Foto: Kadrs no video

Trešdien, 1. maijā, Valsts policijas (VP) amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu "Audi", kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā, portāls "Delfi" uzzināja VP.

1. maijā ap pulksten 22.30 VP Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa amatpersonu uzmanību, patrulējot Liepājā, Flotes ielā, piesaistīja automašīna "Audi", kuras vadītājs Oskara Kalpaka ielā pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi pieņēma lēmumu automašīnas vadītāju apturēt un ieslēdza dienesta transportlīdzeklim gaismas, un skaņas signālus. Likumsargi deva norādījumus transportlīdzekļa vadītājam apstāties, taču viņš paātrinājās un ignorēja policijas darbinieku likumīgās prasībās.

Automašīnas vadītājs ievērojami pārsniedza atļauto braukšanas ātrumu, sasniedzot 136 kilometrus stundā, kā arī automašīnas vadītājs pārkāpa vairākus ceļu satiksmes noteikumus. Automašīnas "Audi" vadītājs veica transportlīdzekļa apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuves, šķērsoja tramvaja sliežu ceļa klātni šim nolūkam neparedzētā vietā, veica priekšā braucoša transportlīdzekļa apdzīšanu un šķērsoja ceļa horizontālo apzīmējumu "nepārtraukta līnija".

Automašīnas vadītājs apstājās Liepājā, Rīgas ielā, kur konstatēts, ka viņš atradies alkohola reibumā. Veicot alkohola pārbaudi viņa izelpā, konstatēts, ka viņš atradies 2,29 promiļu reibumā. Vīrietis nogādāts policijas iecirknī, kura bija agresīvs, ignorēja amatpersonas likumīgās prasības, kā arī centās uzbrukt policijas darbiniekam. Vīrietis nepatraukti lamājās ar rupjiem, necenzētiem vārdiem un uz aizrādījumu pārtraukt pretlikumīgās darbības, nereaģēja.

VP amatpersonas pret vīrieti uzsāka administratīvo pārkāpumu procesus par apdzīšanu uz dzelzceļa pārbrauktuvi, par tramvaja sliežu ceļa klātnes šķērsošanu šim nolūkam neparedzētā vietā, par atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, par ceļa apzīmējuma līnijas šķērsošanu, par amatpersonas likumīgo prasību nepildīšanu un par nepakļaušanos personas, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, atkārtotai vai vairākkārtējai prasībai apturēt transportlīdzekli (par bēgšanu). Savukārt par transportlīdzekļa vadīšanu, atrodoties alkoholisko dzērienu ietekmē, ir uzsākts kriminālprocess. Šāds brauciens vīrietim izmaksās 2000 eiro un tiesību atņemšanu.

VP atgādina, ka alkohola lietošana un transportlīdzekļa vadīšana nav savienojamas – šāda rīcība apdraud gan savu, gan līdzcilvēku drošību. Tādēļ likumsargi aicina arī līdzcilvēkus būt atbildīgiem un atturēt draugus, radus un paziņas no sēšanās pie transportlīdzekļa stūres alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!