Foto: Shutterstock

Šorīt neparastāks notikums risinājies pie Rīgas Dzemdību nama (RDN). Kādai sievietei otrās dzemdības noritējušas tik strauji, ka mazulis piedzimis pie pašu automašīnas, netālu no Dzemdību nama galvenajām ieejas durvīm. Mazulis ir sveiks un vesels, bet vecāki – laimīgi.

Kā pastāstīja RDN Mārketinga un korporatīvās komunikācijas vadītāja Baiba Auzāne, sieviete ar bērniņa tēti braukuši uz Dzemdību namu, bet jau Miera ielā grūtniece sapratusi, ka mazulis vairs negrib gaidīt, – viņš jau steidz ieraudzīt lielo pasauli.

Saprotot, ka viss notiek pārāk ātri, dzemdētāja vīram ieteikusi nebraukt pagalmā uz Uzņemšanas nodaļu, bet stūrēt tieši pie Dzemdību nama galvenās ieejas, ar domu – tā būs ātrāk. Mazuļa tētis bremzējis, steidzis mīļotajai palīdzēt izkāpt no automašīnas, un tad tas notika – mazulis piedzima turpat.

Kā atzīmēja Auzāne, otrajās dzemdībās dažkārt viss notiek ātri. "Tā notiek… Reizi pa reizei mūsu vecmātes saķer bērnus Dzemdību nama teritorijā vai liftā, braucot augšā uz Dzemdību centru," stāsta Auzāne.

Sirsnīgi sveicam jaunos vecākus!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!