Ikviens vecāks vēlas, lai viņa bērns būtu vesels un izaugtu laimīgs. Tomēr dzīvē ne vienmēr notiek tā, kā izsapņots. Kristīnes Koncevičas dzīve ievērojami mainījās, kad pasaulē nāca viņas dēls Edgars. Tagad, kad dēlam jau ir 13 gadu, viņš joprojām nestaigā un nevar par sevi parūpēties. Par to, kā otrā bērna ienākšana pasaulē izmainīja viņas dzīvi, Kristīne stāsta raidījuma ""Viņa" skaidro" speciālizlaidumā, kas tapis, lai pastāstītu, kāda ir DELFI labdarības projekta "Stiprini stipros" varoņu dzīve.

Edgars pasaulē nāca priekšlaikus. Kristīnei pēc viņa piedzimšanas nebija ne jausmas, kas notiks ar mazuli un kāda tālāk būs viņas dzīve. Raidījumā Kristīne atklāti dalās piedzīvotajā tūlīt pēc mazulīša piedzimšanas un tajā, ar ko nācies saskarties vēlāk. Kristīne neslēpj, ka Edgara piedzimšana būtiski mainījusi viņas dzīvi, un stāsta gan par piedzīvoto depresiju, gan atgūšanos no tās. Vainas sajūta, neizpratne un bailes bija tikai dažas no sajūtām, kas pārņēma Kristīni pēc dēla piedzimšanas. Sieviete ir pārliecināta, ka bez vīra atbalsta galā nebūtu tikusi.

Tagad viņa rūpējas ne tikai par savu dēlu, bet ir kļuvusi par skolotāju bērniem ar īpašām vajadzībām. Kristīne neslēpj, ka uz šādu karjeras ceļu virzījis kopā ar dēlu piedzīvotais. Saskaroties ar neizpratni un noraidošu attieksmi, viņa sākusi domāt par to, ka nevēlas, lai citi jūtas tāpat. Raidījumā Kristīne atklāj arī savas pārdomas par to, kam būtu jāmainās, lai ģimenēm, kuru aprūpē ir cilvēks ar īpašām vajadzībām, dzīvot un būt kopā ar savu tuvinieku būtu vienkāršāk.

"Sešus gadus es cerēju uz kaut kādu palīdzību no malas," atceras Kristīne, "kaut ko gaidīju." Tomēr pēc nepatīkamas pieredzes ar logopēdu un fizioterapeitu viņa saprata, ka nepieciešamas izmaiņas. Tā viņa nolēma pati uzņemties bērna apmācīšanu. Kristīne ir saskārusies arī ar negatīvu attieksmi no līdzcilvēku puses, piemēram, izejot sabiedrībā ar Edgaru, viņai ir jautāts, kāpēc viņa ar savu bērnu "te lien". Labāk un pareizāk esot sēdēt mājās. Tas bijis ļoti nepatīkami un sāpīgi. Par laimi, pēdējos gados situācija ir uzlabojusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!