Foto: Publicitātes foto
Viss cilvēka dzīvē sastājas secīgos posmos – bērnība, jaunības gadi, vēlāk briedums un vecums. Un dabas likums vēsta, ka pienāks arī šķiršanās. Jā, tieši tādas pašas pārmaiņas notiek dabā. Pavasari nomaina vasara, vasaru – rudens, un rudeni –ziema, ar kuru, šķiet, viss beidzas.

Par nenovēršamu pārmaiņu pieņemšanu un pat iemīlēšanu vēsta grāmata "Gadalaiki". Tā apliecina: ikvienas beigas ir arī kā jauna sākums.

"Gadalaiki" ir vizuāli un emocionāli viegli uztverams stāsts, kuru atcerēties dzīves ne tik gaišajos brīžos un rast tajā mierinājumu," saka grāmatas autors Ilmārs Ziemanis.

Par draudzību, kas pāraug mīlestībā, par kopā būšanas prieku un arī par zaudējumiem grāmata stāsta vienkāršu un iedarbīgu simbolu valodā – gadalaiku cikliskums ir ziņa, kas dāvā cerību un ticību, palīdz pieņemt pārmaiņas dabā un mūsos ar pateicību un gaišumu.

"Gadalaiki" ir Ilmāra Ziemaņa otrā grāmata, un apliecinājums šādas literatūras nozīmīgumam un nepieciešamībai gūts, viesojoties Bērnu Klīniskajā Universitātes slimnīcā, lai dāvinātu bērniem autora pirmo grāmatu "Peļķīte". Sarunās ar klīniskajiem psihologiem gūta pārliecība radīt grāmatu, kas stiprinātu bērnu pašapziņu, ticību labajam un veicinātu iespēju caur stāstu runāt ar bērniem par dažādām pārmaiņām, kas katra dzīvē neizbēgami pienāk.

Grāmata "Gadalaiki" pieder "slow books" grāmatu kategorijai – tā ir iedvesmojoša, motivējoša, un arī ilustrācijas veidotas atbilstoši "slow books" literatūras raksturīgajām iezīmēm – mierīgas, harmoniskā krāsu gammā ieturētas.

Grāmatas ilustrācijas pēc autora skicēm radījusi ilustratore Jana Priedīte.

"Gadalaiki" uzrunās gan pieaugušos, gan bērnus, ļaujot novērtēt kopā būšanas mirkļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!