Šodien mazliet parunāsim par reliģiju, garīgumu un sievietes vietu tajā. Vārdā reliģija "re" nozīmē atjaunot, atkārtot, bet "ligos" – savienību vai derību ar dievu. Reliģijai ir raksturīgi, ka starp cilvēku un Dievu atrodas starpnieks – priesteris. Reliģijas laiks ir pagājis, un sācies garīguma laikmets. Tas ir laiks, kad katrs, kas to vēlas var pa tiešo saistīties ar augstākajiem spēkiem. Vai nesaistīties, ja to nevēlas.

Kā to izdarīt, ja cilvēks ir sava ego vergs? Kā pārstāt uztvert citus cilvēkus kā sava ego atspulgu? Tikko tu sāc pieļaut, ka eksistē vēl kāds bez tava ego, – ir sperts pirmais solis tavā garīgajā attīstībā.

Sekss ir meditācijas forma

Dievatziņu var sasniegt pa diviem ceļiem, turklāt, lai cik tas jocīgi šķistu, šie ceļi pēc savas būtības nav antagoniski un noteiktos apstākļos spēj viens otru radoši papildināt. Viens no šiem ceļiem ir ezotēriskais sekss, bet otrs – kalpošana.

Sekss ir meditācijas forma – protams, ja netiek degradēts līdz primitīvai, mehāniskai darbībai. Faktiski tā ir vienīgā efektīvā meditācija, kuru cilvēki var veikt tik tiešām divatā.

Vispirms laikam jādefinē, ko es saprotu ar vārdu "meditācija".

Meditācija ir stāvoklis, kurā prāts ir brīvs no domām. Kad prāts pārstāj atdalīt apziņu no zemapziņas. Receptoru signālus no uztveres. Meditācija ir stāvoklis, kurā nenotiek loģiskā analīze. Domas dabīgā ceļā aizplūst no prāta kā ūdens no vannas, kurai izrauts aizbāznis. Meditējot zūd laika izjūta, par meditācijas stāvokli jebkurus loģiskus spriedumus var izdarīt tikai pēc tam, kad cilvēks ir izgājis no šā stāvokļa. T.i., meditācija ir izmainīts apziņas stāvoklis, kas līdzinās transam. Nav vārdu, nav domu, ir tikai "lidojuma sajūta".

Šāds apgalvojums ir vienlīdz patiess, gan, aprakstot meditāciju, gan, aprakstot... sajūtas, kuras izraisa kvalitatīvs seks. Un, ja tā, – starp abiem šiem stāvokļiem var likt vienlīdzības zīmi, abi tie vienlīdz labi attīra karmu un uzlabo apkārtējās telpas "smalkās vibrācijas".

Ko mēs saprotam ar kalpošanu

Par smalkajām vibrācijām parunāsim citkārt. Tagad – par kalpošanas ceļu. Mūsu sabiedrība izšķir vairākus kalpošanas ceļus – sievietes kalpošanu vīrietim, priestera kalpošanu un karavīra kalpošanu.

Šoreiz domāju aprobežoties, analizējot tieši sievietes kalpošanas ceļu. Čības pie gultas var iemācīt pienest arī suni, sievietes funkcija ir daudz augstāka! Patiesībā (ar nelielu piepūli un zināšanām) čības pie gultas tev pienesīs Mājas gariņš un pat vēl vairāk – Mājas gariņš var nest, piemēram, naudu tavā makā. Esi dzirdējis nostāstus par "naudas pūķi"? Tas viņš arī ir.

Bet turpināsim par sievietes kalpošanas ceļu. Viljama Šekspīra komēdijas "Spītnieces savaldīšana" beigās ir Katrīnas monologs, kurš savā ziņā ļoti labi ilustrē sievietes kalpošanas ceļu:

Tavs vīrs – tev galva, dzīvība un balsts,
Tavs kungs un pavēlnieks; viņš rūpējas
Par tevi un par tavu labklājību;
Iet grūtā darbā laukā un uz jūras,
Pa naktīm negulēdams, dienu saldams,
Kamēr tu siltā mājā atdusies.
Un negrib viņš no tevis citas algas
Kā mīlu, paklausību, laipnību, –
Šo nieka nodevu par lielo upuri!
Kā valdiniekam klausa pavalstnieks,
Tā sievai jāpaklausa savam vīram.
Ja viņa tiepša, īgna, skāba, ķildīga
Un nepadodas viņa labai gribai, —
Vai viņa nav tad nejauks nemiernieks
Un sodāms sava kunga nodevējs?
Man kauns, ka sievietes tik vientiesīgas
Un karus ceļ, kad būtu jālūdz miers!
Un tiecas valdīt, vadīt, spēkoties,
Kad viņām jāmīl, jāklus', jāpadodas.
Vai nav mums miesa dota, maiga, vāja,
Kas neder darbam, dzīves cīniņam, –
Bet glabāt jūtīgu un klusu sirdi
Kā jaukam viesim smalku mājokli?
Nu šurp, jūs vājie, stūrgalvīgie tārpi!
Mans prāts bij cietāks nekā kādai jums,
Sirds lielāka, un vairāk vienmēr tikās
Pret vārdiem vārdu, zobiem zobu cirst;
Bet nu es redzu, ierocis mums — salms,
Vājš mūsu spēks kā maza bērna jauda,
Mums tik ar māņiem patmīlību glauda.
Nav vērts: pret vīru dusmas savaldiet,
Pie viņa kājām rokas nolieciet;
Ja zinās vīrs, kas ir mans pienākums,
Es pildīšu, un nebūs strīdu mums."

Īsumā: "Mūsu spēks ir mūsu vājībā un mūsu vājība ir neizmērojama!"

Mūsdienās, vismaz man tā šķiet, katrs ir vismaz kaut ko dzirdējis par tādu pravieti Muhamedu, kurš gribēja atjaunot sākotnējo Ābrama (Ībrahīma) ticību, kā rezultātā radās jauna ticība – islāms. Bet kāpēc Allāhs par savu pravieti izvēlējās tieši Muhamedu? Tad lūk, Muhamedam bija sieva un švāģeriene, un viņu sarunu rezultātā Muhameds sasniedza to garīgo briedumu, līdz bija gatavs uzņemt sevī jauno mācību.

Sievietes kalpošanas būtība ir iedvesmot vīrieti nolikt pasauli pie viņas kājām! Ja sieviete to nespēj, nācijai draud bojāeja!

Kam izdevīgs ekstrēmais feminisms?

Foto: Shutterstock

Vēl viens piemērs no Muhameda dzīves. Kāds viņa sekotājs tik dedzīgi aizrāvās ar lūgšanu skaitīšanu, ka pameta novārtā savu sievu un savus vīrieša pienākumus. Kad pravietis par to izdzirdēja, viņš iedegās tādās dusmās, ka izskrēja no sava mājokļa pusabģērbts un, norāvis no kreisās kājas kurpi, ņēmās audzināt savu pārlieki dedzīgo sekotāju, sitot ar to šim pa ausīm. Tāda ir patiesība par pravieti Muhamedu, un tāpēc par pārlieku fanātiskiem mullām saka, ka viņi esot "kurpju pāri pravietim parādā". Citiem vārdiem – iznāk, ka Muhameds bija… feminists.

Līdz ar to mēs dabiskā ceļā nonākam pie nākamās sarunas tēmas – feminisma.

Katrai parādībai ir konstruktīvās un destruktīvās puses. Ja feminisms ir konstruktīvs – gods un slava visām tā sekotājām un jo vairāk sekotājiem! Bet – ja destruktīvs?

Mūsdienās feminisms, līdzīgi kā homoseksuālisms un vegānisms, sāk pieņemt galēji ekstrēmu formu.

Acīmredzot, tas ir kādam izdevīgi un kāds to apmaksā. Citiem vārdiem – tas ir "sociālais pasūtījums".

Daudzi jēdzieni mūsdienās tiek izkropļoti. Piemēram, par vīrišķības pazīmi sāk uzskatīt caurās treniņbiksēs sēdēt pie televizora, dzert alu no skārda bundžas un skaļi atraugāties. Ja vīrietis sevi sabiedrībā nespēj apliecināt kā vīrietis – ir dabīgi, ka normālai sievietei nav tādu, par ko cienīt. Ir sievietes, kuras agrā bērnībā, ģimenē, inficējas ar informatīvu vīrusu "labās meitenes sindromu", – tieši viņām ir vislielākā iespēja kļūt par feministēm.

Pats par sevi tas nav ne labi ne slikti, kāmēr viņas droši zina, ka sievietes spēks ir sievišķībā, nevis vīrišķības imitēšanā! Līdztiesība starp dzimumiem nav robežas zaudēšana starp dzimumiem – to sauc par transgenderismu un /vai transseksuālismu. Končitu atceries?

Nevajag aizmirst, ka pie teikšanas ir Daba vai Dievs, kaut arī feminists labprātāk saka – Dieviete, kas principā ir loģiskāk – sievietei ir dabiski būt par radītāju, kā minimums, materiālajā sfērā, jo dvēsele materiālajā pasaulē var iemiesoties tikai caur sievieti. Protams, ir sava loma arī vīrietim, bet tā nav tik uzkrītoša. Ja par to, kas ir tēvs, vēl var šaubīties, tad par to, kura ir māte, visbiežāk šaubu nav. Nu tad, lūk, sieviete ir apveltīta ar mīlestību tādā mērā, ka pilnībā pietiek vīram un astoņiem bērniem. Ja šī mīlestība paliek nepieprasīta un nerealizēta, rodas tādas perversijas kā sieviete–biznesmene, sieviete–politiķe utt. Sievietes politika sākas un beidzas ar to, ka viņa maigi un neuzkrītoši vada savu vīru, radot ilūziju, ka visus svarīgākos lēmumus savā dzīvē vīrietis pieņem pats! Jebkura cita politiskā darbība no sievietes puses ir pielīdzināma seksuālai perversijai un paviršai atieksmei pret saviem tiešajiem pienākumiem!

Paskaidrošu ar piemēru. Ir tāds reaktīvais prettanku šāviņš. Ar kumulatīvo strūklu tas spēj izdedzināt vairākus desmitus centimetru biezu bruņu tērauda plāksni. Pēc formas šis šāviņš atgādina beisbola nūju, un ar to visai ērti ir sist pa galvu, bet ja šāviņš, tādā brīdī eksplodēs, – tici man – neviens nebūs priecīgs.

Sievietes, kuras nav atradušas savai mīlestībai cienīgu pielietojumu, var salīdzināt ar šādu prettanku šāviņu. Nav zināms, kurā brīdī "tas blīkšķis ies vaļā".

Ir nostāsti par to, kā Austrālijas tuksnešos izdzīvoja truši. Tēviņi sausajā laikā gāja bojā, un dzīvas palika tikai tās mātītes, kuras gaidīja mazuļus. Turklāt, pēc šā nostāsta, apmēram 10 % mātīšu grūtniecība "uzsūcās", kā rezultātā aktivizējās vīrišķie hormoni, un tās kļuva par tēviņiem. Velkam paralēles ar mūsdienu sievietēm…

Kas notiks, kad matriarhāts nomainīs patriarhātu?

Foto: Shutterstock

Kas notiks, kad matriarhāts nomainīs patriarhātu?

Zinot ka mani, visdrīzāk, nesadzirdēs, mēģināšu pateikt to pašu domu citiem vārdiem.

Mūsu civilizācijas vektors patlaban mainās. Kādam tas var likties pasaules gals, taču vienas pasaules gals ir citas sākums.

Kāda būs civilizācija, kurā matriarhāts nomainīs patriarhātu? Nu, viena no visbūtiskākajām pazīmēm – bezmaksas enerģija. Precīzāk, enerģiju pārstās pārdot par naudu. Līdz ar to nauda kā maiņas līdzeklis pārstās darboties. Tā vienkārši zaudēs jebkuru jēgu! Tas izjauks visas šodien pazīstamās sociālās matrices. Pasaule atgriezīsies pie līdzīgas kārtības, kāda bija pirms Lielās kaujas, kas aprakstīta "Mahābhāratā". Es pat nezinu vai enerģija, par kuru es runāju, būs elektriskā, – iespējams, parādīsies principiāli cits enerģijas veids.

Matriarhāts no patriarhāta atšķiras vairāk nekā divas dažādas datoru operētājsistēmas. Vienu un to pašu uzdevumu vīriešu un sieviešu loģika risina par pārāk atšķirīgiem ceļiem. Pēc patriarhālās loģikas – kurš stiprāks, tam taisnība. Kāda ir matriarhāta loģika? Es varu tikai minēt. Piemēram, pēc vēdiskās tradīcijas, sieviete nerīko skandālus ģimenē: ja viņa kaut kam nepiekrīt, seko pavisam cita reakcija. Minēšu divas raksturīgākās frāzes: "Man tas nav pieņemams, un es došos uz savu istabu meditēt!" vai galējā formā: "Dārgais, kāmēr tu nemainīsi savus uzskatus šajā jautājumā, seksa nebūs, be es neatsakos kopā ar tevi dziedāt garīgās dziesmas!"

Mazliet negaidīti, vai ne? Tādā gadījumā varu piebilst, ka nesen biju lekcijā, kuru lasīja akadēmiķis no Kurčatova institūta (Krievija), un viņš ar parastiem mūsdienu mērinstrumentiem visiem klātesošajiem pierādīja, kā mantru dziedāšana (konkrētajā gadījumā tas aizņēma apmēram 10 minūtes, un dziedāja tikai viens no klātesošajiem) samazina konkrētās telpas radiācijas fonu 1,5 reizes, kas, vismaz līmenī, kurā es esmu pazīstams ar mūsdienu fiziku, šķiet pilnīgi neiespējami! Jā, un ūdens jonizācija izmainījās par 10–15%. Ja atceramies ka mūsu asinis lielā mērā sastāv no ūdens (precīzāk, asinis ir elektrolīts), tad mantru lasīšana var stipri uzlabot asins sastāvu, jo elektrolīta reakcija šajā gadījumā mainīsies, būs pat izteiktāka nekā vienkāršs krāna ūdens. Arī ķermeņa temperatūra, mērot ar infrasarkano termometru, čakru rajonā izmainījās ļoti izteikti (te nav runa par grādu desmitdaļām). Personīgi man izmaiņa bija 11 grādu, mērot trešās acs rajonā.

Tā ka – tā sauktās smalkās enerģijas iedarbības var izmērīt ar gluži mūsdienīgiem un ne pārāk dārgiem aparātiem (pērkot šos trīs mērinstrumentus tajā pašā "Aliexpres", "spoku mednieka komplekta" izmaksas nepārsniegs 20–30 eiro). Kas padara tiklab krāpšanu, kā arī reālo iedarbību šajā jomā pietiekami vienkārši pierādāmu.

Un pats svarīgākais, ar ko man vajadzēja sākt

Sievietes kalpošanas ceļš ir trīsdaļīgs – Meita–Sieva–Māte.

Tas ir Mīlestības joga ceļš, un, izejot to pilnībā, var izdzēst visu karmu un sasniegt apskaidrību.

Tautasdziesmā ir šādi vārdi: "Es jau nesmu putna bērniņš no zariņa noņemams." Nezinu, ko gribēja teikt konkrētās dainas autors, bet man tas atgādināja līdzību par sanjasi (svēto askētu) un putnu.

Kāds sanjasi, gadu desmitiem meditējot, sasniedza tādu garīgās attīstības līmeni, ka reiz, kad kāds putns iztraucēja viņa meditāciju, viņš, pielietojot savu gara spēku, to vienkārši sadedzināja. Nospriedis, ka sasniedzis apskaidrību, sanjasi devās ceļā, līdz satika vecu sievieti, kas viņam, viņaprāt, neizrādīja pietiekamu cieņu. Sanjasi dusmās vērsa pret viņu to pašu spēku, ar kuru iepriekš bija sadedzinājis putnu. Par atbildi sieviete iesmējās: "Ak, sanjasi, es tev neesmu muļķa putns! Es esmu godam nogājusi visu savu ceļu, pildot Meitas, Sievas un Mātes pienākumus. Un tavam spēkam pār mani nav varas, jo, ejot savu ceļu, es sasniedzu līmeni, kas daudzkārt augstāks par tavējo..."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!