Par mājām padomāts, pie dabas un senčiem pabūts, saulstāvji nosvinēti – ko nu? Ir vasaras vidus – laiks svētkiem un atpūtai. Varbūt kādam, savukārt, kļūst aktuāla bērnu nodarbināšana vasaras brīvlaika ietvaros. Šis ir lielisks laiks visam minētajam: no 7. līdz 26. jūlijam Merkurs atradīsies Lauvas zīmē.

Lauvas portfolio

Pozitīvās izpausmēs: radošs, optimistisks, artistisks, romantisks, augstsirdīgs.

Negatīvās: lielīgs, godkārīgs, varaskārs, bērnišķīgs.

Pārvaldītās jomas: bērnudārzi, mākslas un sporta skolas, cirks un teātris, reklāmas aģentūras, bāri, kazino, loterijas, rotaļlietas, iekārtas un piederumi spēlēm, azartspēlēm, hobijam; atpūtas, azartspēļu un izklaides industrija, kā arī zelts.

Atbild par uzņēmuma attīstības stratēģiju, radošo spēku, iespējām paplašināties. Uzņēmējdarbībā kļūstam dāsni vai – tieši otrādi – pretenciozi.

Lauvas zīmē atzinību iespējams gūt arī mākslas, literatūras, modes, tūrisma, amatniecības un jauno tehnoloģiju uzņēmējdarbības pārstāvjiem.

Organismā – sirds un asinsrite. Pasaudzējam savu sirdi no slodzes un kādu dienu ieplānojam "atpūtai no atpūtas".

Informatīvajā laukā izteikti aktivizējas svētku, bērnu, izklaides un atvaļinājumu tēmas. Savā runā kļūstam demonstratīvāki, žesti kļūst vērienīgāki – pamostas dienvidnieku temperaments. Runas par romantiku, sirdslietām, hobijiem un bērniem priekšplānā, darba lietas atstājot fonā. Tik vien, kā varas un statusa jautājumu apspriešana turpināsies.

Merkurs Saules pārvaldītajā zīmē akcentē, ka griba prevalē pār prātu: gribēs – runās, negribēs – nerunās. Ko darīt? Paslavē sarunu biedru, un tad jau atvērsies sarunai, jo Lauvai patīk glaimi.

Merkura posms Lauvas zīmē norāda, ka tieši uz prātu un komunikāciju balstīta pieeja var palīdzēt risināt kādas saspringtākas situācijas un darbības, jo Lauvas zīmes ietvaros Merkurs veido pārsvarā tieši harmoniskus aspektus – ar attiecību un mīlestības planētu Veneru, veiksmes un optimisma pilno Jupiteru, nopietno likuma un kārtības turētāju Saturnu, kā arī inovāciju nesēju Urānu. Pa vidu iluzionists Neptūns un varas pārvaldnieks Plutons var radīt negaidītus pavērsienus informācijas plūsmā, bet savienojums ar Ziemeļu Mēness mezglu jeb nākotnes pārvaldītāju var ienest jaunas perspektīvas.

Konkrētāk pa datumiem

7.–17. jūlijs. Labas spējas saprasties ar cilvēkiem, izteikties. Prāts un roku darbs var nest ienākumus. Baudījumu var gūt no literatūras un mākslas. Tiekšanās pēc patīkamas vides. Vienlaikus 11.–17. jūlijā pozitīvs iespēju laiks biznesa darījumiem, ceļojumiem, augstskolu jautājumiem. Optimistisks, elastīgs un plašs domu gājiens. Spēja ātri apgūt jaunu informāciju. Sakaru paplašināšanas laiks. Galvenais – nenogulēt veiksmi, jo var uznākt izteikts slinkums, sak', viss taču notiek pats no sevis.

13.–14. jūlijs. Labāk izvairīties no neskaidrām, uzburtām ainiņām galvā – izdomātais var pagriezties pavisam citā rakursā (un pavisam noteikti ne vēlamā!). Papīra darbus uz laiku atlikt.

16. jūlijs. Sakāpināts prāta stāvoklis var novest līdz nepatīkamām sekām.

16.–22. jūlijs. Prāts kļūst organizēts. Labs laiks plānošanai, izsvēršanai, aprēķināšanai. Ar disciplīnu un kārtību var lieliski nokārtot nepieciešamo. Uzdevumi un mērķi šajā laikā nebiedē. Labi aprunāties ar pieredzējušiem, nobriedušiem cilvēkiem. Un, visbeidzot, labs laiks arī līgumu u. c. ilgtermiņa dokumentu parakstīšanai.

20.–22. jūlijs. Jaunas perspektīvas, nākotnes vēsmas galvā vēlams ņemt nopietni.

21.–25. jūlijs. Izgudrojumu, improvizācijas, individuālo centienu un mobilitātes laiks – ķer domas, idejas, informāciju. Lieliski var izrunāties ar moderno ierīču starpniecību.

Apkopojums – kas tad šajā laikā ir galvenais

Veiksmīgas sarunas nodrošināšanai tās sākumā vēlams no sirds apsveicināties ar sarunu biedru, apspriest kādu viņa neseno veikumu. Tas atraisīs un veicinās otra personīgo ieinteresētību, un komunikācija jau norisināsies citā gultnē.

Investējam lietās, kas paaugstina mūsu vērtību un statusu.

Iegādājamies to, ko sirds jau sen kāro, iepriecinām bērnus un sevi.

Mācāmies spēlējoties!

Domājam un priecājamies kā bērni – tīri un no sirds. Ir taču ilgi gaidītā vasara!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!