Foto: Publicitātes attēli

"Simtgades bērni" ir iniciatīva, kuras īstenošanas gaitā plānots sagādāt katram jaundzimušajam Latvijā īpašu dāvanu komplektu, kā atgādinājumu par dzīvības vērtību, par piederību šai zemei. Komplekts sastāv no sudraba vērdiņa, kas apzīmogots ar 925 proves sudraba zīmogu un simtgades provi, ozolkoka kastītes ar iededzinātu projekta logo uz tās vāciņa, apsveikuma vēstules jaundzimušajam un viņa ģimenei, pavaddokumenta, kur vienkopus publicēti to pašvaldību apsveikumi, kas atbalsta iniciatīvu.

Biedrības "Nigestes amatniecības nams" izlolotajā projektā šobrīd iesaistījusies 31 pašvaldība, ar vairākām sāktas sarunas par atbalstu. Kā uzsver biedrības vadītāja Inguna Roga-Saulīte, katrs jaundzimušais ir nozīmīgs un katrs ir gaidīts. Tādēļ ikviens Latvijas iedzīvotājs var palīdzēt piepildīt biedrības iniciatīvu "Simtgades bērni", ziedojot 10,45 eiro vienam dāvanu komplektam portālā "Ziedot.lv".

"Kad janvāra beigās devos uz Dzimtsarakstu nodaļu, lai reģistrētu savu trešo puiku, dāvanā saņēmu brīnišķīgu grāmatu un dāvanu karti no bērnu preču veikala. Lieliski! Tomēr biju gaidījusi ko citu. Kaut ko paliekošu, vērtīgu arī pēc daudziem gadiem. Personisku. Tā tapa šis dāvanu komplekts. Tieši šādu dāvanu es būtu gribējusi saņemt savam bērniņam, " atzīst "Nigestes amatniecības nams" vadītāja Inguna Roga-Saulīte.

Foto: Publicitātes attēli

Finansējuma meklējumu rezultātā radusies ideja, kā segt dāvanu komplekta izmaksas to pašvaldību jaundzimušajiem, kas nav iesaistījušās projektā "Simtgades bērni" – sudraba "Kamolītis" ozolkoka kastītē ir simtgades dāvana. Mammai, bērnam, omei, brālim, darba kolēģim un mīļam draugam. Katram, kurš vēlas apjaust un atzīmēt simtgades notikumu ar vērtīgu velti. "Kamolītis" ir simbols sākotnei, sēklai, saulei un pasaulei. Tas stāsta par senču zinībām, kas satītas kamolā, par darba tikumu, par visas dzīvības pirmatnējo, pārpasaulīgo kodolu. Par piederību šai zemei, uzsver Inguna.

Idejas iniciatori aicina izteikt solījumu mūsu tautai, zemei un nākotnei ar vārdiem, kas ir uz 925 proves sudraba kamolīša: Darīt – uzņemties atbildību, rīkoties, strādāt savai zemei, dzimtai, cilvēkiem; Dievāt – turēt Dieva likumu augstāk par visu – vienmēr un visur, Dot – sniegt mīlestību, rūpes, ticību zemei, līdzcilvēkiem, dzīvībai un esībai šodien un vienmēr.

Foto: Publicitātes attēli

Iegādājoties dāvanu komplektu "Kamolītis" par 25 eiro, no šīs summas tu ziedo vienu dāvanu komplektu 10,45 eiro vērtībā projektam "Simtgades bērni", lai katrs 2018. gadā Latvijā dzimušais bērniņš saņem sudraba vērdiņa dāvanu komplektu kā atgādinājumu par piederību Latvijai. Radīts un ražots Latvijā.

Par iniciatīvu "Simtgades bērni" sīkāk vari uzzināt biedrības mājaslapā, bet informāciju par "Kamolīti" meklē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!