Foto: Publicitātes foto
Uzzināt par studiju iespējām Latvijas Universitātē (LU), iepazīt LU Akadēmisko centru, "pielaikot" dažādas studiju aktivitātes, konsultēties ar studentiem, mācībspēkiem un nozares ekspertiem, atpūsties mūzikas pavadībā kopā ar grupu "Citi zēni" un kopumā labi pavadīt laiku – to visu skolēniem piedāvās LU studiju festivāls "LUniverss", kas notiks 3. un 4. martā LU Akadēmiskajā centrā.

Uz festivālu tiek aicināti skolēni, viņu vecāki, skolotāji, kā arī jebkurš interesents, kas vēlas uzzināt vairāk par studiju iespējām LU. Festivāla norise un dalība visās aktivitātēs ir bez maksas, skolu autobusiem būs iespējams izmantot LU Akadēmiskā centra autostāvvietu.

LU rektors Indriķis Muižnieks uzsver: "LU Akadēmiskais centrs aug un attīstās mūsu acu priekšā. Modernā studiju un zinātniskā darba vide dod iespēju iegūt Eiropas līmeņa izglītību un izveidot lielisku pamatu profesionālai vai akadēmiskai karjerai. Līdz ar Rakstu mājas būvniecības pabeigšanu, lielākā daļa LU studiju programmu piedāvājuma daudzveidības, LU universa, būs koncentrēta vienuviet, Akadēmiskajā centrā Torņakalnā."

Kā norāda LU rektors, šajā festivālā "ikviens skolēns varēs iepazīt, kā reāli notiek studijas, kādas zināšanas un prasmes viņš varēs iegūt, ko nākotnē izmantot darbā, kā studijas LU dod iespēju "izkāpt no rāmjiem", iesaistoties dažādās ārpusstudiju aktivitātēs". "Akadēmiskais centrs nav ieguvums tikai Universitātes studentiem un pētniekiem, bet tas ir pamats arī Latvijas izaugsmei nākamajā globālās ekonomikas un tehnoloģiju laikmetā, un tajā ikviens aicināts piedalīties. Tāpēc studiju festivāla durvis ir atvērtas ikvienam – lai tas būtu topošais students vai pieredzes bagāts skolotājs," tā LU rektors.

"LUniverss" ir LU alternatīva ierastajai izstādei "Skola", kas katru gadu notiek Ķīpsalas izstāžu kompleksā. Pasākuma norise – 3. un 4. martā no pulksten 9 līdz 18 LU Akadēmiskā centra Dabas un Zinātņu mājā, Torņakalnā, Jelgavas ielā 1 un 3, Rīgā.

Visa aktuālā informācija par festivālu būs pieejama mājaslapā "lu.lv".

Festivālā būs iespēja:

  • Iepazīt LU Akadēmiskā centra ēkas – Dabas un Zinātņu māju, uzzināt, kā izskatīsies topošā Rakstu māja.
  • Satikt visu 13 LU fakultāšu pārstāvjus – runāt ar studentiem, mācībspēkiem, izcilām personībām, uzzināt par studiju iespējām. LU ir vairāk nekā 150 studiju programmu.
  • Tiekties ar karjeras speciālistiem, uzzināt par savām stiprajām pusēm un noskaidrot virzienu savai profesionālajai karjerai. Uzzināt par aktuālo un tendencēm darba tirgū
  • Pārbaudīt sevi nākotnes profesijā – laboratorijas darbos, dažādās izspēlēs un testos.
  • Ieklausīties studentu un absolventu veiksmes stāstos.
  • Skolotājiem – atpūsties īpašā zona un sarunu telpā, iespēja uzzināt dažādu speciālistu padomus, tikties ar LU vadību un mācībspēkiem utt.
  • Uzzināt par studentu sabiedrisko dzīvi, tiekoties ar LU Studentu padomi, kā arī noskaidrot par LU ārpus studiju iespējām un duālo karjeru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!