Novembris no astroloģijas viedokļa ir ļoti zīmīgs un dinamisks mēnesis: pirmām kārtām, zīmi maina Jupiters, turklāt tas ierodas savā visiemīļotākajā zīmē – Strēlniekā, un, otrkārt, mēneša vidū uz savu kārtējo cilpu sapošas Merkurs, tāpēc atkal spēkā ir visi retrogrāda noteikumi – nesolīt un nesolīties, neparakstīties, nesākt neko svarīgu un neinvestēt milzu summas.

Savukārt mēneša pirmā puse veltāma emocionālo un materiālo parādu atdošanai, jo Venera vēl aizvien retrogrādā kustībā revidē mūsu vērtības, gaumi un pieķeršanos. Novembra otrajā pusē vīrišķā principa pārstāvis Marss iepeldēs romantiskajās Zivīs, vedinot uz aizmiršanos mīļotā skavās. Tā paša vai cita mīļotā? Skaidrs, ka katram šis laiks būs citāds, un, ja vēlies zināt, tieši kurās tavas dzīves jomās izaugsmi nesīs Jupiters, labāk lūdz, lai tavs astrologs ieskatās tieši tavā kartē. Tomēr kopējo fonu zemāk lasāmajos zodiaka zīmju aprakstos nojaust var!

Auns

Foto: Shutterstock

Tipisks Auns jau novembra sākumā ar kreiso pakaļkāju un citiem orgāniem jūt, ka tepat ap stūri lielais Darāmais laiks, kad jāuzkāpj uz veiksmes viļņa un drosmīgi jāmauc pa bangām. Pareizi Auns jūt – bet pirms tam būtu vērtīgi izplānot detaļas, lai veiksmes vilnī nav jāniekojas ar sīkumiem.

Biznesā vinnēs tas Auns, kurš būs pareizā laikā atdevis parādus un labu ar labu atdarījis, jo tādējādi pieaugs viņa atbalstītāju skaits. Un atbalstītāji šomēnes un vēl gadu uz priekšu pat Aunam, kurš pats ir liels un visu var, tomēr būs vajadzīgi! Jo, skaties kā gribi, lieliem projektiem vajadzīga arī komanda.

Uzņēmības un azarta dzirksts Aunu novembrī darīs pievilcīgu pretējā dzimuma acīs un spēja intriģējoši izklāstīt savas idejas – vēl jo vairāk, tāpēc šis noteikti nav laiks, kad noslēgties vientulībā un savā nodabā būvēt pasaules pārveides plānus. Tomēr Merkura cilpas laikā ar skaļiem solījumiem arī nedrīkst aizrauties.

Vērsis

Foto: Shutterstock

Līdz ar Urāna tvēriena atlaišanos (tas atpakaļgaitā vēl uz brīdi paciemosies Aunā) Vērsis novembrī sajutīsies mazliet vairāk kā savas dzīves stūres turētājs, taču drīzāk tā būs iespēja ātri – līdz mēneša vidum – sakārtot to, kas kaudzē sakrājies, nevis atelpa un atvaļinājums. Pamazām jāpierod, ka pilnīgi gulēt uz lauriem kādu gadu nevarēs.

Darba ziņā garlaicīgi nebūs, un par jautrību var gādāt viens otrs darbiņš, ko bija piemirsies izdarīt vai par kuru iepriekš līdz galam netika sarunāti nosacījumi un termiņi. Kā viegli saprast, tagad atvēlētais laiks būs daudz īsāks, taču Vērsis var mēģināt par šīm "ciešanām" paprasīt lielāku atalgojumu, varbūt, ka iedod arī.

Ideālā gadījumā ar visiem "gribu/negribu", "patīk/nepatīk" mīlestības jomā Vērsis jau ir ticis galā, bet mēneša sākumā vēl var salikt akcentus, prioritātes un punktiņus uz burtiņiem. Ļoti iespējams, ka Vērsis būs nācis pie secinājuma – iepriekšējais dzīves (gultas) biedrs bija labāks, nekā Vērsim ar tālaika galvu šķita...

Dvīņi

Foto: Shutterstock

Tipiskiem Dvīņiem komunikācija baudu sagādā arī tad, ja tā nav tikai draudzīga papļāpāšana, bet drīzāk – pretēju viedokļu pamatošana, cīkstiņš par labāk argumentēto un dzīvotspējīgāko pozīciju. Šādu situāciju novembrī Dvīņiem būs, cik uziet, un savu diskusiju prasmi viņi varēs slīpēt no visas sirds un no rajona, tā teikt. Nav teikts, ka uzvarēs, bet vismaz būs interesanti.

Arī par darba trūkumu Dvīņiem šomēnes nevajadzētu čīkstēt, jo vairāk tāpēc, ka kārtējās Merkura cilpas ietekmē mēneša otrajā pusē ne viens vien darbs var būt jāpārdara otrreiz un trešoreiz. Tas, protams, spēlēs pa nerviem, bet nedrīkstētu sapiktoties līdz saslimšanai! Iemācīties pāris elpošanas vingrinājumus būtu īsti vietā.

Mīlestības lauciņā Dvīņiem varētu sākties tāds spraigāks laiks, katrā ziņā kopā būšanas, dzīvošanas un darīšanas tēma novembrī kļūs aizvien aktuālāka. Dažiem var rasties vēlme lūgt vai piedāvāt sirdi un roku, bet to tad labāk atlikt līdz brīdim, kad Merkurs un Venera abi atgriezušies taisnā gaitā (un tas nebūs šomēnes).

Vēzis

Foto: Shutterstock

Lūk, klāt arī Vēža zīmes nogalē dzimušo pēdējās zvaigžņu stundas! Ne jau pavisam pēdējās, protams, gan jau pa brīdim planētas atkal savāksies Vēzim draudzīgā kombinācijā! Bet tik un tā – aicinājums ir iedot startu lielajām lietām, kamēr Jupiters vēl Ūdens zīmē Skorpionā un Merkurs vēl nav pagriezies atsprākleniski.

Par spīti dažādiem valsts un citiem svētkiem Vēzis novembrī, visticamāk, jutīsies krietni nostrādināts un turklāt atstāts "par sesto" sasmelt ne tikai paša izlaistītos ūdeņus. Labi vēl, ka Vēža radošais gars neaiziet mājās līdz ar kolēģiem, bet palīdz Vēzim atrisināt vismaz lielāko daļu "ražošanas problēmu".

Ek, nu traki ar to mīlestību, sirdī un teorijā tā novembrī ir gatava parādīties, bet līdz praksei (lasi – labai un saskanīgai dzīvošanai zem viena jumta) nonākt grūti... Neba jau uz 100 procentiem visiem Vēžiem tas attiecināms, bet uz lielāko daļu gan – kaut kā šomēnes pietrūkst iedvesmojoša "zaļā viļņa" veiksmīgai notikumu sērijai šajā jomā.

Lauva

Foto: Shutterstock

Vēl kāds laiciņš Lauvai dots, lai veiktu nepieciešamo revīziju savā pasaules uzskatā un saprastu, kas no iegūtās augstākās izglītības ir devis kaut jel artavu vieduma vairošanai. Jāpiepucē arī savas "krēpes" un "midzenis", jo visai iespējams, ka diezgan ilgu turpmāko laiku Lauva veltīs jaunradei, un sadzīviskiem niekiem viņai nebūs brīvas vaļas.

Labāk jutīsies tās Lauvas, kuras savu darbību kaut kādā veidā var savietot ar būšanu mājās, bet nesatraucieties – jau pēc neilga laika savas idejas un jaunrades augļus varēsiet iznest tautās, atdot fanu un kritiķu vērtējumam. Izskatās, ka solo lietas Lauvai novembrī ies vairāk pie sirds nekā kolektīvi projekti.

Jā, jā, jā – Lauvas sirds var līksmot un taureņi vēderā vingrināt spārnus: jūsma un aizrautība ietilpst novembra dienaskārtībā! Ja esi vientuļš – raugies pēc līdzīgi radošajiem! Savukārt, ja esi attiecībās, tad domas par pēcnācēju radīšanu vai audzināšanu novembrī var izvest otro pusīti skaidros ūdeņos. Tiesa, ne vienmēr patīkamos.

Jaunava

Foto: Shutterstock

Jaunava novembrī ļoti – nē, nevis ļoti, bet ĻOTI – vēlētos atpūsties, kamēr darbā notiekošās jukas un viesuļvētras kaut kā uzsūcas un norimstas, taču diezin vai viņai tas taps ļauts. Jaraugās, lai sapīkumu un sagurumu ķermenis neiztulko kā vēlmi drusku paslimot un nesteidzas šādi "palīdzēt" no savas puses.

Kompromisa variants mēneša pirmajā pusē varētu būt lietas, kas risināmas ārpus biroja, mājās vai ceļā esot, bet jau novembra otrajā pusē pat precīzajai Jaunavai ar pārvietošanos, vienošanos un komunikāciju vairs neies tik labi, tāpēc – Jaunavas, padomājiet divreiz, pirms uzprasāties uz komandējumu pēc Latvijas dzimšanas dienas!

Toties Jaunavas mājās atmosfēra var uzlaboties, iespējams, pateicoties mīļi gaidītiem ciemiņiem vai kādam jaunam ģimenes loceklim, iespējams, tāpēc, ka Jaunava, klausot dabas cikliem, pieķersies pie sava mājokļa uzlabošanas un uzsmucināšanas. Nebūtu godīgi nepieminēt, ka labāks gaiss Jaunavas mājās var rasties arī no tā, ka kāds iemītnieks pārceļas dzīvot citur...

Svari

Foto: Shutterstock

Tam, kas Svaru dzīvē kādu laiku iesērējis, bijis iesaldēts vai citādi nespējis izkustēties, šomēnes vajadzētu beidzot saņemt nepieciešamo grūdienu. Jautājums tikai, uz kuru pusi tas izkustēsies – vai uz pareizo? Šajā gadījumā var atgādināt, ka velns slēpjas sīkumos, un septiņreiz nomērīt ne vienmēr nozīmē bremzēt pasākumu.

Kaut kas pārdomājams, atdodams vai atpakaļ saņemams grozās Svaru naudas lauciņā, un planētas sola, ka galu galā Svariem tas liks sajusties labāk un (kas nav mazsvarīgi) pievilcīgāk. Pirmajās divās novembra nedēļās vilkus un Svarus baros kājas, pēc tam – iepriekšējos mēnešos sastrādātā augļi.

Mīlestība Svariem novembrī ir darbības vārds, bez pierādījumiem tā nestrādā un pat liek sevi apšaubīt. Te nu Svariem būtu jāpatur vērā, ka atšķiras cilvēks no cilvēka un mīlestība no mīlestības un nevar visus mērīt ar vienu mērauklu. Ja tomēr Svari tā mēģinās darīt – uzkāps uz karmiskā grābekļa un dabūs punu vecajā, sāpīgajā vietā.

Skorpions

Foto: Shutterstock

Jubilārs Skorpions, šķiet, pavadīs visai piesātinātu mēnesi, ik pa laikam nonākot uzmanības centrā un esot spiests uzteikt viedokli dažādos sabiedriski svarīgos jautājumos. Lai par ko Skorpions runātu, galu galā viss atspiedīsies uz cipariem, aprēķiniem, resursu izvērtējumu, un varbūt nemaz nav slikti, ka kāds prot rēķināt.

Par naudu un karjeru Skorpionam ir lielāka interese, nekā par darbu un pienākumiem, un novembrī viņš tiešām varēs (turklāt vairumā gadījumu – ar gandarījumu) lūkoties kontā, nevis rušināt ikdienišķus pienākumus. Domājams, arī algas paaugstinājumu Skorpions dabūtu, ja lūgtu pirms 15. novembra. Pēc tam gan atliek ganīt parādniekus...

Mīlestības tēma Skorpionam novembrī var trāpīt pa pašu jutīgāko vietu (nē, šoreiz nav runa par Skorpiona biznesu), turklāt – ne pirmo reizi, un tas, cik patīkams vai sāpīgs būs šis déjà vu, atkarīgs no tā, uz kādas nots iepriekšējā reizē pamātas atvadas. Ticamāk, ka Skorpions vairāk mīlēs savu atspulgu otra acīs, nekā šo acu īpašnieku.

Strēlnieks

Foto: Shutterstock

Strēlniekam nāk dzimšanas diena, ciemos pie viņa ierodas Jupiters līdz ar veiksmi, zināšanu alkām un tieksmi paplašināties visos virzienos. Zīmes pašā sākumā dzimušajiem Strēlniekiem jāķer brīnumputns aiz astes, jo nākamais tiešām lielais lidojums gaidāms tikai pēc 12 gadiem. Tālākos datumos dzimušie var gatavoties mierīgāk, taču atcerēties, ka sācies viņu veiksmes vilnis, tik un tā būtu noderīgi.

Gan jau kaut kad tuvākā gada laikā arī nauda Strēlnieka makā iedžinkstēsies, taču pagaidām par to pārāk lielas cerības lolot diezin vai ir vērts – savelkam jostas un daram visu, lai šis posms pēc iespējas īsāks!

Mīlestībā Strēlnieks sevi spēs parādīt labāk, nekā citu kvalitātes novērtēt vai vienīgo īsto pūlī saskatīt: novembris vairāk izskatās pēc Amora bultu raidīšanas visos virzienos, cerot, ka pa burzmai trāpīs kaut kam (kādai vai kādam) vērtīgam. Strēlniekam, kurš ir pastāvīgās attiecībās, tas gan nesola īpašu harmoniju ģimenes dzīvē...

Mežāzis

Foto: Shutterstock

Jau gandrīz gadu pavadījis Saturna skarbajā pārraudzībā, Mežāzis ir uzkrājis gana daudz pieredzes, iespaidu un pa plauktiem saliekamu atziņu. Ja varētu izvēlēties, tad tieši ar šādu piedzīvotā revīziju viņš vislabprātāk novembrī nodarbotos. Bet – kas tev deva? Nē, draugi neļaus Mežāzim sēdēt mājās un mierā, vadās viņu pa simtgades koncertiem, lāpu gājieniem un mītiņiem, varbūt nostādīs priekšā un vēl karogu rokā iedos.

Attiecībā uz Mežāža karjeru jābrīdina, ka novembrī dienaskārtībā var atgriezties līdz galam nenorunātas lietas un nākas vēlreiz pārspriest, vai viņam un uzņēmuma (partijas?) vadībai saskan vai nesaskan vērtības.

Novembrī Mežāzis mīlestību ir vairāk gatavs saņemt, nekā izrādīt vai dot, taču pat ar tādu viegli egoistisku pieeju dzīvei par pielūdzēju neesamību varēs sūdzēties tikai galīgi akls vai sevī nocietinājis Mežāzis. Vientuļajiem Mežāžiem panākumus var nest dzīves viegli apbružāta un sarkastiska vientuļā vilka tēls.

Ūdensvīrs

Foto: Shutterstock
Ūdensvīram šomēnes paveras periods, kurā viņam atkal var izdoties atrast domu un cīņu biedrus, vienoties par kopīgiem mērķiem un to sasniegšanas taktiku. Ja Ūdensvīrs ir nonācis jaunā karjeras pakāpienā, tad viņam novembrī var labāk padoties iemantot jauno kolēģu un priekšnieku simpātijas. Jāizmanto!

Kopumā Ūdensvīra prātu vairāk aizņems dažādas neformālas, ārpusdarba aktivitātes, un tur viņš pamanīsies būt gan cīņā saucējs, gan gaisa jaucējs, gan titula "Vissimpātiskākais Trakais" cienīgs kandidāts. Jā, "mīlestība ir gaisā", bet arī Ūdensvīrs pats ne īpaši cieši pie zemes turas, un ej nu sazini, vai viņi viens otru sastaps lidojumā... Bet – cerēsim.

Vēl novembra gaitā Ūdensvīrs brīdi pa brīdim saņems signālus no savas pašapziņas – tā uzvedīsies kā kaprīza jaunkundze, te dāvās smaidus, te nievīgi atšieps lūpiņu, te metīs pa gaisu visas rotaļlietas un bērnišķīgi deklarēs, ka nemaz nebūtu šajā pasaulē nākusi, ja būtu zinājusi, ar ko tas viss draud.

Zivis

Foto: Shutterstock

Cerams, ka Zivis šo gadu ir ne tikai izsapņojušas, bet arī pēc pilnas programmas realizējušas, – ja ne, tad vēl drusciņa labā laika ir, bet tad gan būs jāķeras pie sasniegumu stabilizēšanas, ierušināšanās jauniekārtotajā vietā un salīdzinoši ikdienišķākiem darbiem. Turklāt šis un tas jāpārdara vairākkārt.

Iespējams, Zivis secinās, ka dažu darba pienākumu veikšana (jeb pienākumi, ko uzliek viņu sabiedriskais statuss) īsti nesaskan ar viņu priekšstatu par morāli un ētiku, un tādā gadījumā novembra otrā puse būs īsti piemērota, lai šos abus salāgotu. Nu, vai vismaz saprastu, ka savietot neizdosies, un izvērtētu alternatīvas.

Savukārt mīlestībā atgriežas senās kaislības, var uzpeldēt pa kādam romāniņam, kurš mīļā miera labad nebūtu afišējams un pat, godīgi runājot, uzsākams ne, bet iekšā – jā, iekšā kaķi skrāpēsies, un ja ne citādi, tad sapņos Zivis savu neatļauto romānu uzrakstīs. Un neteiks mums par to, noslēpumaini smaidīs ūsās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!