Foto: Publicitātes foto
Iespējams, arī tev ir gadījies mērot stāvo kāpienu uz jūgendstila kvartālā mītošo centru "Mansards", lai noklausītos kādu aizraujošu lekciju vai piedalītos nodarbībā. Ir iemesls priekam un arī ziņkārībai – "Mansards" nule pārtapis par zināšanu telpu "Zikurāts" un pārcēlies uz Bruņinieku ielas 36. nama daudz draudzīgāko 2. stāvu. Ko nes šīs pārmaiņas un ko gaidīt no jaunā centra? Iztaujāju tā dibinātāju Uldi Dauģi.

– Vai pareizi saprotu, ka "Zikurāts" ir "Mansarda" pēctecis un darbu pārņēmējs?

Pirms trim gadiem "Zikurāta" pirmos stūrakmeņus ielikām kopīgi ar Ediju Šplītu, šos gadus darbojāmies kā "Mansards" – radošās iniciatīvas un garīgās izaugsmes centrs, tagad esam zināšanu telpa – "Zikurāts".
Var teikt, ka "Mansards" tagad ir "Zikurāta" ādā.

– Edijs vēl aiz vien ir ar jums – tagad jau "Zikurātā" – vai dara kaut ko citu?


Edijs darbojas "Zikurāta" projektā. Ir sfēras, kurās viņš nav aizvietojams!

Paziņojumā medijiem teikts, ka ""Zikurātā" sniegtā informācija tiek iedalītā četrās kategorijās – četrās debespusēs:

  • Ziemeļos cilvēka prāta un apziņas pētnieki sniegs zināšanas par psihes, domu un emociju būtību.
  • Austrumos notiks netradicionālās medicīnas nodarbības, izmantojot holistisko veselības prakšu metodes.
  • Dienvidos nozaru profesionāļi dalīsies savā pieredzē un sniegs atbildes interesentiem. Tiks rīkoti muzikāli priekšnesumi un ceļotāju vakari.
  • Rietumi ietvers lekcijas par cilvēka organismu un veselību no klasiskās medicīnas skatupunkta."

– Ko "Zikurāta" traktējumā nozīmē "klasiskā" medicīna? Kādi speciālisti tur varētu būt?



Rietumu medicīna, akadēmisko zināšanu pārstāvji. Tas nozīmē, ka šie speciālisti pamatojas uz zinātniski pierādītām lietām, tie ir ārsti, psihoterapeiti, augstskolu lektori, zinātnes pārstāvji. Starp lektoriem "Zikurātā" būs, piemēram, gastroenterologs prof. Anatolijs Danilāns un psihoterapeite, narkoloģe Ināra Vārpa.

Foto: Publicitātes foto

– Atkal no relīzes: "Zikurāts" ir zināšanu telpa, kurā notiek lekcijas, semināri, sesijas, kā arī izklaides pasākumi cilvēka fiziskās un garīgās veselības veicināšanai. Minētais tiks panākts, organizējot sabiedriskos pasākumus, piesaistot Latvijā atzītus speciālistus un sadarbojoties ar citām līdzīga profila organizācijām. Ar kuriem Latvijā atzītajiem speciālistiem plānota sadarbība?


Tie būs Inese Ziņģīte, Anatolijs Danilāns, Viesturs Rudzītis, Juris Batņa, Ināra Vārpa, Inese Millere, Zanda Erbss un citi.

– Un kas ir minētās "līdzīgā profila" organizācijas?


Mēs esam gatavi sadaroties ar organizācijām, kuras popularizē veselīgu dzīvesveidu: jogas studijām, kopienām, biedrībām, kustībām un arī ar konkrētām personām.


– Gada garākajos vakaros "Zikurāta" pasākumi notiks iekštelpās, savukārt vasarās ir paredzēti izbraukuma semināri Latvijas teritorijā. Pastāsti kaut ko vairāk par izbraukumu formātu!

Pagaidām mums priekšā rudens, ziemas un pavasara mēneši, koncentrējamies uz tuvākajiem notikumiem. Vasarā darbosimies, organizēsim seminārus ārpus Rīgas, pirmkārt, jau tādēļ, ka pie dabas uzturēties ir patīkamāk. Būtu skaisti ārpus Rīgas noorganizēt trīs dienu semināru maratonu ar Latvijas labāko zināšanu glabātāju dalību.


– Kas jūs – "Zikurāta" komanda – esat ikdienā?

Esmu uzņēmējs transporta sfērā, Anete Riekstiņa ir ļoti laba fizioterapeite, Edijam ir savs apģērbu veikaliņš, viņš meistaro mūzikas instrumentus, Mārīte Rudzāte taisa rotas, darbojas ar dizaina lietām, Edgars Bērziņš ir tulks un darbojas vēl citos projektos. Mēs visi esam ļoti darbīgi... Kopīgu tikšanos ir laikus jāplāno.

– Visbeidzot – kādus cilvēkus gaidāt ciemos?


Ikvienu, kurš novērtē zināšanas, "Zikurāts" aicina uz mūsu atklāšanu 28. septembrī, kurā būs iespēja ne tikai iepazīties ar zināšanu telpas darbību klātienē, bet arī pavadīt aizraujošu vakaru.

– Paldies par sarunu, un – lai veiksmīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!