Foto: Shutterstock
Maijā Rūta un Kristaps Rubeņi devās pēdējā atvaļinājumā pirms savas pirmdzimtās piedzimšanas. Taču jau pirmajā atvaļinājuma dienā pasaulē priekšlaicīgi nāca Enija Emīlija, kura svēra nepilnu kilogramu. Lai būtu iespējams mazulīti transportēt uz Latviju, bija nepieciešami ziedojumi, kā arī laiks, lai Enija Emīlija pieņemtos svarā. Šobrīd mazulīte ir gatava doties uz mājām Latvijā, ziņo "ziedot.lv".

Rūta bija 26. grūtniecības nedēļā, kad pasaulē nāca 910 gramus smagā jeb drīzāk vieglā Enija Emīlija. Tajā brīdī ģimene atradās Turcijas pilsētā Alānijā, kas radīja papildu sarežģījumus jau tā smagā situācijā nonākušajiem jaunajiem vecākiem.

Šobrīd meitene ir sasniegusi 2,120 kilogramus, viņa spēj pati elpot un var iztikt bez acu injekcijām, kas nozīmē – ir laiks doties mājās uz Latviju.

Mazulītes transportēšanai uz Latviju ir nepieciešams speciāls medicīniskas avio transports, ko nodrošināja sabiedrības ziedojumi. Kopumā Enijas Emīlijas atbalstam tika savākti 41 486 eiro, no kuriem lielāka daļa tika saziedota pirmajā dienā.

Pēc atgriešanās mājās Enija Emīlija varēs saņemt intensīvo aprūpi slimnīcā Latvijā un ģimene varēs pavadīt vairāk laika kopā, kas ir būtiski gan jaundzimušajai meitenītei, gan viņas vecākiem.

Vairāk par ģimeni un viņu ceļu uz Latviju lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!