Foto: Shutterstock
Apgāds "Lietusdārzs" izdevis grāmatu ar valdzinošu nosaukumu: "Dievietes nenoveco". Sievietēm un par sievietēm? Jā gan, un ir vērts uzreiz pievērst uzmanību autores Kristiānas Nortrapas ievadā teiktajam: "Grāmata ir paredzēta visu vecumu sievietēm, kuras izbauda dzīvi un labprāt grib piedzīvot to, ka tā kļūst vēl labāka. Es nevēlējos rakstīt tādu grāmatu par sieviešu veselību, kas viņās izraisītu bailes no novecošanas, un stāstīt, kā sagatavoties briesmām, kas ar tām varētu atgadīties[..]. Nevēlējos saskaldīt sievietes ķermeni gabalos un ieteikt sievietēm izmantot desmit ieteikumus, lai šis gabals nesabruktu vai tā sistēma neizietu no ierindas."

Šīs grāmatas lielākā vērtība ir autores prasme vēstīt par sievišķību kā vienu lielu veselumu, ko iespējams uzturēt spēkā jebkurā mūža posmā. Autore ir pārliecināta: tēlaini izsakoties, katra sieviete ir pārlaicīga dieviete. Viņa mudina lasītājas atbrīvoties no ierastajiem priekšstatiem par laika ietekmi un vecuma noteiktajiem ierobežojumiem.

Kristiāna Nortrapa ir medicīnas doktore, speciāliste sieviešu veselības jautājumos, kura gadu desmitu ilgā praksē guvusi bagātīgu ārstes pieredzi, ko šajā grāmatā izmanto, lai iedrošinātu sievietes dzīvot pāri laikam.

Viņai ne prātā nenāktu kādu pacienti apveltīt ar ārsta kabinetā dažkārt dzirdamo ledaina ūdens šaltij līdzvērtīgo atzinumu: "Jūsu vecumā... Ko gan jūs vēl gribat?!" Viņa līksmi un iedvesmojoši sniedz padomus, kuru būtību lieliski izsaka grāmatas apakšvirsraksts: "Sievišķā magnētisma, vitalitātes un pašrealizācijas slepenās receptes".

Attiecības, emocijas, veselība, ēdiens, menopauze, kustības, skaistums – šie sievietēm būtiskie jēdzieni atrodami arī šajā izdevumā, taču vēstījums atšķiras no ierastajām žurnālu un grāmatu pamācībām, kā "rīkoties" ar savu ķermeni vai dvēseli.

Latvijā pazīstamā cigun instruktore un rekonektīvās dziedināšanas praktizētāja Maira Gūtmane šo izdevumu vērtē tā: "Fantastiska grāmata, kuru iesaku ikvienai sievietei, kas apmaldījusies, meklējot atbildes uz jautājumu "Kas es esmu ar saviem 50+". Ja mēs saprotam, ka piedzīvojam savu realitāti, tai skaitā savu veselību, atbilstoši savam paštēlam, tad šīs grāmatas autore piedāvā tev iespēju mainīt savu apziņu uz Dievietes apziņu."

Savukārt pati grāmatas autore saka šādi: "Te nu jūs esat, krustcelēs, un jums ir jāpieņem lēmums par to, kāda turpmākajos gados būs jūsu dzīve. Tas, ka tagad lasāt šo grāmatu, ir pierādījums tam, ka jūsu iekšējā sakrālā dieviete nu vēlas pārņemt vadību. Es to saku ar lielu pārliecību, jo esmu dzīvojusi gana ilgi, lai zinātu, ka nejaušību vienkārši nav. Ja jūs nopietni nedomātu par pārmaiņām savā pieejā dzīvei, jūs tagad nebūtu kopā ar mani."

Piedāvājam tavai uzmanībai fragmentu no šīs grāmatas.

Saruna ar dievišķo

Katrs cilvēks ir gaismas būtne, kam piemīt apziņa, sava veida dievišķība, kas atgriezusies uz Zemi, lai atcerētos un izjustu savu sakrālo būtību. Faktu, ka esam gaismas būtnes – un patiešām izdalām gaismu – nodemonstrēja pētnieks Dr. phil. Gerijs Švarcs savā laboratorijā Arizonas Universitātē. (Varat uzzināt vairāk vietnē www.drgaryschwartz.com.) Iespējams, jūsu dvēsele ieradās šeit ar nolūku mācīties, kamēr esat cilvēka veidolā, bet jūs šeit neesat tāpēc, lai kādam kaut ko pierādītu.

Jums nav jānopelna Radītāja mīlestība.

Tā jums jau ir. Daudzās reliģijās ir teikts, ka Dievs ir mīlestība, un tā ir taisnîba. Dievišķā mīlestība jums pienākas neatkarīgi no tā, ko darāt vai domājat. To pieņemt un izjust – tas ir jūsu rokās. Ja domājat citādi, tas liecina par to, ka jums jāapzinās tas, ko dziļi sevī zināt: jūs esat dievišķa, laikam pāri stāvoša, mīlēta dieviete, kas pelnījusi beznosacījumu mīlestību. Atzīstiet to!

Stāvēt pāri laikam nozīmē iesaistīties pašas dzīves radošajā procesā, neļaujot sevi ietekmēt iepriekš pieņemtam priekšstatam par to, kā "vajadzētu" rīkoties, novecot vai sarunāties ar dievišķo. Dievišķais vienkārši vēlas, lai izveidojat ar to saikni. Tas nedod pavēles par to, kur stāvēt vai sēdēt vai kā salikt rokas, vai kādus vārdus teikt.

Dievišķais vienmēr ir gatavs mums atsaukties, taču ir viegli pazaudēt saikni kultūrā, kas tur Dievu ieslēgtu kastītē ar etiķeti, uz kuras rakstīts "reliģija", un saka, ka mums nav iespējas piekļūt Dievam bez īpaši apmācītiem starpniekiem.

Un tomēr lūgšana ir spēcīga, jo piesauc dievišķo un palīdz tiešām sajust saikni. Ir daudz dažādu lūgšanas veidu, tāpēc, ja viens jums neiet pie sirds, izmēģiniet citu. Daži konstatē, ka pazīstamas lūgšanas dziedāšana, skaitīšana vai vienkārši skandēšana pie sevis ļauj garam rezonēt ar viņu ķermeni. Vārdi izraisa cilvēkā sajūtu, ka viņš ir saistīts ar ikvienu, kurš jebkad skaitījis šo konkrēto lūgšanu. Tas, ka izrunājat vārdus vai lūgšanas, izmaina arī vibrācijas ap jums, tāpēc, ja lūgšanu izdomājat uz vietas, tā tik un tā var būt ļoti spēcīga. Ir kāda ebreju tradīcija – ik dienu skaitīt lūgšanu, lai saņemtu svētības.

Kāpēc gan neiegūt ieradumu noskaitīt pateicības lūgšanu par visu, ko varat iedomāties, veicot kādu ikdienas darbu?

Paldies par maniem labajiem virtuves piederumiem un zināšanām par to, kā tos izmantot, lai pagatavotu garšīgu maltīti. Paldies par pārpilno ledusskapi un cukini, kas ir tik svaigi un gatavi. Paldies par to, ka mani naži ir asi.

Izmēģiniet to kādreiz! Pateicības lūgšanas ir spēcīgs instruments, kas palīdz sasniegt labklājību.

Es vienkārši mīlu Tošas Silveras lūgšanas dievišķajam mīļotajam. Grāmatas gaitā dažas jau esmu iekļāvusi, un vēl dažas atradīsiet 14 dienu dievietes programmā nākamajā nodaļā. Toša saka, ka izgudroja šādu lūgšanas formu pēc tam, kad bija strādājusi ar daudziem garīgajiem skolotājiem, kuri viņai ieteica vienkārši "atlaist visu", un viņa prātoja, kā to paveikt. Ar laiku viņa izgudroja lūgšanas "Dievišķais mīļotais, padari mani par…", lai tās aicinātu augstāko patību palīdzēt cilvēka patībai. Šī lūgšana ir ļoti efektīvs veids, kā apiet ego nāvīgo tvērienu, jo ego vienmēr grib zināt "kā, kad, kur, cik augstu" utt. Būtībā jūs lūdzat savai augstākajai patībai pārņemt vadības grožus un saskaņot jūs ar dievišķo kārtību.

Lūdziet: "Dievišķais mīļotais, lūdzu, padari mani par cilvēku, kas ir atvērts pieredzējumiem un visam, ko tie var man sniegt!" Šādi jūs aicināt Garu, lai tas palīdz ticēt dievišķajai kārtībai. Jūs nosūtāt vēstījumu pa ķermeņa kristālisko struktūru, kas savienota ar jūsu sirdi, un gaidāt vadību. Citoskelets paredzēts tieši tam, lai saņemtu un nosūtītu, un to kontrolē jūsu dziļākās vēlmes, tāpēc varat būt droša, ka lūgšanas tiek gan nosūtītas, gan saņemtas.

Taču vibrācijas, ar kādām tiek izteikts lūgums vai skaitīta lūgšana, bieži pamatīgi atšķiras no atbildes vibrācijām. Var paiet vairākas nedēļas, mēneši vai pat gadi, lai lūgšana piepildītos. Var būt tā, ka nesaņemat atbildi, līdz paaugstināt savas vibrācijas, bet to var paveikt, atmetot vecus aizvainojumus, sēras vai uzskatus, kuri neļauj piedzīvot labo. Reizēm, kā es jau teicu, gara atbilde uz lūgšanu var būt šāda: "Nē, vēl ne!" Tas nozīmē, ka vispirms jums kaut kas jāizdara. Atcerieties, ka dvēseles līgumi ir vienošanās atrisināt neatrisināto un piedzīvot to, ko vēlamies piedzīvot. Iespējams, jums nepieciešama izaugsme un izdziedināšanās, pirms būsiet gatava saņemt to, pēc kā ilgojas prāts un sirds.

Man ļoti patīk piesaukt gudrāko, spēcīgāko sevis daļu un lūgt, lai tā pārvērš mani par sakārtotu cilvēku, kuram ir viegli saņemt un kurš uzticas. Doma, ka varat lūgt palīdzību, ka visam nav jānāk no jums, nav bijusi tik liela Jaunā Laikmeta ticības sastāvdaļa, kā būtu varējusi būt. Sievietes domā, ka visam ir jānāk no viņām – mums jāpanāk, lai tas notiktu! Bet Dievs ir gatavs mums palīdzēt katru reizi. Ja lūdzat palīdzību Dievam, jūs atzīstat, ka būt perfekcionistei un censties kontrolēt pasauli ir sasodīti nogurdinoši un ka esat pelnījusi dievišķu intervenci! Lūk, lūgšana, ko varat skaitīt ik dienu: "Dievišķais mīļotais, padari mani par cilvēku, kas izbauda savu dievietes dabu un saikni ar tevi un zemi. Padari mani par cilvēku, kas patiešām uzticas dievišķajai kārtībai. Lūdzu, nosūti arī dažas zīmes, kuras man atgādinātu, ka vienmēr esmu saistīta ar tevi." Izsakot šos vārdus, ļaujiet sev tos sajust.

Vēl viena lūgšanas forma ir apstiprinājumi. Tos sakot, jūs noformulējat to, ko vēlaties, it kā tie būtu piepildījušies pašlaik, pašreizējā brīdī. Domām piemīt vibrācijas, tās izsauc emocijas un maina elektrisko potenciālu, kas tiek nosītīts ārup pa jūsu režģi. Ja vēlaties mainīt savas emocijas, jums jāmaina domas un jāapzinās negatīvā pašruna. Enerģija plūst turp, kurp vērsta apziņa. Smadzenēs neironi, kuri aktivizējas kopā, diezgan tiešā veidā arī sasaistās kopā. Ja domājat par problēmām, nevis risinājumiem un iespējām, problēmu loks paplašinās. Ja jums ir veselības problēma un tā kļūst par galveno intereses objektu – jūs par to runājat, rakstāt par to sociālajos tīklos visiem draugiem, ģimenes locekļiem un paziņām –, jūs dodat slimībai daudz enerģijas, ko būtu iespējams novirzīt savam priekam un veselībai. Padomājiet par to, ko vēlaties apstiprināt – to, ka esat slima? Vai arī to, ka aktīvi atjaunojat organisma šūnas, orgānus un audus, dzīvojot dzirkstošu, priekpilnu dzīvi?

Sakiet apgalvojumus no visas sirds, it kā tas, kas ietverts apgalvojumā, būtu patiesība jau tagad, un jūsu elektromagnētiskais lauks un sirds nosūtīs vēstījumus, kuri sāks piesaistīt tieši to, saskaņā ar ko pašlaik vibrējat. Iespējams, jūs visu laiku kaut ko apstiprināt, bet to nepamanāt. Padomājiet, cik bieži dienas laikā pasakāt "es esmu". Ko jūs apstiprināt, to sakot? Vai patiešām vēlaties, lai Visums atspoguļo tādas lietas kā "es esmu tik pārgurusi" vai "es esmu visu salaidusi dēlī"? Nē, jūs vēlaties, lai Visums atspoguļo apgalvojumu "es ziedu kā puķe un esmu priekpilna dieviete, kas stāv pāri laikam".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!