Šis jau būs nopietnāks un daudz garāks stāsts par visiem iepriekšējiem. Tāpēc, ka aplūkojamais periods ilgst no 9. septembra līdz pat 7. janvārim 2019. gadā un tikai tad Venera pāries nākamajā – Strēlnieka zīmē. Kāpēc tik ilgi?

9. septembrī Venera maina zīmi un no sev tīkamajiem Svariem un pāriet nedraudzīgajā Skorpiona zīmē. Reizi apmēram 18 mēnešos uz vidēji 40 dienām tā sāk mest atpakaļejošu cilpu, kļūst retrogrāda – tās ietekmes sfēras tiek bremzētas un pārbaudītas. Šoreiz ir sanācis, ka darbība norisināsies divās diametrāli pretējās platformās – Skorpiona zīmē, kur Venera ir izraidīta un jūtas vissliktāk, un Svaru zīmē, kuru Venera pārvalda jeb jūtas ļoti labi.

Retrogrādais periods ilgst no 5. oktobra līdz 16. novembrim

Retrogrāda Venera Skorpiona zīmē būs no 5. līdz 31. oktobrim (īpaša vērība jāpiegriež Skorpiona un Vērša zīmes pārstāvjiem).

Retrogrāda Venera Svaru zīmē būs no 31. oktobra līdz 16. novembrim (īpaša vērība jāpiegriež Svaru un Aunu zīmes pārstāvjiem).

2. decembrī Venēra no Svaru zīmes cilpas atgriežas atpakaļ Skorpiona zīmē lai tur uzkavētos līdz pat perioda beigām – 7. janvārim.

Vēlreiz uzskaitīšu sfēras, par kurām atbild Venera un ar kurām mums šajā laikā periodā nāksies vairāk vai mazāk pastrādāt:

  • laulība, mīlestība, savstarpējās attiecības, partnerība, pašnovērtējums;
  • par to, kas mums nepieciešams, lai justos mīlēti un veiksmīgi;
  • skaistums, māksla, apbrīna, vērtslietas, greznība, veiksme, sievišķība, mode, izskats;
  • magnētisms, kultūra, estētiskais pasaules skatījums, harmonija un tiekšanās pēc labsajūtas, mīlestības, maiguma, arī greizsirdība;
  • nauda, labklājība, vērtības;
  • harmonija, miers, taisnīguma princips.

To, ko vajag, lai cilvēks saprastu, ka viņš ir vērtīgs, nosaka Venera.

Kādas problēmas mums var sagādāt retrogrāda Venēra un kāpēc

Neradīsies dinamika, kas nepieciešama dabiskas un harmoniskas uzvedības veidošanai. Rūpīgi slēpsim vai slimīgi uztversim savus trūkumus, visās nedienas vainosim citus. Atradīsimies stereotipu varā, nespējot noformulēt skaidru attieksmi un savu pozīciju.

Nespēsim adaptēties apkārtējā vidē vai pielāgoties situācijai un cilvēkiem, jo visa uzmanība būs pievērsta sev un savām izjūtām. Var būt cietsirdības izpausmes, nevērība pret apkārtējo pasauli.

Subjektīvi vērtēsim partnerattiecības, uzskatot, ka viss, ko saka vai dara partneris, ir nepieņemams principā. Nespēsim adekvāti novērtēt savas sajūtas, pārdzīvojumus partnerattiecībās. Var būt nepamatoti sakāpināts prasīgums pret savu un partnera ārieni, perfektums pilnīgi nevietā. Būs grūti pieņemt, ka kāds cits jūt, pārdzīvo citādi, slikti pārvaldīsim arī paši savu emocionālo un jūtu sfēru (neadekvāta jūtu paušana – slēpšana vai skaļa demonstrēšana).

Varam rīkoties stereotipu un klišeju iespaidā, absolūti neelastīgi. Jebkura jauna sajūta vai dvēseles stāvoklis var būt jāizdzīvo divreiz, lai to spētu uztvert kaut cik objektīvi.

Var būt problēmas ar stilu, gaumi, uzvedības manierēm. Galējības, neesoša mēra sajūta – skopums vai galēja izšķērdība.

Venera Skorpiona zīmē ir pats sarežģītākais Veneras stāvoklis, jo Skorpions neko negrib paturēt vai saglabāt. Tas mīl sāpes un pārdzīvojumus, kaislības un intrigas, kas Veneras skaistumu un mieru mīlošajai dabai var šķist par intensīvu. Protams, šeit liela loma tiek piešķirta seksam un naudai, bet veids kādā to mīl iegūt Venera, Skorpionam zīmei krasi atšķiras. Šādas un citāda veida kaislības plosīs Veneras varā esošos, īpaši periodā, kad Venera būs retrogrāda.

Nedaudz vieglāk klāsies laikā, kad retrogrādā Venera atpūtīsies Svaru zīmē (no 31. oktobra līdz 16. novembrim). Tomēr uz pavisam laisku gulēšanu pludmales smiltīs cerēt nevajadzētu.

Manā skatījumā retrogrādie periodi vienmēr cilvēku atgriež atpakaļ pagātnē, pie lietām, kuras nav atrisinātas, izrunātas vai pabeigtas līdz galam. Tāpēc uzskatu tos par ļoti būtiskiem, lai apzināti strādātu ar sevi, saviem skeletiem skapī un nevilktu pagātni līdzi tālāk uz nākošo periodu. Tēma ir pietiekami aktuāla un svarīga jebkuram cilvēkam. Protams, ne visiem situācijas izpaudīsies vienlīdz spēcīgi. Tas atkarīgs no individuālā horoskopa. Mans mērķis ir panākt, lai brīžos, kad saskaries ar problēmu, kura var būt saistīta ar kādu no augstākminētajām tēmām, tu pārlasītu uzrakstīto un censtos mainīt sevi, strādātu ar sevi un dzēstu šos ierakstus likteņa grāmatā.

Retrogrādās Veneras periodi nav piemēroti laulībām (izņēmums – atkārtotas laulības ar vienu un to pašu partneri, bet arī jāskatās individuāli), biznesa veidošanai, jaunu projektu sākšanai, kosmētiskajām operācijām, kardinālām izmaiņām ārējā izskatā, lieliem pirkumiem, mājokļa iekārošanai, jaunas apģērba kolekcijas iegādei. Drīzāk gan vari veikt savas dzīves revīziju, lai atbrīvotos no visa, kas lieks un traucē labi justies. Kādam tas varbūt saistīts ar attiecībām pagātnē, kādam – ar lieko svaru vai pazeminātu pašvērtējumu.

Pirmais solis ceļā uz pārmaiņām ir atbildības uzņemšanās par savu dzīvi. Ja cilvēks saprot, ka pats šādas situācijas savā dzīvē radījis, tad nāk arī apziņa, ka tikai un vienīgi pats var tās atrisināt. Bet ja domājam, ka problēmas radījis kāds cits, rodas sajūta, ka jāmainās citam vai esam bezpalīdzīgi situācijas upuri. Ar to tad arī mēs lielākoties ikdienā nodarbojamies – cenšamies mācīt un mainīt citus cilvēkus, kas pašos pamatos noved strupceļā. Ja šajā periodā pacentīsimies un pamēģināsim mainīt paši sevi, tad arī apkārtējā pasaule var kardināli mainīties.

Šā gada rudens un nākošais gads ir ļoti īpašs laiks, jo divas lielākās un sociāli nozīmīgākās planētas Jupiters un Saturns atradīsies savās superspēju pozīcijās. Lai varētu saņemt labāko, kas katram pienākas, vajag iztīrīt vecās atvilknes…

To arī visiem novēlu! Sāciet jaunu, skaistu dzīvi, un uz tikšanos jau jaunajā gadā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!