1. maijā Līgatnē notiks Latvijā pirmais Vīna pārgājiens, kurā dažādās distancēs piedalīsies ap pustūkstoti aktīvistu, vēsta pārgājiena rīkotāji.

Kā stāsta piedzīvojumu aģentūras "Rover" vadītājs, pārgājienu seriāla "Latvijas izaicinājums" izveidotājs un pasākuma galvenais organizators Valdis Vītiņš, iedvesma Vīna pārgājienam gūta no Francijā notiekošā Medokas vīna maratona.

Pārgājienā dosies apmēram 500 dalībnieku dažādās distancēs – 13 kilometri laisko baudītāju grupā vai 23 kilometri sportiskā solī, pa ceļam gūstot jaunu pieredzi jautrās aktivitātēs un baudot dzērienus 10 pieturās ar skatu uz dabas ainavām.

Šis nebūs vienkāršs pārgājiens, saka Vītoliņš, tā būs aktīva ballīte visas dienas garumā ar festivāla cienīgu finālu – grupas "Mazais princis" mīlestības retrītu radošajā kvartālā "Zeit", vīna jogu un vīnziņa Jāņa Kaļķa stāstiem. "Kā jau ierasts festivālos, dalībnieki ģērbsies tērpos atbilstoši tematikai, lai vakara kronēšanā pretendētu kļūt par Vīna pārgājiena Karali vai Karalieni," papildina Vītoliņš, piebilstot, ka pasākums ir pilnībā izpārdots.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!