Foto: Publicitātes attēls
Katrs vecāks rezi pa reizei saskaras ar situāciju, kad jūtas apmulsis – cik silti bērnu ģērbt ziemā, ko iesākt, kad mazulis nepārtraukti raud un nevēlas iet gulēt, kā rīkoties, kad bērns sasirdzis? Veselības centrs "Vivendi" vecākiem piedāvā bezmaksas sarunas ar Amerikā un Latvijā pieredzējušu bērnu ārstu dr. Egilu Zālīti.

Tikšanās laikā bērnu ārsts atbildēs uz jautājumiem, kas uztrauc vecākus, dalīsies ar vērtīgu informāciju un sniegs ieteikumus dažāda vecuma bērnu veselības un pareizas attīstības veicināšanai.

Dakteris Zālītis ir bērnu ārsts jau 36 gadus. Augstāko izglītību ieguvis Hārvarda Universitātē un Bostonas Universitātes Medicīnas skolā, pediatrijas rezidentūru izgājis Masačūsetsas galvenajā slimnīcā Bostonā. 17 gadus līdztekus darbam ar bērniem privātpraksē un Jēlas Universitātes slimnīcā strādājis arī par pasniedzēju Hārvarda Universitātes Medicīnas fakultātē.

1997. gadā dakteris Rīgā nodibināja savu privātpraksi, kurā nostrādāja 10 gadus, bet 2007. gadā atgriezās Amerikā. Šī gada sākumā kopā ar ģimeni atkal atgriezies uz dzīvi Latvijā.

"Ārstam jāprot uzklausīt vecāku jautājumus, saklausīt rūpes un uztraukumus, mēģinot palīdzēt viņiem tās atrisināt. Protams, to visu nevar paspēt vienas vizītes laikā. Tādēļ uzskatu, ka ir ļoti svarīgi veidot atsevišķu forumu, kura laikā vecāki var brīvi izrunāt savus jautājumus ar ārstu un saņemt nozīmīgu informāciju, ieteikumus situācijas atrisinājumam," atzīst Zālītis.

Būtiski, ka šādu sarunu laikā vecāki dzird un sajūt arī citu vecāku bažas, saprotot, ka nav vienīgie, kam pietrūkst atbildžu un situāciju atrisinājumu.

Gan Amerikā, gan Latvijā vecāki visvairāk uztraucas un interesējas par bērnu kopšanas jautājumiem, gaidot pirmo mazuli, vaicā par jaundzimušo kopšanu, guldināšanu, pareizu attīstības un veselības veicināšanu, atzīst ārsts. Tāpat vecāki raizējas par to, kā bērnam izveidot pilnvērtīgu ēdienkarti, kā arī par dažādām bērnu alerģijām.

Pirmā saruna ar dakteri Zālīti veselības centrā "Vivendi", kas atrodas Dzirnavu ielā 16, Rīgā, notiks 25. oktobrī no pulksten 11 līdz 12. Tikšanās reizē bērnu ārsts ar vecākiem runās par jaundzimušo aprūpi un ēdināšanu, miega cikliem un pareizu guldināšanu. Tāpat dakteris Zālītis pastāstīs, kā vecākiem pašiem sevi pasargāt no noguruma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!