Foto: Unsplash

Pēc garajiem ziemas mēnešiem daudzi ilgojas pēc saules siltuma, lai uzlādētu spēkus un uzņemtu pozitīvo saules enerģiju. Kur gūt D vitamīnu un izbaudīt vasaras sākumu jau aprīlī un maijā? Pavasara mēnešos ceļošanai ir savas priekšrocības: izdevīgākas cenas, plašāks pieejamo viesnīcu klāsts, mazāk pārpildītas tūrisma vietas un dabas ziedēšanas krāšņums.

Tūroperators "Join UP! Baltic" iesaka trīs galamērķus, kuros pavasarī var izbaudīt vasaras sajūtas. Ja sapņojat par saules stariem, zilajiem ūdeņiem un senatnīgiem brīnumiem, šie ir apsverami varianti.

Krēta Grieķijā: Vidusjūras dārgakmens

Krēta ir viena no apburošākajām un populārākajām Vidusjūras salām. Pavasarī tā mostas ar krāšņām un ziedošām ainavām, tā ir lielākā Grieķijas sala un senākais Eiropas civilizācijas centrs, var lepoties ar bagātu vēsturi un kultūru, daudziem senatnīgiem pieminekļiem, mītiem un leģendām. Izcila un baudāma ir arī slavenā vietējā virtuve: kazas un aitas piena sieri, tvaicēta jēra un kazas gaļa, jūras produkti un, protams, olīvas un olīveļļa. Salu ieskauj trīs jūras: Krētas, Jonijas un Lībijas.

"Krēta ir viens no populārākajiem galamērķiem Baltijas valstu ceļotāju vidū, pateicoties Eiropas standartiem apkalpošanas un viesmīlības ziņā. Pieprasījums pēc ceļojumiem uz Krētu gadu gaitā saglabājas nemainīgi augsts Latvijas tirgū, ierindojoties otrajā vietā starp populārākajiem galamērķiem vasaras sezonā," komentē Rihards Pugulis-Fogels, "Join UP! Baltic" pārdošanas un attīstības vadītājs.

Lidojumu grafiks: Ceļojumi uz Krētu no Rīgas sākas aprīļa beigās. Reizi nedēļā, sākot ar maiju, iespējams ceļot arī ar tiešo lidojumu uz Krētu no Kauņas.

Vidējā temperatūra: aptuveni 17-23ºC.

Turcija: kur Austrumi satiekas ar Rietumiem

Siltās dienas Turcijas dienvidos sākas marta beigās, un jau maijā var sākt peldēties jūrā. Pirms tam atvaļinājums viesnīcā ar apsildāmu baseinu var palīdzēt tūristiem atjaunot spēkus un baudīt vasaras atmosfēru.

Atmosfēra Turcijas pilsētās pavasarī atšķiras no vasaras sezonas – tā kļūst mierīgāka un klusāka. Ceļotāji var izbaudīt šī galamērķa šarmu, pirms tas pārpildīts ar tūristiem. Doties pārgājienos pa ielejām, kas klātas savvaļas ziediem, un atklāt slēptās pazemes pilsētas, kas veidotas vulkāna klintīs. Pavasaris arī lieliska iespēja apmeklēt slavenas tūrisma vietas, piemēram, Pamukkales terases un baudīt unikālās Kapadokijas ainavas, kur debesīs mierīgi lido karstā gaisa baloni.

Vidējā temperatūra: aptuveni 20ºC.

Ēģipte – vasara visa gada garumā

Pavasara mēnešos, aprīlī un maijā, Ēģipte izceļas kā viens no karstākajiem galamērķiem pavasara mēnešos un piedāvā baudīt pat karstu laiku dienas laikā. Var peldēt jūrā, iegūt skaistu iedegumu un izbaudīt īsteni vasarīgus laikapstākļus.

Ēģipte ir slavena ar savu labi attīstīto tūrisma nozari, pieejamām cenām un garantētu vasaru tikai piecu stundu tiešā lidojuma attālumā. Tādēļ tā allaž gozējas starp pašiem populārākajiem ceļojumu galamērķiem. Pavasaris ir lielisks laiks ekskursijām, tostarp kuģošanai pa Nīlu, piramīdu apmeklējumam vai kāpšanai Sinaja kalnā.

Karstākie laikapstākļi Ēģiptē ir jūlijā. Vasaras vidus un beigas būs labākais laiks ceļošanai tiem, kam garšo mango, jo šie gardie augļi ir pašā plaukumā.

Lidojumu grafiks: Ceļojumi uz Ēģiptes kūrortiem Šarm eš Šeihu un Hurgadu no Rīgas pieejami vairākas reizes nedēļā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!