Marta sākumā četras planētas – Saule, Merkurs, Venera un Neptūns – sapņos, radīs, apreibinās un maldinās Zivju zīmē, un tieši pirmās mēneša dienas solās būt ļoti radošas un harmoniskas. Visvairāk no šīm dienām varētu iegūt Ūdens zīmes – Vēži, Skorpioni un, protams, pašas Zivis.

Otrajā marta nedēļā Merkurs un tūdaļ aiz viņa arī Venera pārceļas uz Auna zīmi, darot mūs ugunīgākus, piemetot malku kaislībai, mudinot uzdrošināties un izmēģināt, kā ir būt dzīves saimniekiem. Līdz ar astronomiskā pavasara sākumu un Lielo dienu šiem diviem pievienosies Saule, dodot vēl vienu iespēju iestartēt gadu. Un, protams, aplaimojot Uguns zīmju pavalstniekus Aunus, Lauvas, Strēlniekus.

Savukārt Marss ap to laiku būs iekāpis praktiskajā Vērša zīmē, palīdzot Zemes zīmēs dzimušajiem – Vēršiem, Jaunavām un Mežāžiem – darīt to, kas viņiem padodas vislabāk, – cītīgi strādāt. Ņemot vērā to, ka 24. martā Merkurs dodas kārtējā cilpā, – izdarīt kaut kad līdz galam neizdarīto. Tas attiecas arī uz pārējiem! Tad nu lasi, kādas dekorācijas tev salicis marts, bet paturi prātā, ka pilnīgu ainu var dot tikai tava horoskopa analīze!

Auns

Būt savā nodabā, aizlavīties no trokšņainās ballītes un perināt kaut ko savā nodabā – īpaši raksturīgi tas Aunam nav, tomēr reizi gadā tā notiek. Nav ne vainas pabūšanai vienatnē ar sevi un spēku atgūšanai – būtu pat vēlams, lai Auns sev izkārto kādu brīvu nedēļu un aizlaižas uz kādu spa: tā, lai nav jādomā par dienišķo maizi un darba kašķiem, bet var veltīt visu laiku sev, mīļotajam.

Neba jau ilgi Auns šādu noslēgtu dzīvesveidu izturēs – nepaies ne nedēļa, un viņš iznāks klajā, cilvēkos, uz dzīves skatuves, lai skaļi un spilgti paziņotu, ko ir izperinājis.

Mēneša pēdējā dekādē vienu otru paziņojumu vai izvēli Aunam var nākties pārskatīt. Ne jau ņemt savus vārdus atpakal, nē – to Auns nemūžam nedarīs –, bet noslīpēt to dimantu daudz spožāku. Visam pa vidu ir vērts palūkoties apkārt, vai no pagātnes putekļiem nav izniris kāds Auna dimantu (un temperamenta) cienītājs, kurš no Auna dzīves pazudis pārpratuma dēļ. Ja nu īstā mīla?...

Vērsis

Vērsis marta sākumā vēl turpinās februārī aizsākto draudzēšanos un čupošanos, viņam būs svarīgi just, ka viņš ar savām idejām un mērķiem nav vientuļš zem saules, ka apkārt ir cilvēki, kuri gatavi atbalstīt viņa iniciatīvas. Bet, jo tālāk martā, jo vairāk Vērsis jutīs vēlmi pats savā nodabā pabūt, kādu hiacinti iestādīt, kādu dīgstu rosāmies redzēt – tā mierīgi un meditatīvi.

Pameditēt par sēklu un augšanu, starp citu, tieši Vērsim būtu ļoti noderīgi, jo drīz jau ies vaļā aktivitātes laiks, bet viņam, kā zināms, ir vajadzīga garāka ieskrējiena josla.

Starp tiem, kuros Vērsis atrod dzirdīgas ausis un palīdzīgas rokas, viņš martā meklēs arī atsaucīgas sirdis, un nebūs brīnums, ja atradīs arī. Tikai nevajag tūlīt steigties atzīties jūtās vai izskaidroties par pagātnes notikumiem – īpaši jau marta beigās vārdi var visu vēl vairāk sapiņķerēt. Lai labāk runā Vērša jutekliskās rokas, lūpas un (budžeta ietvaros) dāsnā sirds! Būtiskais nav vārdos izsakāms.

Dvīņi

Publiskajā arēnā risinās tas, no kā tipiski Dvīņi var noķert vislielāko kaifu, – jezga, kur jauna informācija nāk klāt teju katru stundu. Dvīņi to spēj ātri pamanīt, aptvert, kas pie kā, un izcelties ar kompetenci, erudīciju un ātru reakciju. Ja būs nepieciešams, Dvīņi, daudz nedomājot, arī paši kaut ko piedzejos klāt (laiks taču radošs, kā lai to neizmanto!) un finālā, visticamāk, augs viņu reitings priekšnieku un arī sabiedrības acīs.

Ar pārmēru radošu faktu interpretāciju es Dvīņiem ieteiktu uzmanīties, jo jau marta vidū svarīgāka kļūs līdzīgi domājošo piesaistīšana savām idejām, un tad var uzrauties uz kādu, kurš iepriekš ziedots uz personiskās karjeras altāra.

Vēl visu martu Dvīņu ikdienai būs raksturīgi palaikam atgriezties pie biznesa vai ne-savas (aizlienētās vai partneru) naudas tēmas: tā prasīsies grozāma, pārstrukturējama, no naidnieka pasargājama un citādi uzraugāma.

Bet kā tad mīlestība? Vēlāk, pagaidīsim, kad sadīgs zāle.

Vēzis

Zīmes sākumā dzimušie Vēži, kas pēdējā laikā jau ir pāris dunku no dzīves dabūjuši, var mazliet uzelpot un nodoties atbilžu meklējumiem uz jautājumiem "kāpēc ar mani notiek tā, kā notiek", "kāpēc dzīve iekārtota tā, kā iekārtota" un "kur tam visam mērķis un jēga". Atbilžu meklēšana var notikt gan īsteni akadēmiskā garā, gan arī, lasot grāmatas, skatoties video vai dodoties svētceļojumā.

Savukārt citiem daudz ticamāks ir scenārijs, kurā laiks jāvelta partnerattiecību jautājumu sakārtošanai, jo tos vis nevar atlikt uz sazin kādu saulaino nākotni. Romantisko partnerattiecību uzlabošanai būs labvēlīgāki apstākļi, nekā kopsaucēja rašanai ar jaunu potenciālo biznesa partneri, tāpēc lai Vēzis piestrādā pie mīlestības. Izņēmums – saiknes ar ārzemju partneriem, tur mēneša sākums labvēlīgs.

Savukārt trīs pārējās marta nedēļas Vēzi vairāk nodarbinās vara un slava (lasi – karjera un popularitāte). Var nākties piestrādāt pie zaudētā mirdzuma uzspodrināšanas.

Lauva

Vai tās būtu banku ņiguņegas vai naftas tirgus svārstības, Lauva ir spējīga rast viskreatīvākos risinājumus šajās situācijās un ne tikai iziet ar veselu ādu, bet varbūt vēl arī nopelnīt. Nemaz nevajag tik plašu atvēzienu, arī mazā biznesa Lauva marta sākumā plūks februārī sastrādātā augļus. Jo tuvāk lielās vadības stūrei Lauva ir, jo ticamāk, ka viņš tukšā nepaliks.

Savukārt divās pēdējās marta dekādēs Lauvas sirds ilgosies pēc kaut kā tāla nezināma, un pelnītā atvaļinājumā apciemot kādu sapņu zemi tiešām nenāktu par ļaunu – ar nosacījumu, ka Lauva ir nodrošinājusies ar plānu B, jo Merkurs tad tomēr retrogrāds un satiksme – liderīga.

Lai ko Lauva gudrās skolās vai tālās zemēs būtu saskatījusies, viņa prastu to ieviest savā tēvzemē un tādējādi padarīt savējos laimīgākus, bet sevi – turīgāku. Jautājums tikai par čaklumu un gribēšanu...

Jaunava


Jaunavai martā var izdoties izspēlēt īstu meistarstiķi, apvienojot solījumus nonest zvaigznes no debesīm ar gluži praktisku pieeju mīļotā cilvēka vajadzību apmierināšanai. Citiem vārdiem sakot – Jaunava būs gan runātāja, gan darītāja, un vairumā gadījumu viņas mīļotais cilvēks to novērtēs un jutīsies pateicīgs.

Ko tad, ja tāda mīļota cilvēka uz šo brīdi Jaunavas dzīvē nav? Tad Jaunavai jāizmanto tīri "grāmatvediska" pieeja – jāsalāgo "tirgū valdošais pieprasījums pēc zvaigznēm" ar savām tehniskajām un materiālajām spējām tās nonest. Ja nu iecerētajam vairāk par abstraktām zvaigznēm noderētu lietišķs padoms biznesa lietās, tad Jaunava arī to būs gatava sniegt.

Un arī pašai par savas aizlienētās vai biznesā ieguldītās naudas ceļiem Jaunavai martā derētu padomāt – vai visi parādi laikus atdoti un atgūti? Ja ne – iespējams, pienācis laiks atgādināt parādniekam, lai protas godu.

Svari

Tā jau gan ir, ka kopumā šis gads Svariem paiet naudas zīmē, un martā (tāpat kā februārī) par darba trūkumu viņi sūdzēties nevarēs, bet Svaru sirds... Jo tuvāk marta vidum, jo mazāk tai rūpēs gandarījums par labi paveiktu darbu un jo vairāk tā alks pēc radniecīgas dvēseles, kas iekairina iztēli un uzkarsē asinis. Tāpēc nebūs nekāds brīnums, ja galvenā sižeta līnija martā grozīsies ap Svaru partnerattiecībām un buduāru.

Savukārt citādi Svaru ģimenē un pārējās mājokļa telpās valda tāds kā sasalums, tāda kā atsvešināšanās – līdz brīdim, kad Marss ieiet Mežāža zīmē un mudina Svarus iekopt savu ligzdiņu viscaur ērtāku un omulīgāku (iespējams, tā ir Svaru partnera labā ietekme).

Mēdz teikt, ka sievietes piedod, bet neaizmirst, un šo īpatnību būtu vēlams paturēt prātā Svariem–vīriešiem. Un ne tikai paturēt prātā – arī īstenot dzīvē tos solījumus, kas reiz doti mīļotajai un lauzti, jo mēneša beigās šī "atcerēšanās" var atkal aktualizēties. Labāk mazliet iespringt, nekā sabojāt cerīgu un saskanīgu laiku!

Skorpions

Skorpioniem vēl marta sākumā turpinās viens no visveiksmīgākajiem laikposmiem 2018. gadā. Jā, veiksmīgs, bet vienlaikus arī vieglprātīgs, pilns vēlmes riskēt un jūru mērīt ceļgalu augstumā. Ja šis plašais vēriens rod izpausmi Skorpiona radošajā darbībā, tad viss ir labi un tā, "kā dakteris parakstījis".

Ja Skorpions pats sevī nejūt ambīciju vai talantu radīt, viņš mēneša sākumu var veltīt laikabiedru radošās darbības baudīšanai un popularizēšanai, svētku svinēšanai un dažādām nodarbēm ar jauno paaudzi. Un arī flirtam, kā nu bez tā!

Bet nepienāks ne marta vidus, kad galvenais Skorpiona fokuss pārvietosies uz darba vidi un tiem, kas pārāk ekspluatējuši sava organisma spējas, svinot un ballējoties, – arī uz veselības tēmu. Lai tur konfesijas un tradīcijas tādas vai šitādas, bet gavēnis un detoksa kurss tieši Skorpionam visvairāk nāktu par labu.

Pašās mēneša beigās var pievērsties garlaicīgākām rutīnas nodarbēm, kaut vai datorā valdošo māksliniecisko nekārtību sakārtot, jo var atrasties šis tas tiešām noderīgs!

Strēlnieks

Mazpamazām Strēlnieka dzīvē debesis sāk noskaidroties, mākoņiem atkal parādās zeltaina maliņa un pašam – vīzija, ko un kā darīt tālāk. Naudas pelnīšanai vēl ne visas durvis ir plaši vaļā, tāpēc lielāka uzmanība pievēršama tam, kas notiek Strēlnieka mājās un ģimenē.

Ja Strēlnieks spēs ierobežot savu izpratni par vienīgo patieso ideoloģiju, uzlabot vispārējo emocionālo mikroklimatu ģimenē viņam var arī izdoties. Jāatceras, ka ģimene ir plašāks koncepts – tajā ietilpst ne tikai pāris, bet arī visas paaudzes, kas bijušas pirms tam (laika rata pieturas punkts Lielā diena šo saikni aicina godā celt un nostiprināt), un tie, kam Strēlnieks devis iespēju iemiesoties uz šīs zemes. Tieši pēdējie aizņems Strēlnieka domas marta lielāko daļu.

Beidzot var padomāt arī par kaut ko romantiskāku, par flirtu kā nevainīgu rotaļu un tauriņa deju ap gaismekļa liesmiņu – protams, ievērojot drošu attālumu. Bet Strēlnieka sirdī lai dzirkstelīte uzmirdz!

Mežāzis

Martā Mežāzis visu dara nopietni: ja runā – tad par lietu, ja kārto darīšanas – tad līdz pēdējam zīmogam, ja maina imidžu – tad ar tādu dzelzsbetona sejas izteiksmi, it kā no tā būtu atkarīga pielaide valsts noslēpumam.

"Kārtot darīšanas" (tajā skaitā – mācību parādus) marta sākumā ir ļoti laba doma, jo mēneša otrajā pusē kārtošana tik raiti vairs nevedīsies un arī prioritātes būs pamainījušās: tad Mežāža ikdienā pirmo vijoli spēlēs mājas dzīve un ar to saistīti jautājumi, pirkumi, remonti, citas kopīgas aktivitātes. Tieši aktivitātes, nevis draudzīga dīvāna sildīšana pie kamīna!

Mierīgi slaistīties sev neļaus arī pats Mežāzis – viņš, visticamāk, sagudros kādu par katru cenu sasniedzamu mērķi, lai būtu par ko sevi bakstīt gadījumā, ja sasniegšana samisējas. Laiku pa laikam sevi "paņemt pie čupra" ir pat veselīgi, tomēr Mežāzim jāpierauga, lai šogad (un īpaši tuvākajos pāris mēnešos, kamēr pa Mežāža zīmi dzīvojas ne vien Saturns, bet arī Marss) tas nenotiktu pārāk bieži: dzīvības spēki nav neizsmeļami, vai zini!

Ūdensvīrs

Ūdensvīram vēl kādu brītiņu var parādīties šādas tādas iespējas nopelnīt negaidītu naudiņu, tikai ar shēmošanu un optimizāciju jāuzmanās: tas, kas vēl marta sākumā pa draugam "noies no rokām", jau mēneša beigās var atspēlēties ar nopietnām sekām un negodu. Un bez tā Ūdensvīrs, tici man, labāk iztiktu!

Tuvāk mēneša vidum Ūdensvīram nesēdēsies uz vietas un vēl mazāk – mājās: viņš tā vien alks izdomāt dažādus vairāk un mazāk ticamus ieganstus, lai kaut kur aizdotos. Nevajag lieki sacerēt pasakas, ir tikai normāli, ka šajā laikā stimulējoši impulsi nāk no ārienes – no kustības, no sarunām, no saikņu veidošanas un pārlūkošanas, vairāk no paša ceļa, nekā no galamērķa. Uz vietas sēžot, arī potenciālo mīlas objektu garām var palaist!

It kā jau sevī iedziļināties nekad nav par skādi, bet atbildes, kas nāk, arī ietekmē dažādi apstākļi, un tās ne vienmēr ir ticamas. Pēdējā laikā tā notiek ar Ūdensvīru, un uz mēneša beigām saprašanās pašam ar sevi Ūdensvīram veiksies vēl grūtāk (vai arī viņam nepatiks uzzinātais un apjaustais). Darbošanās ārpasaulē ir produktīvāka šajā periodā!

Zivis

Līdz pat Lielai dienai, kad Saule spers kāju pāri Auna slieksnim, šis būs Zivju laiks, kad plūstoši un gludi veiksies Zivju zīmei pakļautās aktivitātes. Zivīm tas, protams, būs tikai pa prātam, un jo īpaši radošs laiks solās būt zīmes pēdējā trešdaļā dzimušajām. Taisni vai grēks būtu šo spilgtās iztēles un smalkās mākslinieciskās ožas piepildīto laiku nosēdēt ar klēpī saliktām rokām!

Zvaigznes (pareizāk sakot – planētas) dod mājienu, ka Zivīm martā viegli varētu padoties tās aktivitātes, kas mērķētas uz popularitātes un atpazīstamības iegūšanu, vairošanu, arī atjaunošanu. Būs vieglāk pārliecināt auditoriju par savas filosofijas adekvātumu, taču diemžēl publiskā atzinība iet roku rokā ar skaudību, un mēneša nogalē kāds Zivju draugs var šādā griezumā viņas pārsteigt.

Šķiet, ka martā Zivīm būs pietiekami daudz darāmā, izzināmā un paziņojamā saistībā ar sevi pašu (un arīdzan ar saviem resursiem), tāpēc tauriņiem vēderā atliek gaidīt citu – piemērotāku mēnesi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!