Sakoptas sētas, novākti lauki, košas puķu dobes, gaumīgi izvēlēti un izvietoti ziedu trauki un smaidīgi, pozitīvi noskaņoti un laipni saimnieki – tas viss kopā dod milzīgu spēku strādāt, nekurnēt un nepadoties, portālam "Delfi" teic Kuldīgas novada pašvaldības pārstāve Signeta Reimane, stāstot par novadā notiekošo sakoptākās sētas konkursu, kas nu jau tuvojas noslēgumam - oktobra sākumā būs skaidrs, kurš no 13 šovasar konkursam pieteiktajiem sakoptajiem īpašumiem saņems Kuldīgas domes Atzinības zīmi un 100 latu naudas balvu.

"Gandrīz katrā sētā saimnieki ir pieraduši dzīvot sakoptā vidē, kur katrai lietai ir sava vieta, katrai dobei ir savs raksts un forma. Tie ir cilvēki, kuri nesaprot, kādēļ par viņu ikdienišķo darbu tiek izteikta pateicība. Jo viss ir tik pašsaprotami – dzīvot skaisti, dzīvot sev un tā, lai katra diena dāvā prieku un gandarījumu. Sakoptu sētu ar katru gadu kļūst aizvien vairāk, un tas ļoti iepriecina," stāsta Reimane.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja Inga Bērziņa kopā ar pašvaldības un pagastu pārvaldes pārstāvjiem viesojusies sešu pagastu 13 sētās un uzņēmumos, un ir patīkami pārsteigta un priecīga par redzēto. "Mūsu novads ar katru gadu kļūst sakoptāks un skaistāks. Cilvēki nežēlo pūles un brīvos brīžus, lai iekoptu puķu dārziņu, lai glīti nopļautu zālienu!"

Komisijas pārstāvji apmeklējuši Padures pagasta "Akācijas", "Zīles", "Lazdkalnus", Īvandes pagasta "Dambīšus", Ēdoles "Pakalnus", "Pūjalgus", Gudenieku pagasta "Maliņus", "Vizbuļus", "Draveniekus", Pelču pagasta "Janas", "Stepes", Rendas pagasta "Lauciņus", "Usmas meķi". Kura no šīm sētām tiks atzīta par sakoptāko? To varēs uzzināt 5. oktobrī, kad apbalvos konkursa uzvarētājus. Bet mēs šobrīd varam kaut nedaudz iejusties žūrijas lomā, apskatot konkursam pieteikto Kuldīgas novada lauku sētu fotogrāfijas, priecājoties par čaklajiem saimniekiem un iedvesmojoties nākamajai dārza sezonai!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!