Foto: Publicitātes foto

Tulpju un pavasara ziedu festivāls Lietuvas Pakrojas muižā tuvojas noslēgumam, viesi tiks gaidīti līdz svētdienai, 19. maijam. Apmeklējot to šajās dienās, iespējams izbaudīt arī Pakrojas muižas ziedošā ābeļdārza burvību. "Steidzieties iedvesmoties no pavasara un ieraudzīt pašas pēdējās vēlo tulpju šķirnes!" aicina muižas pārstāvji.

Muižas ābeļdārzā atrodas arī unikālā strazdu pilsēta, kurā tradicionālā veidā uz garajiem kātiem izvietots gandrīz tūkstotis krāsainu putnu būru. Būri tika veidoti atbalsta kampaņā "Brīvības putni", un tos apgleznoja pazīstami cilvēki no Lietuvas, Latvijas un Ukrainas, mākslinieki, skolēni un dažādu organizāciju kolektīvi. Putnu būrus var iegādāties muižā uz vietas vai akcijas vietnē www.brivibasputni.lv. Visa akcijas laikā iegūtā nauda tiks izmantota dronu iegādei Ukrainas bruņotajiem spēkiem.

Ziedu skaistumu Pakrojas muižā papildina arī unikālās vēsturiskās izklaides, kas ļauj aizceļot pagātnē un piedzīvot īstu 19. gadsimta muižas dzīvi. Šeit ripo karietes un retro automobiļi, darbojas amatnieku manufaktūras, alus darītava, vēsturiskā spirta rūpnīca, parfimēra darbnīca un Panoptiks, kurā pats fon der Ropu personīgais ārsts bija sakrājis iespaidīgu dīvainību kolekciju.

Vairāk par festivālu: www.pakrojasmuiza.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!