Foto: Publicitātes attēls

Pacientiem joprojām ir pieejami visi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas pakalpojumi – gan konsultācijas, gan izmeklējumi, gan citas ārstniecības procedūras, neskatoties uz valstī izsludināto ārkārtas situāciju, informē slimnīcā. Lai arī turpmāk varētu nodrošināt iespējami plašu pakalpojumu klāstu un radīt drošāku vidu gan pacientiem, gan darbiniekiem, no 10. novembra slimnīcā ieviesti papildu piesardzības pasākumi.

Saistībā ar ārkārtas stāvokli valstī un nestabilo epidemioloģisko situāciju, lai samazinātu infekcijas riskus, Bērnu slimnīcā tiek pārtraukti pacientu apmeklējumi. Līdz ārkārtas situācijas beigām pacients stacionārā atrodas ar vienu pavadošo personu, kura nemainās stacionēšanās laikā.

Sūtījumu nodošana pacientiem notiek tādā pašā kārtībā kā iepriekš. Tie tiek pieņemti reģistratūrā darba dienās pulksten 7.00–20.30, bet brīvdienās un svētku dienās pulksten 10.00–17.00.

Tāpat saglabājas līdzšinējie noteikumi pastaigām – pastaigas atļautas tikai slimnīcas teritorijā, ievērojot divu metru distanci ar citām personām. Stingri aizliegts doties ārpus slimnīcas teritorijas un tikties ar citām personām pastaigu laikā. Gadījumā, ja tiks konstatēts, ka šos noteikumus vecāki pārkāpj, uz ārkārtas stāvokļa laiku, diemžēl, var tikt aizliegtas arī pastaigas.

Klātienes konsultāciju laikā Bērnu slimnīcas pacientiem nemainīgi ir jāievēro šādi piesardzības pasākumi Covid-19 izplatības ierobežošanai:

  • slimnīcā kopā ar bērnu atrasties vai doties vizītē uz izmeklējumu drīkst tikai viens vecāks, kuram nav saslimšanas pazīmes;
  • esot slimnīcā, obligāti jāvelk sejas maska un tas jādara pareizi;
  • pirms došanās uz vizīti elektroniski jāaizpilda apliecinājums, kas atrodams mājaslapā šeit.


Tāpat visiem pacientiem, kuri tiks ārstēti stacionārā, un viņu vecākiem ir jāveic Covid-19 testi. Pacientiem, kuriem ir plānota stāšanās stacionārā plānveida kārtā, tests kopā ar vecākiem ir jāveic jau pirms došanās uz slimnīcu, dodoties uz kādu no izmeklēšanas vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!