā un modernākā dzemdību palīdzības un prenatālās aprūpes iestāde ar gandrīz 70 gadus lielu pieredzi grūtnieču aprūpes, dzemdību palīdzības un ginekoloģisko pakalpojumu sniegšanas jomā. Dzemdību namā ik gadu tiek pieņemtas vairāk nekā 7000 dzemdības, kas ir aptuveni trešdaļa no visām dzemdībām valstī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!