Foto: Publicitātes foto
Bērnu slimnīcas fonds saņēmis ziedojumu 18 000 eiro apmērā, kas tiks novirzīts bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai.

Ziedotie līdzekļi savākti kampaņā "Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar Benu!", kura tiek organizēta jau otro gadu. "Šogad Bērnu slimnīcas fondam tiek ziedoti 18 000 eiro, taču kopš kampaņas sākuma kopējā ziedojumu summa ir 45 000 eiro," norāda "Benu aptieka Latvija" direktore Anete Rožkalna.

Kā norāda Rožkalna, kampaņas ietvaros izvirzīti divi mērķi. Pirmkārt, saziedotos līdzekļus novirzīt Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai. Otrkārt, piesaistīt sabiedrības uzmanību bērnu onkoloģijai Latvijā un rosināt diskusiju gan par ārstniecības iespējām Latvijā un nepieciešamo līdzekļu pieejamību, gan ārstniecības procesu kopumā.

Bērnu slimnīcas fonda izpilddirektore Ieva Lejniece atzīst, ka saziedotā summa ir vērienīga, un, pateicoties šim atbalstam, pagājušajā gadā Bērnu slimnīcas fondam bijusi iespēja palīdzēt 50 pacientiem. "Neskatoties uz to, ka valsts sedz lielāko daļu no visām pozīcijām onkoloģijā, tomēr jāņem vērā, ka bērnu ārstēšana salīdzinājumā ar citām pacientu grupām norit daudz ilgāk, ir ļoti sarežģīta, arī izmaksu ziņā dārga, un ir nepieciešami izmeklējumi, dažkārt arī medikamenti, terapijas un palīglīdzekļi, kas nav valsts apmaksāti," norāda Lejniece.

Labdarības kampaņas "Ar sirsnību pret slimību! Ziedo kopā ar Benu!" ietvaros, sadarbībā ar Bērnu slimnīcas fondu, tiek vākti ziedojumi tiem Latvijas bērniem ar onkoloģiskām saslimšanām, kuriem nepietiek līdzekļu valsts neapmaksātu ārstniecības izdevumu segšanai. Kampaņas ietvaros katram "Benu Aptiekas" lojalitātes kartes īpašniekam ir iespēja līdzekļus, kas, iepērkoties aptiekās, uzkrājas lojalitātes kartē, ziedot iepriekš minētā mērķa realizēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!