Foto: DELFI
Bez četriem centiem 20 eiro ir cena par ģimenes komplekta abonēšanu "E-klasē" – virtuālajā skolēnu dienasgrāmatā. Spraigas diskusijas par jauno cenu norit sociālajā tīklā "X", kur vecāki un citi interesenti apspriež, cik vispār jēdzīgi ir maksāt par šādu ekstra pakalpojumu, ja informāciju par sava bērna mācību sasniegumiem, uzdoto un vērtējumu var iegūt arī bezmaksas versijā.


Kāds lietotājs nav paslinkojis un pat izveidojis tabulu, kurā uzskatāmi redzams, kā cenas maksas abonementam augušas pa gadiem:


"Delfi" sazinājās ar "E-klases" veidotājiem, kur norādīja, ka nevis cena ir pieaugusi, bet samazināta atlaide ģimenes komplekta iegādei. Turklāt, kā norādīja platformas veidotāji, ja to pērk uzreiz visam mācību gadam, sanākot izdevīgāk. 19,86 eiro ir maksa par komplektu visam gadam, ja pērk vienā reizē. 2,99 – ja pērk katru mēnesi, bet 2,69 eiro – par mēnesi, pieslēdzot automātisko rēķinu apmaksu. Vēl ir iespējams samaksāt 1,95 eiro, lai divas nedēļas saņemtu maksas īsziņas par jaunumiem "E-klasē".

Pēc ģimenes komplekta pieslēgšanas ir iespējams arī izvēlieties veidu, kā saņemt jaunākos vērtējumus – e-pastā vai īsziņā (SMS). SMS piegādes cenas par atzīmēm un skolotāju paziņojumiem ir viens cents, kas jāmaksā telefona operatoram. Piegāde uz e-pastu bez maksas.

Ko ietver ģimenes komplekta iegāde? Pirmkārt, ja ģimenē ir vairāki skolēni, – par vienu abonentu var redzēt informāciju par visiem bērniem.

Pieslēdzot maksas versiju, var aplūkot:

  • Sekmju reitingus;
  • Skolēna sekmes savas un paralēlklašu kontekstā;
  • Rezultātu analīzes iespējas pa priekšmetiem;
  • Skolēna reitingu savā un paralēlklasēs;
  • Analīzes iespējas dažādos periodos.

Kā uzskata "E-klases" veidotāji, šāda iespēja – redzēt sekmju reitingus plašākā kontekstā, veicina skolēna progresu. Tāpat var izmantot pārbaudes darbu izvērsto analīzi, pārskatus par mācību saturu un procesu, kā arī sekot līdzi klases rezultātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!