Foto: Kadrs no video

Desmit kaķu īpašnieks no Japānas, kurš pirms laika saviem mīluļiem (tolaik gan viņam vēl nebija desmitā mīluļa – Osamu) bija sagādājis prieku, pagatavojot rotaļu laukumu no divdesmit vienādām kartona kastēm, tagad sarūpējis murrātājiem jaunu, karstajam laikam piemērotu izklaidi – ledus bumbu, ko pavisam vienkārši vari pagatavot arī tu.

Saimnieks "Youtube.com" kanālā "10 cats" (10 kaķi) publicējis jaunu video, kur viņa mīluļi iepazīstas ar jauno, neparasto rotaļlietu – palielu ledus bumbu. Lai gan varētu šķist, ka diez vai kaķi vēlētos spēlēties ar kaut ko tik aukstu un slapju, minkas pie ledus bumbas ir kā pielīmēti – ar milzīgu interesi pēta, aizskar ar ķepu, laiza, stumda un griež ap savu asi.

Iespējams, aukstā rotaļlieta murrātājus tik ļoti vilina tādēļ, ka Japānā, atšķirībā no Latvijas, šovasar termometra stabiņš ir pakāpies krietni virs 30 °C. Laizot bumbu, minkas vienlaikus atvēsinās un padzeras.

Kaķu saimnieks ledus bumbu pagatavojis pavisam vienkārši – piepildījis balonu ar ūdeni un ielicis saldētavā. Dažās video epizodēs redzams, ka viņš bumbai uzlicis melnas, no papīra izgrieztas actiņas, padarot to līdzīgu smaidīgai sejiņai. Vienubrīd japāņa jaunākais mīlulis pusaugu kaķēns Osamu ar lielu interesi cenšas melnos rimbulīšus no ledus bumbas noķeksēt nost.

Kaķu saimnieks izvēlējies palikt anonīms, norādot vien to, ka kopā ar desmit kaķiem dzīvo Japānā. Viņa mīluļus sauc Lulū, Musaši, Osamu, Kodžiro, Mišela, Miu, Taro, Meja, Maru un Mi-ke.

Šis video ir lielisks apliecinājums teicienam, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Nevajag ne daudz naudas, ne laika, lai kaķim sarūpētu interesantu izklaidi. Ledus bumbuli gan nevajadzētu aizmirst ielikt lielākā bļodā vai traukā ar zemām malām, lai, tam kūstot, nesāk pludot grīda. 

Varbūt arī Tu esi pagatavojis savam mīlulim oriģinālu rotaļlietu? Pastāsti par to mums, lai arī citi var smelties ideju, kā iepriecināt savu četrkājaino draugu! Sūti savu stāstu uz mansdraugs@delfi.lv. Neaizmirsti pievienot foto vai video!

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!