Latvijas – Baltkrievijas pierobežas skaisto dabu un interesantos objektus tagad iespējams apskatīt ne tikai dodoties ekskursijā, bet arī neizejot no mājām vai biroja. Projektā "Pārrobežu daba" tapusi virtuālā tūre, kas 360° panorāmas fotogrāfijās atspoguļo krāšņas ainavas, dabas takas, muzejus, atpūtas vietas un vēstures liecības – baznīcas, pilis un ciemus – Latvijā un Baltkrievijā.

Dabas un kultūrvēsturiskie objekti, kas atrodas aizsargājamās dabas teritorijās gan Latvijā, gan Baltkrievijā, ne vienmēr ir ceļotājiem viegli sasniedzami, jo mēdz atrasties nomaļās, grūti pieejamās vai piebraucamās vietās. Virtuālā tūre ļauj aplūkot krāšņās dabas un kultūrvēsturiskās bagātības Latvijas-Baltkrievijas pierobežā ikvienam interesentam. Virtuālais ceļojums "Pārrobežu daba" apskatāms projekta "Pārrobežu daba" mājaslapā un Dabas aizsardzības pārvaldes mājaslapā.

Projektu kopīgi īsteno Latvijas un Baltkrievijas partneri – Dabas aizsardzības pārvalde kā vadošais partneris, Daugavpils novada pašvaldība, Baltkrievijas Zinātņu akadēmijas Bioresursu institūts un Nacionālā parka "Braslavas ezeri" administrācija. Kā asociētie partneri projekta īstenošanā iesaistās arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija un Baltkrievijas Republikas Vides aizsardzības un dabas resursu ministrija. Projekta ieviešanas periods ir 18 mēneši.

Projekta kopējās izmaksas ir gandrīz 252 tūkstoši eiro, no kuriem aptuveni 227 tūkstoši eiro ir Eiropas kaimiņattiecību un partnerības instrumenta līdzfinansējums, bet 25 tūkstoši eiro ir partneru līdzfinansējums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!