Foto: DELFI

No 2,85 eiro līdz pat 10 eiro – tādas izmaiņas no 10. jūlija ieviestas par maksas autostāvvietas izmantošanu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Torņkalna novietnē.

Līdz šim vecākiem, kuri vēlējās iebraukt slimnīcas teritorijā, bija jāšķiras no 2,85 eiro, neraugoties, uz cik ilgu laiku auto tur novietots, taču nu cenas ir būtiski augušas un tiks rēķinātas pēc stundu tarifa.

Iebraukšana un pirmā pusstunda būs bez maksas, bet, sākot ar otro pusstundu – viens eiro stundā. Apmaksas solis – viena stunda. Summai sasniedzot 10 eiro, tā nepalielinās līdz nākamai diennaktij, informē slimnīcā. Tātad, diennakts autostāvvietas izmantošana izmaksās 10 eiro. Norēķini jāveic pie izbraukšanas caurlaižu inspektora.

Automašīnu iebraukšana teritorijā notiek no Vienības gatves puses, izbraukšana – uz Robežu ielu. BKUS aicina sekot norādēm Bērnu slimnīcas teritorijā.

No iebraukšanas maksas atbrīvots ir invalīdu transports (uzrādot invalīdu apliecību vai CSDD izsniegtu invalīdu stāvvietas karti) un Neatliekamās medicīniskās palīdzības un observācijas nodaļas pacientu transports (detalizētāka informācija pie personāla).

Autostāvvietu izvietojums cilvēkiem ar īpašām vajadzībām atrodams šeit.

Pie iebraukšanas vārtiem pacientiem ar pārvietošanās grūtībām ir iespēja uz vizītes laiku saņemt arī ratiņkrēslu.

Slimnīcas teritorijā darbojas Ceļu satiksmes noteikumi. Par neatļautu transportlīdzekļu novietošanu sods ir atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksam, brīdina slimnīcas vadība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!