Foto: Shutterstock
Bez smaržīgiem un karstiem kartupelīšiem nav iedomājams neviens svētku mielasts. Tāpēc pamēģini ko nedaudz pikantāku – karstos, sinepju mērcē apviļātos, cepeškrāsnī ceptos kartupeļus.

::recepte::

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

Kartupeļus aplej ar pusi no nepieciešamās olīveļļas un ar rokām apmaisa, lai tie kārtīgi noklātos ar eļļu.

Pēc tam uzliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties uz 40-60 minūtēm, atkarībā no tā, cik lieli ir kartupeļu gabaliņi.

Kamēr kartupeļi cepas, sajauc sinepes ar atlikušo olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Kārtīgi samaisa.

Kad kartupeļi gatavi, sajauc tos ar sinepju mērci, kamēr vēl karsti.

Liek lielā traukā un ceļ galdā ēdājiem.

70Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgkartupeļi (notīrīti un sagriezti uz pusēm vai ceturtdaļās)4 ĒKolīveļļa1 ĒKpilngraudu sinepes šķipsnasāls šķipsnasvaigi malti melnie pipari

Sagatavošana

1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Kartupeļus aplej ar pusi no nepieciešamās olīveļļas un ar rokām apmaisa, lai tie kārtīgi noklātos ar eļļu.

3

Pēc tam uzliek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un liek cepties uz 40-60 minūtēm, atkarībā no tā, cik lieli ir kartupeļu gabaliņi.

4

Kamēr kartupeļi cepas, sajauc sinepes ar atlikušo olīveļļu, nedaudz sāls un pipariem. Kārtīgi samaisa.

5

Kad kartupeļi gatavi, sajauc tos ar sinepju mērci, kamēr vēl karsti.

6

Liek lielā traukā un ceļ galdā ēdājiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!