Foto: AFP/Scanpix/LETA
Portugāles regbija-15 izlase svētdien Pasaules kausa finālturnīrā izrāva panākumu pār Fidži, kas par spīti zaudējumam iekļuva ceturtdaļfinālā, ārpus labāko astotnieka atstājot Austrāliju.

C grupas pēdējā mačā Portugāle ar 24:23 (3:3) pārspēja Fidži.

Pamatlaika pēdējā minūtē Portugālei vispirms piecus punktus ar piezemējumu atnesa Rodrigu Marta, bet pēc tam vēl divus punktus ar realizācijas sitienu pievienoja Samuels Markešs un izvirzīja vadībā portugāļus.

Portugāles izlasē pa reizei piezemējumu veica Marta, Rafaele Storti un Fransišku Fernandešs, kamēr Markešs kopā precīzi izpildīja trīs realizācijas sitienus un vienu soda sitienu.

Fidži vienībā bumbu ieskaites zonā nogādāja Levania Botia un Mesake Doge, bet Frenks Lomani pievienoja 13 punktus ar diviem realizācijas un trīs soda sitieniem.

C grupā Velsa četrās spēlēs tika pie 19 punktiem un ieņēma pirmo vietu, Fidži ar 11 punktiem bija otrā, apsteidzot Austrāliju, kas bija sakrājusi tādu pašu punktu skaitu. Ceturtajā pozīcijā ar sešiem punktiem ierindojās Portugāle, bet Gruzija meistarsacīkstes noslēdza ar trīs punktiem.

Līdz ar to zināmi visi ceturtdaļfināla pāri. Šo sestdien, 14. augustā, ceturtdaļfinālus iesāks Velsas un Argentīnas duelis, bet pēc tam Īrija tiksies ar "All Blacks" jeb Jaunzēlandi. Savukārt svētdien dienas pirmajā spēlē Anglija tiksies ar Fidži, bet pēdējā duelī mājiniece Francija tiksies ar pašreizējo trofejas glabātāju DĀR.

Pasaules kausa izcīņa vairāk nekā pusotra mēneša garumā norisinās deviņās Francijas pilsētās, 20 valstsvienībām cīnoties par prestižo trofeju. Pirmajā posmā četrās apakšgrupās izlases aizvada viena apļa turnīru, labākajām divām iekļūstot ceturtdaļfinālā.

Katras grupas pirmo triju vietu īpašnieces nodrošina ceļazīmes uz 2027.gada Pasaules kausa izcīņu.

Francija pasaules meistarsacīkstes uzņem trešo reizi vēsturē un otro reizi - kā vienīgā rīkotāja. No deviņiem aizvadītajiem turnīriem pa trim reizēm čempionu kausu, kas nosaukts Viljama Veba Elisa vārdā, virs galvas cēluši Jaunzēlandes un Dienvidāfrikas Republikas regbisti, divi tituli ir Austrālijai, bet viens - Anglijai.

Pirms četriem gadiem Japānā notikušajā Pasaules kausā uzvarēja DĀR, kas finālā ar rezultātu 32:12 guva virsroku pār Angliju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!