Foto: Shutterstock

Saistībā ar augstajiem Covid-19 saslimstības rādītājiem Rīgas Dzemdību nams par prioritāti izvirza savu pacienšu, jaundzimušo un darbinieku pasargāšanu no saslimšanas, kā arī ģimenes dzemdību saglabāšanu, tāpēc no šodienas, 2. februāra, nedaudz pastiprina ierobežojumus pavadošajām personām.

Lai mazinātu straujo Covid-19 izplatību pacientu un darbinieku vidū, no 2. februāra ieviesti ierobežojumi pavadošajām personām, kas piedalījušās dzemdībās un kopā ar māmiņu un jaundzimušo uzturas ģimenes palātā.

Uzturēšanās laikā nedrīkstēs atstāt Dzemdību nama telpas, izņemot izraksta dienā, lai īslaicīgi paņemtu mantas no automašīnas.

"Lūdzam ar sapratni izturēties arī pret aizliegumu epidēmijas laikā Dzemdību namu apmeklēt kopā ar bērniem. Aicinām pirms ambulatoriskām vizītēm savlaicīgi risināt jautājumu par bērnu pieskatīšanu mātes prombūtnes laikā, jo bērni Dzemdību nama nodaļās, tostarp, Ambulatoriskajā nodaļā, netiek ielaisti," norādīts iestādes mājaslapā.

Uzturoties Dzemdību namā, pavadošai personai jāievēro droši distancēšanās principi un pastāvīgi un pareizi jānēsā respirators (FPP2 vai FPP3 bez vārsta) koplietošanas telpās un saskarsmē ar Dzemdību nama medicīnas un aprūpes personālu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!